Wke

Hur man sätter på en våtdräkt

Att sätta på en våtdräkt kan vara en av de svåraste saker att göra eftersom det är så mycket snäv. Den värsta delen är nog att sätta den på, och sedan inser att du har lagt det på fel sätt och måste börja om igen.

Steg

Hur man sätter på en våtdräkt. Kontrollera att dragkedjan är helt packas upp.
Hur man sätter på en våtdräkt. Kontrollera att dragkedjan är helt packas upp.
 1. 1
  Kontrollera att dragkedjan är helt packas upp.
 2. 2
  Placera benen i rätt hål och dra upp dräkten när du trycker fötterna genom fotled tätningar. Om du hjälper ditt hälen in genom att dra ut botten av benet (du ska sitta för att göra detta) det kommer att lägga mindre belastning på dina sömmar). (Om du bär "en liten plastpåse över foten, kommer det verkligen hjälpa dräkten" slide "över vristen lätt). Dra på smalbenet området för att justera ankelområdet. Dra på knäet område att justera smalbenet området. Dra på låret för att justera knäna. I grund och botten du tränar varje rulle som du flyttar upp.
 3. 3
  Dra upp på låret och dra dräkten upp till skrevet. Det är där de flesta av de problem som uppstår. Om våtdräkt inte dras åt ordentligt i grenen, kommer det kännas för kort och våtdräkt kommer att dra på dina axlar. Så gör det våtdräkt trevligt och ombonat i grenen. Detta är förmodligen den viktigaste delen för att sätta på en våtdräkt ordentligt.
 4. 4
  Arbetet armarna på samma sätt som du gjorde benen. Dra försiktigt dräkten upp armarna och lyft den på bröstet. Armhålan bör också vara som grenen område, trevlig och ombonad för att ge dig mer rörelsefrihet och komfort.
 5. 5
  Zip upp dräkten själv eller någon hjälpa dig. Medan de flesta våtdräkter har ett långt snöre för att dra dragkedjan upp ryggen, är det bäst att ha en kompis att göra detta. Det kommer att undvika en del stress på dragkedjan och hindrar dragkedjan från att fånga på neopren, en vanlig företeelse.
 6. 6
  Säkra kardborrebandet så dragkedjan kommer inte ångra.

Tips

 • Att låta dräkten att glida på bättre, kan du bära en dyk huden eller andra hud tajta kläder.
 • Dräkten ska vara lite tight, men inte strypa blodflödet.
 • Du kan sätta balsam eller matolja i dräkten för att smörja den, vilket kan hjälpa till att få det på. Om vattnet du planerar att använda din kostym i inte är för kallt, kan du också bara hoppa i vattnet med din kostym och lägg dem på i vattnet.