Wke

Hur man stoppar idisslande

Du har en stor dag ut med dina vänner. Efter att ha kommit hem, du går till sängs. För fem minuter du tänker på vad en fantastisk dag ni hade - och då du slappnar av.

Därefter måste du den värsta dagen i ditt liv. Något riktigt hemskt har hänt med dig, något som har upprört dig till den grad att man inte kan låta det vila. Du kommer hem och försöker sova, men det går inte. Everytime du blundar, tycker du om det... händer igen...


Låter det bekant? Det är olyckligt, men det är inte så ovanligt att en dålig händelse som fastnat ordentligt i ditt sinne. Bortsett från den stora dagen ut, är det happy party, den mörka och smärtsamt intensiv, stark minnet av den hemska tid... så illa händelse... vad det nu kan vara. Att gå över och över en traumatisk händelse kan intefere med ditt dagliga liv, skapa nya rädslor och isolera dig från vad som brukade vara... själv. Det kan orsaka ångest, panikattacker och en massa andra medicinska frågor. Om du hittar dig själv regelbundet kör över något som du skulle ärligt snarare inte, då är det här artikeln för dig.

Steg

Hur man stoppar idisslande. Acceptera detta hände.
Hur man stoppar idisslande. Acceptera detta hände.
 1. 1
  Acceptera detta hände. Det är inte längre något man kunde ha undvikit, borde ha förhindrat, skulle ha kunnat få ut av... det är gjort, det är i det förflutna, och det är nu något som kommer att vara ett minne av ditt förflutna. Att acceptera detta är det första steget att stoppa problemet. Ständigt tänker jag borde ha gjort det här... eller, om endast... kommer inte att lösa eller minska problemet på något sätt.
 2. 2
  Fokusera på hur de fruktansvärda händelserna i ditt liv faktiskt har gjort dig en starkare person. Till exempel, om du var misshandlad som barn, tänk på hur säkra dina barn kommer att vara eftersom du vet vilken typ av person att hålla utkik efter. Inse att du kan lära av en upplevelse, även om det var hemskt.
 3. 3
  Erkänn, och även den person som gjorde dåliga saker till dig (du behöver inte att faktiskt prata med den personen att göra detta). Inse att ditt liv är så mycket bättre än livet av någon som måste göra dåliga saker till andra. Naturligtvis kan du inte vara redo att förlåta - kanske inte nu, kanske inte någonsin. Om så, helt enkelt erkänna att denna personen uppenbarligen har ett problem, och acceptera vad de gjorde mot dig.
 4. 4
  Tidskrift och titta noga på alla de senaste händelserna, särskilt om de dåliga minnen poppar upp från ingenstans efter en lång period utan dem. Identifiera vad som utlöser dem - det kan vara en slumpmässig association som en sång populär vid tiden traumat hände det har ingenting att göra med din nuvarande verklighet eller det kan vara varningssignaler i ett nytt förhållande, vanor och sociala eller psykningar att förövaren spelat innan det byggs upp till traumat. Förstå skillnaden kan låta dig antingen sätta din rädsla för att vila eller ta itu med en ny risk på ett mer rationellt sätt. Är det något i mellan, en lägre grad av samma situation? Istället för att bli slagen är du bara läxade upp av en dålig chef? Det kan hjälpa dig att bedöma hur man ska hantera den nya situationen och bedöma om det är värt att vistas i den. Många saker barn kan inte försvara sig mot är saker en vuxen inte behöver stå ut med. Detta inkluderar verbala övergrepp.

Tips

 • Börja hålla en tidskrift. Varje dag, skriva en dålig sak som hänt dig, sedan på samma sida, skriver hur det har hjälpt dig. Du kommer snart att se att du är mycket starkare och modigare än du någonsin trodde var möjligt.
 • Släpp tanken att dåliga saker aldrig händer bra människor. Det är en farlig man som bara tjänar till att skämma ut någon som har haft otur i livet. När det är en olycka eller naturkatastrof det kan drabba vem som helst. När det är på grund av en annan persons illvilja, du är inte ansvarig - det var din otur att vara inom räckhåll för den illvillig person.
 • Lita på en vän, speciellt någon som har överlevt liknande situationer. Han eller hon kan ha en hel del bra tips om hur man hanterar det. Stödgrupper för andra överlevande är mycket bra för att vinna förtroende och eliminera synd att du aldrig borde ha gjorts att känna för något som du inte kan kontrollera.
 • Om du inte kan hitta några sätt på vilka ett tidigare trauma hjälpt dig, acceptera det och gå vidare. Fokusera på hur du kan ta ansvar för ditt liv nu och välja de personer som du förknippar med de saker du gör för att göra en levande och tar hand om dina grundläggande behov, den plats du bor och vilka grupper som du tillhör.

Varningar

 • Låt inte de dåliga besluten andras förstöra ditt liv.
 • Om dina tankar börjar inkräkta på dina dagliga aktiviteter och / eller hindra dig från att sova på natten, rådfråga din läkare.
 • Om rådgivning och terapi inte hjälper, börja söka efter en annan kurator eller terapeut. Var medveten om att skillnader i religiösa åsikter, etik, kultur och bakgrund mellan terapeut och klient kan störa ens en bra terapeut förmåga att hjälpa. Terapeuter är också i riskzonen för utbrändhet och kan bli codependent om de fortsätter att arbeta långt förbi den punkt då de behövs för att ta itu med sina egna problem. Således även en som verkade vara en bra match kan avveckla göra mer skada än nytta - få utomstående åsikter om det inte går bra och tar sig tid att skärmen innan du väljer en. Terapi kan hjälpa en hel del, men dålig behandling kan ställa dig tillbaka. Inga legitima terapeut förväntar sex med en kund, som är en röd flagga i sig. Sexuella surrogat terapeuter är en helt annan specialitet och vanligtvis inte deltar i att övervinna tidigare trauma så mycket som att övervinna äktenskapliga problem när det inte finns andra problemen.