Wke

Konsten att njuta av hallen av den vita jätten turné vid Carlsbad Caverns (US)

Carlsbad Caverns National Park ligger i östra och besöks av många som vill se denna unika grottsystem. Det finns flera turer, bland annat de självgående turer som inte bör missas, och ingår som en del av entréavgiften. Men om du vill ha något mer nära och personliga, kanske du vill överväga en av de många guidade turer som ges till små grupper för en extra avgift. Och om du känner för en fysisk och mental utmaning, anser Hall of White Giant turnén.

Steg

Konsten att njuta av hallen av den vita jätten turné vid Carlsbad Caverns (US). Köp biljetter i förväg.
Konsten att njuta av hallen av den vita jätten turné vid Carlsbad Caverns (US). Köp biljetter i förväg.
 1. 1
  Kontrollera med Carlsbad Caverns att se till att följande information är korrekt och up-to-date. Rekommendationer och regler förändras över tiden, så se till att röra bas med någon på Carlsbad och uppdatera den här sidan därefter.
 2. 2
  Köp biljetter i förväg. Denna tur fylls snabbt, även på vintern. Tänk på att du även måste betala entré avgift utöver turnén avgiften.
 3. 3
  Förbered dig på att gå grottforskning. För att gå på denna turné, är du skyldig att bära långbyxor, knäskydd, och handskar, samt föra batterier. Se tips nedan för ytterligare råd.
  • Köp 4 AA-batterier för att driva din pannlampa. De bör vara färska batterier som inte har använts - du inte vill att din strålkastare går ut i mitten av grottan. Det är inte rekommenderat att du är beroende av batterier i fjärrkontrollen eller CD-spelare för att ta dig igenom denna turné!
  • Eftersom detta är en ansträngande turné (massor av klättring, vickar, dra, etc.) bör du bära lätta, bekväma kläder. Medan grottorna sval, kommer du att få varm. Människor som tycker om kallt väder är oftast bekväm i en T-shirt, medan människor som får kalla lätt är ofta bättre i en ljus, långärmad tröja. Om du bär korta ärmar, anser bär armbågsskydd, eftersom armbågarna lätt kan få skrapas i de trånga passagerna du möter. Försök att effektivisera din kropp så mycket som möjligt för att undvika att fastna dina kläder på stenar (också, inte baggy byxor inte blanda väl med knäskydd). Dina kläder bör också vara flexibel nog att låta dig flytta runt lätt. Om du inte kan göra jumping jacks utan att oroa dina sömmar riva, ändra för turnén.
  • Handskar ska vara läder eller bomull. De görs för gripande är ännu bättre. Dessa bärs inte bara för att skydda händerna, men också för att skydda grottan från oljor i era händer.
  • Du kan ta med en påse, men det är inte rekommenderat. Det finns många ställen i grottan där du måste pressa genom en liten öppning, så du måste ta bort en ryggsäck (vilket inte är lätt gjort i trånga utrymmen) och skjut den framför dig. En midjeväska är mindre besvärligt, men det kan ändå vara i vägen om du försöker att få igenom en knipa. Om du tar med en, se till att du kan dra den runt lätt (dvs. att din rygg när du behöver magen krypa, att din främre när du behöver luta ryggen mot en vägg).
  • Kameror är tillåtna, men ta med en på egen risk. Du måste använda dina händer för att navigera grottan, så det kommer bara vara några få möjligheter att ta bilder och spela in videofilmer är definitivt inte bekvämt. Kameran kan få bort eller krossas, speciellt om det är stort. Damm och fukt kan även skada utrustningen. Lägg den i en midjeväska eller fäst fodralet på bältet så att den kan glida från din front till ryggen (eller vice versa) som beskrivs med midjeväska.
  • Halkfria skor är viktigt. Kängor är bäst. Sandaler rekommenderas inte.
 4. 4
  Dit tidigt. Plocka upp dina biljetter minst 30 minuter före starten av turnén. Eftersom denna turné börjar oftast tidigt på eftermiddagen, kanske du vill ta det själv-guidad tur på morgonen. Vara i lobbyn (nära food court) minst 15 minuter före starten av turnén. Använd denna tid att sätta på dina knäskydd.
 5. 5
  Lyssna på din tour guide som visar dig hur man arbetar din strålkastare och besvara eventuella frågor du kan ha.
  • Om du har något du inte vill ta med på turnén med dig, ge det till tour guide för att låsa upp. Värdesaker såsom klockor, smycken och även mobiltelefoner ska lämnas efter, eftersom de kommer att repas, bucklig, eller förlorade i grottan.
  • Du kommer också att ha en chans att lära känna andra människor på turnén (gruppen oftast har 8 personer, exklusive de två guider). Du kommer att vara på nära håll med dessa människor, och din kommunikation med dem kommer att vara mycket viktigt under hela turnén.
  • Det sista du ska göra är att ta ett badrum paus, vilket väl rekommenderas eftersom det inte finns badrum i själva grottan (såvida du inte överväga en "bekvämlighet bag" ett badrum).
 6. 6
  Promenera till ingången av turnén. Placeringen av entrén hålls hemliga, eftersom det inte finns någon grind hindrar allmänheten från att vandra in och fastnar eller skadas utan guide.
 7. 7
  Krypa till beslutet rummet. Efter inmatning av grottan, kommer du krypa genom en måttligt tät tunnel i ungefär fem minuter innan du kommer till en liten kammare där du kan möta som en grupp. Det kallas beslutet rummet eftersom det är där människor bestämmer om de vill fortsätta med turnén. Tunnlarna blir hårdare, och det finns också mer klättring efter detta, så anser dina begränsningar därefter. Detta är också sista chansen att fälla några extra lager som du nu ser kommer att vara obekvämt under turnén, såsom ryggsäckar och sweatshirts.
 8. 8
  Fortsätt med turnén. Alltid lyssna på din guide, relä några meddelanden, och vara mycket försiktig. Du kommer att klättra rep, gå upp en liten stege, och skala en kant bredvid en 40 "drop. Det finns inga skyddsräcken eller skyddsnät. Fortsatt försiktig, alert och fokuserad och du kommer att njuta av turnén oerhört.
  • När du kan pausa och ta en titt omkring dig. Absorbera din omgivning och ta del av de vackra formationer som inträffar under marken. Detta är en mycket fängslande plats, och du vill njuta av den så mycket du kan. Det är mycket givande!
  • Hjälp andra medlemmar av turnén. Vissa människor kan behöva hjälp pressa genom en stram plats eller shimmying ner en brant avsats. Om du stöter på en hal fläck eller se ett hål som lätt skulle kunna svälja en fot, varna personen bakom dig och be dem att skicka den vidare.
  • Bo på trail. När leden är inte självklart (dvs. en tunnel) finns det oftast orange tejp på marken tyder på dina gränser. Trampa inte eller vidrör utanför dessa linjer. När du ser "candy stripe" tape, vara särskilt noga med att inte röra vad som finns i dem, eftersom de är känsliga strukturer som fortfarande utgör.
 9. 9
  Uppskatta hallen av den vita jätten. Ord och bilder kan inte förmedla hur magnifika detta rum, vilket är varför folk går ombord på denna ansträngande turné för att se den.
 10. 10
  Head tillbaka. Följa dina steg är lättare på vissa sätt och hårdare i andra. Du kommer att ha mindre problem förhandlar de tuffa fläckarna eftersom du har gått igenom dem redan, och det finns ingen klättring upp att göra på vägen tillbaka. Men, måste du klättra (ibland hänga och glida) ner repen och stege, och det är mycket halt. Vidta samma försiktighetsåtgärder som du gjorde på din väg i. Denna del av turnén beror ännu hårdare på kommunikation eftersom den person som går innan du kan styra dina fötter när du klättrar ner blint och stödja dig vid behov.
 11. 11
  Lämna grottan. Följ din guide tillbaka till lobbyn, där du kan ge tillbaka strålkastarna och få dina saker, om du hade någon låst upp. Ta hissen upp, få ett glas vatten, och flytta till nästa äventyr!

Tips

 • Även om personalen steriliserar hjälmar efter varje tur, kanske du vill bära en bandana till en sätta en barriär mellan dig och hjälmen.
 • Detta är förmodligen den mest ansträngande tur tillgänglig för allmänheten vid Carlsbad Caverns. Spider Cave tour är hårdare, lerigare och mer labyrintliknande men är också intensivt, med flera rum att besöka.
 • Ät en god måltid minst en timme innan turnén och du ska vara bra (inte hoppa över frukosten!). Du behöver tillräckligt med energi för att navigera dig igenom grottan, och du absolut inte vill känna sig svag och trött halvvägs genom turnén.
 • Om du har ett val mellan glasögon eller kontaktlinser, bära kontakter. Glasögon kan dimma upp i grottan, och det finns många platser där om de faller, det finns ingen att få dem tillbaka. Om du bär glasögon, bifoga dem runt halsen. Om dina kontakter tenderar att bli torr, ta en liten flaska ögondroppar bara i fallet, men du förmodligen inte kommer att behöva dem eftersom luften i grottan är mycket fuktigt och fuktig.
 • Ta några vävnader i fickan i fall näsan rinner.
 • När man talar med någon ansikte mot ansikte, stänga av strålkastare.

Varningar

 • Du ska inte gå på denna turné om du:
  • är rädd för höjder eller lätt uppleva svindel
  • är claustrophobic
  • har rygg-eller knäproblem (det finns massor av böjning och vridning i denna turné)
  • är livrädda för insekter (det finns grottan skalbaggar och syrsor hela grottan, tillfällig spider skulle göra ett framträdande)
  • är rädd för mörkret (ingen elektrisk belysning i denna grotta)
  • har andningsproblem (här turen är jämförbar med en mild aerob träning, med massor av lyft och drag samt)
 • Drick inte för mycket precis innan turnén. Se till att du använder badrummet innan du går ombord (även om du inte behöver gå, försök). Du kan ta med dig vatten i en ryggsäck, men du kanske vill ta en klunk i beslutet rummet och lämna vattnet och ryggsäcken där medan du går på resten av turnén. Det kommer att bli klumpigt föra en vattenflaska med dig på turnén.
 • Inte sätta mat i grottan, eftersom det kan locka syrsor och andra insekter grotta.
 • Skräpa inte ner i grottan.

Saker du behöver

 • 2 till 3 ljuskällor (strålkastare / ficklampa) med extra batterier
 • Knäskydd
 • Handskar, företrädesvis med trappsteg
 • Halkfria sluten tå skor
 • Byxor
 • Armbågsskydd (valfritt)
 • Bandana (tillval)
 • Tunn, långärmad tröja (tillval)
 • Band Aids (tillval)
 • Vävnader (valfritt)
 • Pengar
  • 5€ inträde till Carlsbad Caverns
  • 15€ för guidad tur i Hall of White Giant
  • Extra pengar för mat, presentshop, etc