Wke

Så att hålla sig varm i kallt väder

Kallt väder kan vara bra. Det kan slå till när som helst på året, dock, och vända en trevlig varm period i en chock av kyla och ett behov av att hitta sätt att hålla varmt. I själva verket kan kyla vara elaka, oavsett om du camping i bergen eller hängande runt i trädgården. Om du försöker att hålla värmen, kolla in den här artikeln om hjälp.

Steg

Så att hålla sig varm i kallt väder. Kolla vädret i förväg.
Så att hålla sig varm i kallt väder. Kolla vädret i förväg.
 1. 1
  Kolla vädret i förväg. Så du vet att det kommer att bli kallt. Men hur kallt? Kommer det att regn eller snö? Vad är vinden skick? Alla dessa uppgifter kan hjälpa dig att räkna ut hur man klär sig och vilken typ av aktiviteter att planera. Kolla vädret på Internet eller helt enkelt bläddra på tv för användbar information. Väderprognosen är oftast för hela veckan, så du kan vara förberedd för kalla dagar i förväg.
  • Om du inte har en TV, dator eller radio, be andra människor. Andra människor borde veta hur vädret kommer att bli två eller tre dagar från och med nu.
 2. 2
  Tänk på de aktiviteter du gör. Om det kommer att regna och du planerar att åka till stranden, försök då att inte gå igenom med det. Ibland är det irriterande att behöva avbryta planer, men för att undvika frysning och har en usel tid, måste du välja dina aktiviteter förnuftigt. Försök att göra saker som inte kommer att påverkas av vädret. Till exempel, är något inomhus böter. Du kan också göra saker som involverar det kalla vädret, som skidåkning eller bara leka i snön.
 3. 3
  Klä sig korrekt. Nu när du har kollat ​​vädret, bör det vara lätt att klä sig väl. Om du ska vara ute i extrem kyla, bära så mycket varma kläder som möjligt. Om det är mitt kall, försök att klä sig i lager så att du kan lägga till eller ta bort kläder hela dagen. Om det inte är för kallt, försöka klä på bara några lager och packa en extra jacka eller tröja. Några bra klädesplagg för det kalla vädret kan omfatta:
  • Termik. Du kan köpa långkalsonger i kläder och butiker underkläder och helt enkelt bära dem under kläderna. Termik är bra för lager och extrem kyla.
  • Fleece Lined Jeans såsom Jeans vintertrötthet som är varm men ändå elegant och förhindra överhettning inomhus.
  • Långa strumpor eller benvärmare. Dessa kommer att hålla benen varma närmare, snarare än att bara bära byxor och vanliga strumpor. Plus, kommer ingen se dem när du bär byxor.
  • Jackets. En bra, tjock dragkedja upp jackan är perfekt för kallt väder. Det är varmt, men också lätt att ta på och av. Bli av med dessa bomull jackor, köpa ett skinn eller en god polyester jacka istället! Bär inte hoodies i extremt kallt väder eftersom detta tillåter vinden att gå genom fibrerna. förutan vind chill, kommer du att bli mycket varmare, så se till att du har en vindtät jacka. Prova syntet som Gortex som låter din svett fly om du gör krävande aktiviteter som skidåkning.
  • Övriga tillbehör såsom handskar, halsdukar och mössor. Alla dessa objekt kan lägga stil till din outfit samtidigt hålla dig toasty.
 4. 4
  Packa varm mat. Ibland allt du behöver i kyliga förhållanden är varm mat eller dryck. Goda idéer är soppa eller nudlar. Förvara dessa i en kolv och bära runt dem i en påse med dig till lunch, snarare än inaktuella, kalla smörgåsar. Varm mat och dryck kommer att värma dig inne och hålla dina styrkor upp.
 5. 5
  Var beredd på alla villkor. Om du går hem från jobbet eller skolan och det plötsligt börjar bucketing ner regn, du kommer att vara i en knipa. Försök att vara beredd på alla kalla regnet villkor, som regn eller snö. Håll ett paraply och tjock päls med dig. Alltid ha alternativa transportmedel kan du få om du går, som en vän för att hämta dig eller bara bussen.
 6. 6
  Om du är utanför ihåg att bära skor med bra grepp för isiga och hala förhållanden.
 7. 7
  Bär vantar och långa tjocka strumpor. Dessa skyddar dina händer och fötter från kylan, som är de svåraste ställena att hålla varma blodet flödar till.
 8. 8
  Om du är klädd för arbete, gå på gym, spela tennis, eller måste vänta utanför för transport i en klänning och sedan ett par fullängds polar fleece benvärmare som dragkedja på jobbet bra. De zip på och av snabbt och du behöver inte ta bort dina skor.

Tips

 • Din andedräkt är din egen lilla värmaren. Zip knappen eller din jacka upp hela vägen och andas in och ut. Den avger lite värme. Var medveten om att din andedräkt är också fuktig och kan suga tyger. I extrem kyla prova en balaclava som tillåter fukt att fly men håller vinden från ditt ansikte.
 • Om det snöar eller regnar, vara säker på att dina skor är vattenavvisande. Om dina fötter är kalla och våta, kommer det ingen roll hur bra resten av er är bunt upp... du kommer fortfarande att vara olycklig!
 • För extra skydd prova att bära tunnare handskar under vantar, så när du behöver göra något exakt med fingrarna, fryser de inte.
 • Boots är oumbärliga i vinter. Försök att få minst två par: ett par vattentäta snö stövlar för våta dagar, och ett par varma, snygga stövlar för de torra, men ändå kallt, dagar.
 • För att hålla från att glida på is du kan köpa gummi knapar att lägga över dina skor som är lätta att ta på och av och lätt att passa i väskan.
 • Det är viktigt att klä sig varmt. Du bör bära lager på övre halvan, som en t-shirt, tröja, jacka och halsduk. Ett par Fleecefodrade jeans är riktigt trevligt för den undre halvan du inte behöver bära långkalsonger. Det finns bara ett fåtal företag som gör dem. De mest eleganta och kära kallas vintertrötthet Jeans. Se också till att du bära hatt, eftersom en hel del av värmeförlusten sker från toppen av huvudet.
 • Om du ska vara ute länge, använd handvärmare i dina handskar eller vantar (de fungerar bäst med vantar, eftersom du kan svepa hela handen runt dem.) De är väldigt billiga, och de säljer dem på något sportevenemang bra butik eller varuhus som har en sportaffär avdelning.
 • Om du får för kallt, komma in omedelbart.
 • Alltid ha en inomhus, uppvärmd plats som du kan komma till. Du vill inte ha fastnat utanför om vädret blir extremt.
 • Om du går i skolan, försöka utstyra. På så sätt kommer du alltid att ha tillräckligt med kläder. Det är en dålig idé att ha fastnat frysa i skolan, för det finns inget sätt du kan få extra kläder.

Varningar

 • Rådgör med din läkare innan du spenderar någon längre tid utanför om du har en livshotande sjukdom.
 • Spendera för mycket tid ute i kylan kan resultera i en otäck förkylning, eller något ännu värre. Ta väl hand om dig själv.

Saker du behöver

 • Winter Coat (ull eller fleece)
 • Boots (isolerad)
 • Fotvärmare
 • Handvärmarna
 • Handskar
 • Bra-grepp skor
 • Lager av kläder
 • Full längd dragkedja fleece benvärmare