Wke

Hur defog en dykning mask


Det kommer säkert att hända förr eller senare: mask dimma. Dimma är ett irritationsmoment och källa till frustration för många nya dykare - särskilt så med ny utrustning. Här är hur man förbereder en mask för dykning och eliminera dimma forever!

Steg

Hur defog en dykning mask. Tvätta masken i varmt tvålvatten för att avlägsna tillverkarens konserveringsmedel smörjmedel.
Hur defog en dykning mask. Tvätta masken i varmt tvålvatten för att avlägsna tillverkarens konserveringsmedel smörjmedel.
 1. 1
  Tvätta masken i varmt tvålvatten för att avlägsna tillverkarens konserveringsmedel smörjmedel. Masker idag görs med kisel kjolar. Kisel kan ändra färg och förlorar flexibilitet över tiden från exponering för väder och vind. Tillverkare belägga de masker med ett smörjmedel för att skydda detta händer samtidigt på displayställ i butiker. Det är detta smörjmedel som är den skyldige bakom dimman i nya masker.
 2. 2
  Skura insidan av linsen med en milt slipande rengöringsmedel. [Glaslinser bara! Vissa masker har plast linser som kommer att repas med denna teknik.] Tvålvatten kommer att minska på fettet för det mesta, men linsen måste rengöras noggrant för att förhindra imma. Tandkräm är det bästa att använda för rengöring av insidan av linsen. Tandkräm måste vara icke GEL typ av gel pastor inte innehåller tillräckligt med slipmedel. Rengöringsmedel kan fungera, men man måste vara uppmärksam för att vara säker på att masken är helt sköljas före användning eftersom rengöringsmedel kan irritera eller skada oförsiktiga dykare om tillstånd att stanna i masken. Med cirkulär rörelse och en liten bit av tryck, grundligt skura insidan av linsen med ungefär en dime-stora droppe tandkräm i flera minuter. Skölj och upprepa 2-3 gånger.
 3. 3
  Rengör insidan och skölj innan vattnet på dagen för dykning. Om masken avlägsnas av någon anledning faller antingen spotta (vissa säger akta oss för detta eftersom det finns en hel del obehagligheter i saliv som du inte vill ha i dina ögon) på linserna eller lägg kommersiell avimning att hålla dem rena.

Tips

 • Ett milt schampo (baby schampo för att vara exakt) är en utmärkt defogger. Sätt 1 till 2 droppar på objektivet och smeta den lätt och jämnt över ytan, uppmärksamma sälarna. Skölj noga precis innan du går in i vattnet, om inte du kan göra bubblor på insidan av masken istället. Fungerar varje gång! Du kan också köpa en liten resa storlek sprayflaska och lägg i några droppar baby schampo och fyll med filtrerat vatten. Gnugga runt och försiktigt skölja med vatten, försiktigt nog att lämna en liten film på insidan av linsen.
 • Om masken dimmor ofta under dyket är det oftast för att du andas ut lite genom er näsa. Din kroppstemperatur är 98,6 och vattentemperaturen är oftast mycket lägre än så. Denna luft kommer från dina lungor är varmare skapar kondens efter bara några små andetag. Ungefär som din bil fönster när luften är varmare på insidan än på utsidan.
 • Många instruktörer skulle nu inte håller med ovanstående. Mänsklig saliv innehåller över 500 typer av bakterier. Över tiden masker som spotta i tenderar att växa en svart mögel runt linsen. Kommersiella defoggers är långt ifrån dyra (vanligtvis 5 -6€ en flaska som varar år i genomsnitt) och tenderar att hålla längre under ett dyk. Applicera en liten droppe på linsen och smeta det runt objektivet - skölj sedan av. Voila! En dimma fri lins utan att känna som du bär ett experiment!
 • Om masken dimmorna under vattnet, översvämningar och rensa det precis som du lärt dig i din öppna vattendrag. Tänk på att översvämningar masken antagligen gör det ånga upp lättare också. Så, kanske du måste upprepa det efter att du gjorde det en gång.
  Om det ångar upp varje minut, lämna bara lite vatten i och en gång i en stund ser nedåt medan du flyttar huvudet från sida till sida. Vattnet under näsan kanske inte det mest bekväma sak, men det är antingen det eller att avbryta dyket.
 • Låt inte masken att torka ut mellan dyk på dagar av flera dyk. Torkning dem lämnar avlagringar av grus och mineraler som gör dimma bilda lättare.
 • En vanlig och billig teknik för att hålla en mask klart att används mer regelbundet är att spotta in i den och gnida spettet i alla riktningar på insidan av linserna (upp och ner, vänster till höger). Med spettet bara ge masken en snabb sköljning (in och ut en gång), ge det lite sving med handen för att ta dropparna och sätta masken på. Det kommer att stanna imfri när du dykning. Bäst av allt, du behöver inte köpa en kommersiell mask defogger eller du kanske inte har den till hands.
 • Om du har följt de här stegen och fortfarande har problem med mask dimma, be en instruktör eller dive master för tips om hur de håller sina masker från imma. Ett alternativ är att bränna smörjmedlet på linsen bort med en vanlig tändare (endast glaslinser). Flytta lågan lite, så att kisel kanterna runt inte skadas. Be någon som gjorde detta förut, som butiksägaren där du ska köpa masken (låt dem göra det först och sedan betala). Om vissa former, oroa dig inte. Du kan tvätta bort det lätt.

Varningar

 • Bara skura linserna gång. När du har tagit bort tillverkningsindustrin goop, är det osannolikt att du får mer på linserna.
 • Använd endast lätt tryck. Du vill inte att repa linserna.
 • Akta dig för att använda spett - det finns en hel del buggar i saliv som du inte vill ha i dina ögon.
 • Om rengöringsmedel används för att skura linserna inledningsvis, är det oerhört viktigt att masken noggrant sköljas innan du dyker. Rengöringsmedel kan irritera ögon och hud och i extrema fall kan leda till förlust av synen. Du är bättre att använda tandkräm.
 • Undvik att använda mintsmak tandkräm, detta kommer att irritera dina ögon.