Wke

Hur du använder aloe vera för att behandla brännskador

Burns är en vanlig hud skada av varierande svårighetsgrad. De kan orsakas av elektricitet, värme, ljus, strålning och friktion. Behandlingen varierar beroende på storleken av bränningen och djupet av skadan. Hushållens växt aloe vera har använts sedan antiken för att behandla hudåkommor och minskar inflammation. Det används och rekommenderas av läkare för att behandla mindre, första gradens brännskador. Du kan använda aloe vera efter att du har bedömt hur allvarligt bränna och kyls det.

Steg

Hur du använder aloe vera för att behandla brännskador. Stäng av värme eller elektrisk källa som orsakade brännskador.
Hur du använder aloe vera för att behandla brännskador. Stäng av värme eller elektrisk källa som orsakade brännskador.
 1. 1
  Stäng av värme eller elektrisk källa som orsakade brännskador. Om det är en solbränna, få ut av solen omedelbart.
 2. 2
  Bestäm svårighetsgraden av bränningen. En första gradens brännskada påverkar endast det översta lagret av huden. Det är torr vid beröring. En andra gradens brännskada sträcker sig vidare in i huden och ofta inkluderar vita blåsor. Det är våt vid beröring. Tredje och fjärde gradens brännskador sträcker sig hela vägen genom huden och ibland till omgivande vävnad. Tredje gradens brännskador är våta och inkluderar blod blåsor. Fjärde gradens brännskador är extremt allvarliga och kan inkludera kolning.
  • Om du är osäker på om en brännskada är första eller andra graden, ringa en läkare. Behandla med aloe vera om läkaren säger att det är en första gradens brännskada. Du kan behöva få ett recept för silversulfadiazin grädde, vilket är en vanlig lokal behandling används vid svåra brännskador.

Förbered såret

 1. 1
  Kör kallt vatten över brännskadan i 20 minuter så snart som möjligt efter bränningen. Om du inte kan nå området med en kran eller dusch, fukta trasan i kallt vatten och placera den över brännskadan i 20 minuter. Byt duken när det blir varmare med en annan nyligen indränkt trasa.
 2. 2
  Pat såret försiktigt med en torr trasa.

Behandla med aloe vera

 1. 1
  Ta några köttig blad från en aloe vera växt. Bryt dem mellan fingrarna på den bredaste delen av anläggningen och pressa ut gelen från plantan. Gnid en generös mängd av aloe vera vätska direkt på brännskadan i en mjuk rörelse. Bryt och klämma så många blad som krävs för att täcka brännskadan.
  • Aloe vera växter är mycket lätta att underhålla. De växer i nästan alla inomhus klimat, och i varma utomhus klimat. Vatten är det varannan dag och se till att du inte över vatten det. Utlöpare från anläggningen kan vara lätt krukväxter växa en ny anläggning.
 2. 2
  Applicera en generös mängd av aloe vera gel till såret, om du inte har en aloe vera växt hemma. Se till att aloe vera som du köper är 100 procent aloe vera. Många geler innehåller endast 10 procent aloe vera. Det bästa sättet att se till att titta på ingrediensförteckningen och se till att aloe vera är den enda ingrediensen. OBS: Detta är annorlunda än aloe vera som anges som den aktiva ingrediensen.
 3. 3
  Gnid bränna med aloe vera växt vätska eller gel två gånger dagligen i 2 till 3 dagar, tills det inte längre är smärtsamt. Det är inte nödvändigt att täcka såret efter att aloe vera har tillämpats.

Tips

 • Ta en dos av ibuprofen för att lugna svullnad i vävnader och hjälpa till att lindra smärta.
 • Gå till läkaren omedelbart om du misstänker att skadan är en tredje eller fjärde gradens brännskada. Det kan kräva excision av en läkare och kan inte behandlas hemma. Svåra andra gradens brännskador med blodblåsor kan förvandlas till tredje gradens brännskador och måste behandlas av läkare. Också söka läkare om ett barn har stora brännskador eller brännskador i ansiktet.
 • Sunburns är känsliga för solljus även efter att de har läkt. Använd ökat solskydd i 6 månader efter det att bränna för att undvika missfärgning av huden och ytterligare skador.

Varningar

 • Aldrig tillämpa is till en brännskada. Den extrema kylan kan orsaka ytterligare skador på brännskadan.
 • Vissa människor reagerar på aloe vera. Prova ett test hud patch först innan du använder aloe vera.

Saker du behöver

 • Aloe vera krukväxt eller aloe vera gel
 • Dukar
 • Kallt vatten