Wke

Hur man använder ett löpband

Köra på ett löpband är en otroligt effektiv form av motion, men det sker ofta felaktigt, hindrar viktminskning och fitness. Läs denna behändiga guide för att maximera dina resultat!

Steg

Hur man använder ett löpband. Hitta ett bekvämt löpband nära dig.
Hur man använder ett löpband. Hitta ett bekvämt löpband nära dig.
 1. 1
  Hitta ett bekvämt löpband nära dig. Inte alla har löpband, eller får de resultat de vill, så du behöver inte köpa en tills du är säker på att du vill ha en, eftersom de kan vara en stor investering.
 2. 2
  Bestäm varför du använder ett löpband. Vill du bränna fett, stärker ditt hjärta, muskler och lungor, eller både och?
 3. 3
  Följ instruktionerna på maskinen för att starta den. Du kan välja en av de förinställda övningar, eller så kan du anpassa din träning till din egen smak. Manuell modell kan du välja dina egna val av lutning och hastighet.
 4. 4
  Ställ en realistisk men utmanande tid, och håll dig till den.
 5. 5
  Att bränna fett, jogga i måttlig intensitet, för att förbättra din kondition och få uthållighet, kör i intervaller mellan hög intensitet och en lägre intensitet. Kvalitet är viktigare än kvantitet för kondition (i grunden är det mer värdefullt att träna hårdare under något kortare tid)
 6. 6
  För att utvärdera dina framsteg, de flesta moderna löpband har också alternativ fitness test som mäter din puls och andra faktorer och ger dig en poäng.

Tips

 • Gör inte det vardagliga. Du ska vara säker på att förlora intresset och det kommer inte att göra träna en rolig sak att göra. Gör det varannan dag eller 3 gånger i veckan.
 • Lyssna på din favoritmusik eller göra en deal med dig själv att du bara kan titta på ditt favoritprogram (DVD box set fungerar bra här) medan du är på ditt löpband.
 • Placera inte löpbandet i "det mörka tillbaka sovrummet" som du hatar att gå in i (eller - om du måste - rengör det, måla det och släppa in lite ljus... och en TV / stereo!
 • Försök att variera ditt träningsprogram (löpband kan bli tråkigt).
 • Att bränna ännu mer kalorier och få lite variation i din rutin, ändra lutningen inställningar varje 2 minuter att gå upp 3%. Till exempel 0:00 = 1%, 02:00 = 3% 04:00 = 6%, etc... Fortsätt tills du kommer till ca 12-15% och håll den tills du känner dig redo att komma tillbaka. Sedan upprepa sekvensen kommer ner i procent. presto! Omedelbar hill.

Varningar

 • Kontrollera att löpbandet är avstängd eller rör sig med en mycket låg hastighet innan du kliver på.
 • Ta det lugnt! Börja med enkla övningar 3 gånger i veckan, och arbeta dig uppåt. Om du försöker för hårt att du kan anstränga en muskel eller känner annat avskräckas från "för mycket för tidigt".
 • Rådgör med din läkare innan du påbörjar ett motionsprogram program.If du känner dig yr eller andfådd under träningen, sluta omedelbart.