Wke

Hur man bemästrar den japanska konsten att svärdet

Hantering svärd är inte en lätt sak att bemästra, det tar år av undervisning för att använda ett korrekt, och även då kommer du fortfarande att göra några misstag. Ställ kortsiktiga mål i swordsmanship, med din långsiktiga målsättning alltid är att förbättra dig själv. Vänligen observera att en kunskap om fysik och geometri gör bara detta lättare. Detta är också en mycket teknisk artikel, avsedd för personer som faktiskt är intresserade.

Steg

Hur man bemästrar den japanska konsten att svärdet. Hitta en kompetent, erfaren instruktör i iaido, kendo eller andra historiska svärd konst med vem man ska studera.
Hur man bemästrar den japanska konsten att svärdet. Hitta en kompetent, erfaren instruktör i iaido, kendo eller andra historiska svärd konst med vem man ska studera.
 1. 1
  Hitta en kompetent, erfaren instruktör i iaido, kendo eller andra historiska svärd konst med vem man ska studera.
 2. 2
  Rensa upp några myter. Ninja svärd var raka och kortare än den krökta katana en samuraj användas. Även varje svärd är annorlunda, och Ninja hade sina egna specifikationer som alla andra svärd skola, de är alla Katana (nihonto), var de antingen falska som Koto (gammalt svärd) Shinto (nytt svärd) eller Shinsakuto (Ny Revival Sword). Det är på senare år som folk har börjat tro att ninjor använda hemliga tekniker och speciella svärd. Det är sant att de hade sina egna släcksystem med ett svärd, men hålla svärdtekniker en hemlighet var det rutin att regelbundet nästan alla japanska svärdet skolor. Om du vill lära dig Ninjutsu, studie med en Kvalificerad Bujinkan instruktör.
  • Det finns ett talesätt: "svärdet som räddar människan dödar människan." Svärdet är ett verktyg för att döda. Oavsett vems händer det är i. Om du vill behärska ett svärd, då måste du vara i fred med döden, både din egen och någon annans.
  • Du kan inte flytta på övermänskliga hastigheter bara för att du vet hur man använder ett svärd. Det gör dig inte snabbare eller ge dig någon form av makt. Ett svärd är en speciell bit av metall. De färdigheter du lär dig efter många timmars övning med en kvalificerad lärare inte öppna upp en dammlucka av hemlig energi inom dig. Ingenting, inte ens samurajer, är obunden av lagarna i fysik och geometri när ett svärd används korrekt.
  • Du kan inte skära igenom träden i en skiva. Och om du försöker du förmodligen kommer förstöra ditt svärd, är skärningen du ser i filmer antingen fejkade eller gjort med bambu, som kan kapas vid en sådan.
 3. 3
  Studera alla de åtta riktningarna. Ja, de vädersträck.
  • Stå vänd framåt, kan du definiera fyra kvadranter lätt (tänk på detta som om du mot norr, även om du inte): nord, syd, öst och väst. Nu tänker de fyra sub-kvadranter, som kallas kvadranter: nordvästra, nordöstra sydväst och sydost. Dessa utgör totalt åtta olika sätt. Du kan göra en enkel övning för att lära dem också.
  • Stå med höger fot framåt, vänster fot bakåt, påpekade till vänster, bör de inte vara alltför långt ifrån varandra, men de bör inte vara för nära varandra heller. Nu steg med höger fot och ta med din vänstra fot så att din precis som du var förut. Det är en, eller norrut.
  • Här kommer det svåra: den svängbara tekniken. Undersök din hållning, med så lite ansträngning som möjligt, vända sig till den starkare sidan. I swordsmanship, är en stark sida sväng vänder helt enkelt åt sidan som gör att du använder mindre mängd ansträngning jämfört med annars. (Samtidigt vänder annars kallas back-sväng eller svag-sida sväng.) Om din högra fot är framåt, bakåt svänga till vänster, vice-versa.
  • Nu kliver in med din ledande fot och vända tillbaka till din första riktningen. Det kallas Zango. Två rörelseriktningar, och det är också hur du gör de åtta olika sätt. Flytta igenom på en stark sida pivot till 3, som kommer istället för omdirigering norrut. Do zango. 5, 6, 7, och 8 är lite annorlunda. Från 4, vrid 45 grader till din starka sida genom att skjuta den bakre foten (i det här fallet, din rätt) för att möta den femte vägen. Zango från detta och göra samma sak för att nå 7 och 8. När du slår 8, bör du lätt kunna vända tillbaka till en. Gör som 1000 gånger. Om du vill ha något lite mer intressant, prova att kliva bakåt istället för framåt. Sedan kombinera de två genom att göra båda. Det är Hachi Kata (metod för att göra 8 [sätt], eller Hachi Do (lit. Åtta sätt).
 4. 4
  Lära sig att uttala det japanska språket. Den kommer att vidarebefordra dina ögon och öron ofta. Det är en enkel fonetisk språk och kan dras lätt. Ställ en infödd talare att lära dig att uttala, eller titta på några textade anime.
 5. 5
  Gå med i en dojo. Oavsett hur mycket man än försöker, kan du behärskar inte svärdet på egen hand, eller med video. Prova någon stil gjort pre-17th century. Försök att hålla dig borta från Kendo, det är en sport och du kommer sannolikt inte att göra någon verklig styckning, men om det är allt du kan hitta gå för det.
 6. 6
  Stå med kroppen kvadrat (precis som om din stående med vänner, men dina axlar måste vara i linje med höfterna och ryggen rak), bör fötterna vara axelbrett.
  • Ta svärdet (fortfarande mantlade) i vänster hand, blad uppåt (utsidan av kurvan uppåt) och den övre delen av Saya (manteln). Dra upp den mot din vänstra sida som om den vore i ditt Obi (bälte).
  • Fatta (inte greppa) den Nakago (fästet) precis nedanför Tsuba (hand-guard) och dra rakt ut, som om du använde Nakagojiri (slutet av fästet, gaveln) att slå din motståndare mage.
  • Stanna där. Föreställ dig själv i samuraj rustning. Hur skulle du stoppa från att klippa ditt band och / eller arm?
  • Steg med vänster fot bakåt när du drar ut och flytta svärdet i en båge över, och pekar spetsen som om du skulle rikta den mot bröstet av en fiende så lång som du.
  • Ställ Saya åt sidan och sätta din vänstra hand på nakagojiri, så att botten av din hand upphör vid utgången av svärdet.
  • Att se ut som du vet vad du gör, rotera bladet till Ura (vänster) med ett par grader. Grattis, du är nu på höger fot framåt-center (eller mitten)-guard positionen.
 7. 7
  Lär dig sex olika sätt.
  1. Stå i centrum vakt med din högra fot bly. Nu lyfter svärdet uppåt, så att det är bladspetsar ca 45 grader bakom dig (dvs rakt upp skulle vara 90, rak rygg skulle vara 0). Det är höger fot framåt övre läge.
  2. Stå på höger fot övre, och flytta bladet nedåt, tills den bildar en 45 graders vinkel nedåt, inte flytta dina axlar från ditt center. Det är höger fot nedre läget.
  3. Flytta till höger fot övre och stega din vänstra fot i så att det är i ledningen och din högra fot pekar på din högra sida, göra detta utan att flytta svärdet. Detta är vänster fot övre.
  4. Flytta svärdet ut till sidan av huvudet, pekade ca 15 graders i 90, men inte hålla den intill huvudet, eftersom du fortfarande bär en hjälm, och en bred sådan. Detta är vänster fot bly, mitten.
  5. Torget upp din kropp, men ändå hålla din högra fot bakom, och vänster fot framåt, flytta handtaget på svärdet till centrum, medan bladet fortfarande trycks tillbaka. Detta är vänster fot framåt lägre.
 8. 8
  Försök att inte tänka på dem som positioner. De är bara språngbräda till dina rörelser. Öva att flytta mellan dessa på egen hand, men inte snabbt. Flytta långsamt och smidigt, kommer hastigheten komma senare. Då kan du få en partner och få honom att röra sig medan du matchar, sedan matcha honom en-symmetriskt, genom att göra något annorlunda, men i samma takt. Var skuggan till örnen. Då har din partner vara skuggan till din örn.
 9. 9
  Gör din första snittet. Börja i höger fot bly, mittskydd. Höj svärdet över huvudet i ett övre-esque titta drag, men inte samma. Svinga svärdet ner, och föra handtaget till centrum. Det kallas Shomen'uchi (nedåt klippa till huvudet). En annan sak att prova är Yokomen'uchi, en nedåtgående snitt på sidan av huvudet eller nacken. (Om du tar Aikido, kommer alla dessa ord ska falla på plats inom kort) Snittet du just gjort är den främsta tekniken för japanska kenjutsu (swordsmanship) oavsett vad skolan.
 10. 10
  Öva nedskärningarna. Kenjutsu är något som tar uthållighet, så du behöver öva. Ta skära du precis lärt dig och gör det 1000 gånger, uppsättningar av 5, 10, eller 50. Att bränna din kommer att känna kommer att lära dig vad du behöver veta. Men kom ihåg, övning ger färdighet, så om du gör fel, ska du fortsätta göra det fel. Så gå med i en dojo.
 11. 11
  Gör ett snitt från någon av de sex positionerna redan nämnts, med bägge fötterna framåt. De kan göras av en bild (faktiskt, det är ett steg, men det är ett steg med din bly foten, det är därför ditt svärd hållning måste ha fötterna nära) ett steg, eller bara står. Kom bara ihåg att indexera din klipp från ovanför huvudet. Det innebär att plocka upp den över huvudet innan du klipper, eftersom du kan behöva vända och skär en fiende bakom dig innan du arbetar med den som är framför dig. Exempel på indexering vänster fot bly, lägre position. Din instinkt är att ta itu med vad som finns framför dig, så naturligt att du skulle dra bladet förbi örat. Istället måste du plocka upp över huvudet, ganska mycket i övre, sedan gör din del.
 12. 12
  Praktiken ofta. Gör 10 uppsättningar av 10 av alla de nedskärningar man kan tänka på varje dag eller så (kom ihåg att göra nedåtgående nedskärningar, inte svep och framstötar). Du tycker att det blir mycket lättare med tiden, och du kan flytta till tyngre bokken (träsvärd), suburito (en tyngre bokken, oftast mer än 6 pounds), eller Iaito (en oslipad katana).
 13. 13
  Försök att förstå alla dessa begrepp. När du gör, du är på väg att bli en skicklig krigare, men det är allt jag kan lära dig, måste du gå hitta en skola för kenjutsu i ditt område. Om du inte kan, och din ägnade nog flytta. Det finns bra skolor över hela Europa, och vanligtvis din lokala community college kommer att erbjuda klasser i en japansk kampsport, om hey inte lär Kenjutsu de kanske känner någon som gör.

Tips

 • Repetition är allt. Om du är en del av en skola, gör det suburi de ge dig, annars följer dessa med både vänster och höger fot bly:
   • 2) Steg i snitt (mitten)

Varningar

 • Inte slash inte saker med ditt svärd / bokken det inte lär dig något.
 • Och aldrig någonsin hota någon annans liv med det
 • Försök att inte träffa dig.
 • Inte börjar med en levande (ett vapen med en slipad och vass kant) bladet direkt, är en bokken bäst, men om din döda uppsättningen på stål, prova en Iaito (uttalas ee-i-toe), en oslipad katana. De kommer att köra dig mellan 100 och 1000 dollar, och du kan säkert hitta några bra sådana på ebay, men jag föreslår bugei svärd, de har de högsta kvalitet stål och smide tekniker, kommer en enkel Iaito kör du 600 dollar från dem.
 • Aldrig hota den tunna blå linjen, de kommer taser dig.
 • "Att studera" en kampsport utan ordentlig vägledning och handledning från en erfaren instruktör kan oftare skapa fler dåliga vanor än något belopp av skicklighet att vinna. Var det något du kan enkelt lära dig då det inte skulle finnas människor instruera.
 • Inte har ett blad vapen om du inte har en licens (dvs du är en marin officer eller en licensierad livvakt)
 • Säkerheten kommer först, alltid bära skyddsutrustning innan du någonsin röra ett svärd.
 • Kontrollera lagarna i ditt område för att se till att det är lagligt att äga en katana eller praxis i offentlig, och försöka att inte störa freden.
 • Om du söker efter professionell instruktion, Västra Fäktning och Kendo är två bra sätt att lära sig att slåss. Gör din hemläxa först och forska i skolan.
 • Aldrig förform kanten på kanten strid, är filmen svärd inte skärpt och kan vara så tjock som 1/2 tum, kommer ett riktigt svärd vs riktiga svärd förstöra båda. För att blockera dig använda mune (baksida) av svärdet.

Saker du behöver

 • En bokken
 • Ett stort rum med högt i tak eller ett uterum
 • Tid