Wke

Hur man bygger en halfpipe eller ramp

Lär dig att bygga en halfpipe i denna artikel, baserad på en 10 meter hög plattform med en 5 m radie och 5 meter vertikalt.

Steg

Hur man bygger en halfpipe eller ramp. Bestäm hur lång du vill att din halfpipe att vara och hur bred plattform bör vara.
Hur man bygger en halfpipe eller ramp. Bestäm hur lång du vill att din halfpipe att vara och hur bred plattform bör vara.
 1. 1
  Bestäm hur lång du vill att din halfpipe att vara och hur bred plattform bör vara. Du bör ha minst 4 "breda för däcken. Du skulle behöva göra en full storlek mall av kvartalet-röret så att du kan använda den för att markera alla dina änden stöder samma storlek. 1/4 "plywood fungerar mycket bra för detta.
  • Du kan hålla ihop bitarna med silvertejp, men det är bättre att skära skorv plattor av 3/4 "skikt där sömmarna går samman och använda 3/4" träskruvar för att hålla ihop bitarna.
  • Rip ett ark skikt på halva långt, väl egentligen rippa den till 23 och 3/4 "så att du kan få två revor från ett ark.
  • Skär två meter bort från en av revor och skorv den till full längd pjäs. Det borde ge dig en 2ft av 10ft rektangel.
  • Nu skorv ihop en 5 fot torg och ansluta den till rektangeln så att det ser ut som en jätte boot.
  • Kör en spik i det övre hörnet på 5 av 5 kvadrat som inte är ansluten till rektangeln.
  • Genom att använda denna spik som en pivot, markera radie från det övre hörnet (där 5x5 möter rektangel) till den nedre hörnet direkt under nageln.
  • Klipp denna radie med hjälp av en sticksåg (** Varning - använd plywood metoden för att rita radien endast om du har material att slösa Tips:.. Sätta en spik eller skruv i botten av din radie, förlänga din måttbandet önskad längd radie, använd dig måttband som en penna vägledning vid utarbetandet din radie **)
 2. 2
  Använd mallen för att göra två gavlar per kvartal-pipe. För att göra gavlarna, använd två lager av 3/4 tum plywood som du laminat tillsammans. Att laminera skikten, häll trälim till ett färgtråg och använda en vals för att rulla ett tunt jämnt lager av lim över hela ytan i det undre skiktet för skiktet. Lay det översta lagret ner över limmet, svarvning säden 90 grader. Rada upp kanterna. Skruva de två skikten tillsammans med 1 1/4 "grova skruvar tråd trä. När limmet är inställd (över natten) använda mallen för att markera ut gavelväggsfälten. Skär dem med en cirkelsåg och eller en sticksåg.
 3. 3
  Använd mallen för att göra mellanstöd. Dessa kan vara enda skikt 3/4 "skikt, sårskorpor tillsammans med 2 av material. Keep skorv plattor ungefär två inches in från kanterna.
 4. 4
  Skär flera 2x4s till 3ft 9in längder. Använd ett stopp kvarter setup för att se till att de alla skärs till identiska längder.
 5. 5
  Linje den platta kanten av 2x4s upp med kanten av ändfälten (där ridning ytan blir) och skruva eller spika dem till slut paneler några inches isär. Nail den andra änden till den mellanliggande panelen med samma inbördes avstånd. Stagger 2x4s mellan mellanliggande paneler (så att du kan spika / skruva fast dem). Använd så många mellanliggande paneler som behövs för att få den totala längden du vill ha, och sedan använda den andra änden panelen vid den motsatta änden. Du måste avsmalnande botten 2x4 till en profil som passar till marken.
 6. 6
  Du måste rama under plattformen för att stödja inte bara din vikt, men också hårda landningar. Nu måste du få denna inramning förankrad i marken så att den inte välter. Beroende på din situation, kan du förankra baksidan av plattformen till en byggnad, eller bärbalkarna hälls med fundament. Konsultera en professionell på hur du gör detta. Sandwich intermediärer med inramning och köra en vagn bult igenom.
 7. 7
  När utformningen är säker, måste du installera ridning ytan. 3/8 inch CDX plywood bör vara tillräckligt flexibel. Du behöver köra två skikt, i samma riktning. Bryt sömmarna genom att köra en fullständig kurs över längden, kör sedan en 2 fot rip med säden som kör på samma sätt på toppen. Var noga med att sprida fogarna samt för extra styrka. Skruva fast den i 2x4s.

Tips

 • Du kan shim under inramning om marken är ojämn, se bara till att det är fast.
 • Se till att halfpipe är robust. Om inte försöka använda betong eller begrava ca 6 inches av kvartalet rör i marken.
 • Varning, om du bygger en 10 "ramp med 5 'av vertikal, kommer det att vara som att åka skridskor den grunda delen av poolen... roligt, men inte praktiskt... på en 10" lång ramp, skulle jag föreslå en 9' radie och en 'av vertikala.
 • De korta längder av 2x4s är att stävja böjning. Du kan använda längre längder om du kan lista ut ett sätt att spänna dem.

Varningar

 • Detta är bara ett förslag på hur man bygger en halfpipe, ingen garanti på om det kommer att fungera.
 • Be en professionell byggare om hjälp eller beställning planer från internet från en professionell ramp företag.
 • Inte bygga en pipa med vertikal, bör din nybörjare röret vara 3-5 meter hög på en 8 m radie. Vertikalt är för professionella åkare och mest professionella åkare vet hur man bygger ramper.
 • Rådfråga ett proffs om förankring och inramning korrekt att stödja laster.