Wke

Hur man identifierar vilda blommor

Identifiera vilda blommor kan vara ett bra sätt att lära sig om naturen utan att behöva springa efter djur som, av någon anledning, inte gillar stå still tillräckligt länge. Tyvärr är detta en färdighet som kräver lite experthjälp och så du måste köpa eller låna en guide till vilda blommor eller växter för ditt område. Detta kan bli en spännande hobby och kan även leda till en karriär inom botaniken.

Steg

Hur man identifierar vilda blommor. Köp en bra guide och läsa de inledande kapitlen att lära sig att använda sin "identifieringsnyckel".
Hur man identifierar vilda blommor. Köp en bra guide och läsa de inledande kapitlen att lära sig att använda sin "identifieringsnyckel".
 1. 1
  Köp en bra guide och läsa de inledande kapitlen att lära sig att använda sin "identifieringsnyckel". Denna knapp kommer att ta lite tid att vänja sig och lite övning, men knapparna är oftast utformade för att vara enkla att använda.
 2. 2
  Använd nyckeln på flera vilda växter du redan vet, tills du kan använda nyckeln praktiskt för någon blomma eller växt du stöter på i ditt område.
 3. 3
  Läs mer om dina lokala floran (de vilda växterna i ditt område) genom att gå en lokal vild blomma eller naturalist klubb.
 4. 4
  Håll ett liv lista, eller markera platsen och datum du hittat växten i din guide eller en tidskrift. Detta kan vara ett mycket tillfredsställande hobby och om du blir en botanist eller nationalparker guiden kommer din lilla hand hålls guide vara mycket användbart att hänvisa till hela tiden och du kommer utan tvekan att fortsätta att lägga till den i din karriär eller volontärarbete.
 5. 5
  Imponera dina familj och vänner med dina botaniska kunskaper. Uppmuntra dem att skydda växter i deras område.

Tips

 • Att hitta en bra guide kan vara besvärande eftersom de är oftast mycket specifika för ett område, så fråga på ditt lokala bibliotek, en biologi avdelning vid ett universitet i närheten eller en närliggande Park Kontor.
 • Om du någonsin upptäcker en blomma eller växt som inte finns i din aktuella guide och du tror att det kan vara en ny upptäckt, ta en bild av det och gå och prata med en botanist på din lokala Parks kontor eller botaniska avdelningen vid ett universitet. De kommer alltid att vara angelägen om att identifiera en ny art av anläggningen. Om det är något nytt och du var sin upptäckare, är det mycket möjligt att anläggningen kommer att namnges efter dig!

Varningar

 • Guider och råd om vilka vilda blommor är ätliga är inte alltid korrekt så undvik magen värk och få din mat i butiken om du inte är helt säker och du inte äter något ovanligt eller olagligt att ta.
 • Lämna alltid blommor och växter där du hittar dem, att bevara växter för år och andra besökare att komma. Du kan aldrig vara säker på hur sällsynta växten är - det kan skilja sig även något från andra inte i ditt område och som sådan, är det viktigt att inte störa det. Ta ett foto, inte en växt.