Wke

Hur man knyter en schweizisk säte rappel sele

En schweizisk sits rappel sele är en enkel sele gjord av ett rep eller vävband. Det är bra för dem som behöver göra en sele i farten, eller för dem som inte vill köpa ett kommersiellt göras sele.

Steg

Hur man knyter en schweizisk säte rappel sele. Hitta mitten av repet genom att vika den på mitten och går till fållan.
Hur man knyter en schweizisk säte rappel sele. Hitta mitten av repet genom att vika den på mitten och går till fållan.
 1. 1
  Hitta mitten av repet genom att vika den på mitten och går till fållan. Placera vecket i mitten av nedre delen av ryggen, slutar ut till endera sidan av din kropp så att du håller ett lika långt i varje hand.
 2. 2
  Korsa halvorna framför dig så att det sveper runt din midja. Dra ena sidan under den andra för att göra ett halvslag. Upprepa så att repet vänder två gånger runt sig själv. Detta kommer så småningom att vara där karbinhake placeras och det håller linan från att klämma ner på dina testiklar (om du har dem). Släpp båda fria ändarna så att de dingla framför dig (förmodligen vidröra marken).
 3. 3
  Nå runt utsidan av benen med båda händerna och dra de fria ändarna bakom dig genom benen. Passera varje fri ände upp genom den del av linan lindas runt midjan. De fria ändarna ska nu vara mellan din kropp och ditt "bälte".
  • Placera de lediga ändarna över din så att ändarna dinglar ner framför bröstet, en på varje sida.
 4. 4
  Dra ner på dessa som du squat. Detta är ett viktigt steg eftersom det är vad som kommer att skärpa din sele. Stå upp och sitta på huk flera gånger samtidigt som du drar på de fria ändarna. Du ska känna det pressa dig mellan benen - se viktiga delar är inte mellan repet och benet.
 5. 5
  För båda sidor, bibehåller spänningen på den fria änden, släppa den bakom ryggen och föra den bakom tågända som koppar din lodis, från baksidan till framsidan. Detta binder sitsen på plats. Dra den fria änden mot din framsida, längs höfterna.
 6. 6
  Anslut de två ändarna ihop med en råbandsknop off-center på din kropp. De flesta högerhänta personer kommer att placera råbandsknop genom sin främre vänstra höft.
 7. 7
  Gör ett halvslag med varje fri ände som en keeper knut. Observera att halvslag måste passera runt både "bälten" av rep som nu existerar.
 8. 8
  Placera eventuellt överskott rep ur vägen i en djup vänster (last byxor är en tillgång) om du har en, och om din knut är till vänster. Se till att linan är i ett ställe som det inte kommer att störa din karbinhake under en rappel.
 9. 9
  Din sele är gjort. Nu bifoga din karbinhake och glad firning.

Tips

Varningar

 • Testa alltid din sele innan du använder på valfri höjd. Dra upp karbinhake tills hela din vikt stöds. Eller, har din vän lyfta upp dig med karbinhake och skaka. Din sele, men förmodligen inte bekväm, inte bör vara för löst, klämmer manliga delar, eller halka.
 • Bry dig om din rep. Trampa inte på det, inte förvara dem när de är våta, inte spilla bränsle eller andra kemikalier på det. Lämna den inte i solen under långa perioder, och obundet strama knutar före förvaring eftersom de minskar draghållfasthet av repet.

Saker du behöver

 • Rep. Ca 6-10 fot (182-304 cm) längd beroende på din storlek. De flesta linor som används för schweiziska platser är flätad hampa, 550 Paracord eller annan naturfiber rep. Linan ska vara ren och ny, och betygsatt stödja minst två gånger din kroppsvikt, helst mer. Diameter ska vara ca 12-16mm.
 • Karbinhake. Detta är att vara klassad och godkänd för klättring och stödja en människas kroppsvikt. Måste ha en låsbar grind.
 • Läderhandskar. Även om detta inte är en lektion i klättring måste du skydda dina händer när firning, kommer det att finnas en hel del friktion, värme, och möjligheten av partiklar i linan när den passerar genom dina händer. Eller så kan du använda ett enkelt par mekaniker handskar.