Wke

Hur man lämna last ammunition

Hand-ladda ditt eget gevär och pistol ammunition är en stor utmaning för alla pistol entusiast. Det breddar dina val och gör att du kan anpassa din ammunition till dina behov och din typ av skytte.

Steg

Hur man lämna last ammunition. Plocka upp tomma höljen från där du skjuter eller från en pistol sortiment som gör att du kan samla mässing.
Hur man lämna last ammunition. Plocka upp tomma höljen från där du skjuter eller från en pistol sortiment som gör att du kan samla mässing.

Förbereda höljen

De flesta människor som lastar sin egen ammunition spara pengar genom att plocka upp och rengöra tomma höljen (mässing) från ett område. Om du fyller på för hög kvalitet precision skytte, köper nya mässing från en butik rekommenderas, och dessa steg kan hoppas över.

 1. 1
  Plocka upp tomma höljen från där du skjuter eller från en pistol sortiment som gör att du kan samla mässing.
  • Du vill plocka upp den renaste mässing möjligt (även om det inte är fruktansvärt viktigt), men de viktigaste frågorna när man plockar upp mässing samlar rätt kaliber, och se till att mässing är i bra form (bokstavligen), och det har inte laddats om för många gånger.
 2. 2
  Sortera höljena, beror graden av sortering (före rengöring) på kalibrar som används.
  • De flesta gevär höljen fungerar fint tillsammans.
  • Vanliga pistol kalibrar är lite mer kräsen eftersom höljen kommer kila sig i öppningarna i andra större kaliber höljen..45 S och 9mm fungera alldeles utmärkt med varandra, men att lägga.40 s i mixen kommer att skapa problem. Vid rengöring.45 s,.44 Magnums,.40 s, 9mm,.357 Magnums, och 38 Specials allt på samma gång, rengöra.45 s,.44 Magnums, och 9mm i ett parti, och.40 s,.357 Magnums, och 38 special i en separat sådan.
  • Du kan testa för att se om höljen fungerar bra tillsammans genom att försöka passa en kåpa till en annan, om det är ens tight det inte att fungera.
 3. 3
  Rengör höljet. Det enklaste sättet är att använda en vibrerande fall renare. Fallet dammsugare använder ett medium för att rengöra väskan, och eventuellt kan du använda en polering tillsats för att göra höljena ser nästan lika bra som ny!
  • Medierna brukar marken majskolv eller valnöt skrov, men flytande medier är också tillgänglig. Medierna är det som gör den åtsittande fall stick i varandra. När media inte kan cykla (eftersom det har fastnat i ett hölje) kan det inte ren samt.
  • Observera att media är återanvändbara, och mindre polish behövs varje gång du använder samma media. Beroende på hur smutsig mässingen är, kan en sats av media pågå någonstans mellan tre och åtta rengöringar.
 4. 4
  Sortera höljena i separata kalibrar. Detta möjliggör enkel åtkomst vid lastning så att du inte behöver plocka upp nävar av slumpmässiga höljen för att hitta den du vill. Det kommer att påskynda processen i det långa loppet. Vanligtvis du placera varje annan kaliber i separata påsar för transportability eller förvaring.

Förbereda lastning pressen

 1. 1
  Samla dina leveranser. Du behöver höljen, grundfärger, kulor och pulver för att göra en fungerande patron.
  • Smutsiga höljen behöver rengöring före användning. En vibrerande renare med majs eller valnöt media fungerar bra. Lägga till ett hölje polish kommer att göra din mässing ser nästan lika bra som ny!
 2. 2
  Ställ formarna på pressen enligt pressen "manual och instruktionerna som följer med formarna. Varje uppsättning av verktyg kommer att ha ett lite annorlunda sätt att ställa in dem korrekt.
  • Kalibrera dem till specifikationerna för en respekterad lastning handbok. Crimp diametrar och kula djup sits är mycket viktigt för din säkerhet (mer om detta senare).
  • Om tillgängligt för specifika kaliber du laddar, dör köp karbid. Detta är en särskilt tät typ av metall som tar bort behovet för smörjning av höljena.
 3. 3
  Lägg till ditt val av pulver till pulver åtgärden.
  • Pulver är mycket specifik. Att ha fel typ av pulver eller en felaktig mängd pulver kan ha väldigt dåliga resultat. Det rekommenderas att du köper en respekterad belastning handbok med de kalibrar du tänker läsa in och följa sina föreslagna pulver och belopp.
 4. 4
  Kalibrera mängden pulver som går in i höljet genom att placera ett tomt hölje nedanför pulvret åtgärden och dra pressens handtaget. Kontrollera mängden pulver som har deponerats i en separat skala. Mest lastning handböcker har ett minimum, maximum och rekommenderad start. Vid kalibrering pulvret åtgärden mot lägsta eller högsta, alltid fela mot den rekommenderade.
 5. 5
  Lägg primrar till primern tratten. Detta innebär vanligtvis någon typ av primer upptagningsanordning (ofta ett långt rör med plast på vardera änden och en tapp). Var noga med primers är orienterade korrekt i magasinet.
  • Det finns några olika typer av primers, vara säker på att du har rätt typ: små och stora pistol primers, små och stora pistol primers magnum, små och stora grundfärger gevär, samt små och stora magnum primers gevär. Det enklaste sättet att få rätt primer är att konsultera en belastning handbok, kommer de ha storleken och typen av primer, och kan även ha de exakta primer märke / modell nummer som de använde för att testa.
 6. 6
  Smörj utsidan av höljet. Om du laddar necked-down patroner, smörj insidan av halsen också.
  • Var noga med att använda en smörjning särskilt utformade för ammunition tarmar.
  • Detta steg kan hoppas över om du har hårdmetall dör (hårdmetall är mycket mer tillgängligt för pistol kaliber än gevär kaliber).

(Re-) Laddar den Ammunition: Variation 1

För enkelhetens skull, kommer den här artikeln att beskriva användningen av en fyra-station (progressiv) press med ett pulver mått (pulver drop), och användningen av ett 3-die set. Variation 1 innebär en press som inte klocka höljet på det andra steget (där det pulver som åtgärden är).

 1. 1
  Placera ett hölje in i den första stationen. Ofta finns det en fjäder som håller höljet på plats. Kontrollera att höljet är helt upprätt och centrerad. Om höljet är delvis krossade, kanske den inte fungerar, men om det gör det förbi den första stationen, bör det vara bra.
  • Se till att höljet har gedigen integritet, och munnen av höljet (öppningen) inte har några veck som skapar drift eller säkerhet problem vid bränning.
 2. 2
  Dra lasten press "hantera hela vägen ner tills det tar stopp, kan det finnas en hel del påtryckningar som måste tillämpas.
  • Denna första stationen ändrar storlek på mässing (shot höljen expandera något, så denna station krymper den något) och extraherar den gamla använde primer (Notera:. Vara säker på att du aldrig extrahera en levande primer, är detta en av de farligaste sakerna du kan göra med en belastning press!)
 3. 3
  Ta handtaget hela vägen tillbaka upp till viloläge. För att ladda en ny primer från din primer tratten trycka handtaget framåt tills det tar stopp (detta kommer inte att vara mycket långt, men återigen, kommer viss press att behövas).
 4. 4
  Rotera skivhållaren en station, bör facket klicka på plats. Från och med nu kommer du att upprepa steg 1 - 3 (en fyra-station press gör upp till fyra saker varje gång du drar-eller skjut-handtaget) för att hålla facket så fullständig som möjligt (tills lagret eller tid tar slut).
  • Den andra stationen tillför pulver från pulvret mäta (pulver droppe) in i höljet. Mängden pulver bör kontrolleras under de första två höljen, den sista höljet och varje 50-100 höljen. Pulvret Åtgärden bör justeras om mängden pulver flyttar ut ur din förutbestämda toleransområdet.
 5. 5
  Upprepa steg 1 - 3.
  • Den tredje stationen klockor höljet. Detta kan du enkelt placera en kula på toppen av höljet, men en klocka som är något större än vad som behövs kommer att minska höljen integritet, för lite belling gör sittplatser kulan svårt.
 6. 6
  Upprepa steg 1 - 3. I den fjärde stationen, kommer en kula att sitta och höljet krymps.
 7. 7
  Placera en kula i upprätt läge på toppen av belled höljet. Denna station kommer också pressa höljet runt kulan. Annat än den mängd pulver, bullet sittplatser djup och pressning är utan tvekan den viktigaste delen av lastningen.
  • En kula som sitter för djupt eller en veckas, vilket är alltför snäv kan skapa osäkra tryck i kammaren när den avfyras.
  • En kula som sitter för grunt kan orsaka kulan att engagera sig i räfflingen när kamrar, innan det ska vara. Detta kan orsaka felaktigheter om sparken, men det kan också orsaka en typ-4 fel eller problem mata den levande patron.
  • Ett hölje som är otillräckligt krusad kan orsaka kulan vara lös i höljet, och det kan eventuellt falla ut. Det kan också leda till att patronen inte att ladda in i kammaren av skjutvapnet smidigt.
  • Se tips för mer information.
 8. 8
  Upprepa steg 1 - 3 och lägg till steg 7 tills du får slut på tarmar, pulver, primer, eller kulor.

(Re-) Laddar den Ammunition: Variation 2

Variation 2 innebär en press som klockor höljet på den andra etappen (pulvret åtgärd) som en del av en kaliber-specifik konverteringssats. Pressar gjorda av Dillon Precision och andra företag använder denna metod.

 1. 1
  Placera ett hölje in i den första stationen. Ofta finns det en fjäder som håller höljet på plats. Kontrollera att höljet är helt upprätt och centrerad. Om höljet är delvis krossade, kanske den inte fungerar, men om det gör det förbi den första stationen, bör det vara bra.
  • Se till att höljet har gedigen integritet, och munnen av höljet (öppningen) inte har några veck som skapar drift eller säkerhet problem vid bränning.
 2. 2
  Dra lasten press "hantera hela vägen ner tills det tar stopp, kan det finnas en hel del påtryckningar som måste tillämpas.
  • Denna första stationen ändrar storlek på mässing (shot höljen expandera något, så denna station krymper något) och extraherar den gamla använde primer (Notera:. Vara säker på att du aldrig extrahera en levande primer, är detta en av de farligaste sakerna du kan göra med en belastning press!)
 3. 3
  Ta handtaget hela vägen tillbaka upp till viloläge. För att ladda en ny primer från din primer tratten trycka handtaget framåt tills det tar stopp (detta kommer inte att vara mycket långt, men återigen, kommer viss press att behövas).
 4. 4
  Rotera skivhållaren en station, bör facket klicka på plats. Från och med nu kommer du att upprepa steg 1 - 3 (en fyra-station press gör upp till fyra saker varje gång du drar-eller skjut-handtaget) för att hålla facket så fullständig som möjligt (tills lagret eller tid tar slut).
  • Den andra stationen tillför pulver från pulvret mäta (pulver droppe) in i höljet. Pressen kommer också klockan höljet på detta stadium. Mängden pulver bör kontrolleras under de första två höljen, den sista höljet och varje 50-100 höljen. Pulvret Åtgärden bör justeras om mängden pulver flyttar ut ur din förutbestämda toleransområdet. Den belling bör vara tillräckligt för att enkelt vila kulan på toppen, men inte något större. En klocka som är för stor kan försvaga ditt fall avsevärt.
 5. 5
  Upprepa steg 1 - 3. Den tredje stationen är där du sittplats kulan.
 6. 6
  Placera en kula i upprätt läge på toppen av belled höljet. Denna station (beroende på dina dynor) kan också pressa höljet runt kulan. Annat än den mängd pulver, bullet sittplatser djup och pressning är utan tvekan den viktigaste delen av lastningen.
  • En kula som sitter för djupt eller en veckas, vilket är alltför snäv kan skapa osäkra tryck i kammaren när den avfyras.
  • En kula som sitter för grunt kan orsaka kulan att engagera sig i räfflingen när kamrar innan det borde vara. Detta kan orsaka felaktigheter om sparken, men det kan också orsaka en typ-4 fel eller problem mata den levande patron.
  • Ett hölje som är otillräckligt krusad kan orsaka kulan vara lös i höljet, och det kan eventuellt falla ut. Det kan också leda till att patronen inte att ladda in i kammaren av skjutvapnet smidigt.
  • Se tips för mer information.
 7. 7
  Upprepa steg 1 - 3. Den fjärde stationen (beroende på dina dynor kan vara tomma eller har en ihopfalsningsverktyg).
  • Om den fjärde stationen är en ihopfalsningsverktyg, se till att ställa in påtryckningsformen korrekt (se varningar ovan).
  • Att ha en separat kula sittplatser och ihopfalsningsverktyg rekommenderas som otillräcklig pressning eller fall krossning kan uppstå från felaktigt setup "combo-die".
 8. 8
  Upprepa steg 1 - 3 och lägg till steg 6 tills du får slut på tarmar, pulver, primer, eller kulor.

Tips

 • För att hålla koll på hur många gånger ett hölje har använts, bör du dra en linje på höljet med en permanent markör när du laddar dem. När du stöter på ett hölje med alltför många linjer på den, ta bort den från omlastning linjen.

Om du gör detta, att du inte använder markör som HAR ammoniak i sin formulering. Detta försvagar mässing och kan orsaka en spricka. om det luktar starkt, ANVÄND INTE!

 • Ett annat praktiskt verktyg är fallet mätaren. Det är typ av en snabb-och-smutsig metod för att mäta en patron s passar in i standard kammare. Det är mycket viktigt att testa en patron med dina die inställningar för garnityr kalibrar som överdriven krympning kan orsaka höljet att glida förbi kammarens kanten och in i räfflingen (bottlenecked och kantad kalibrar båda har flera kanter för att förhindra ett sådant problem, så det är mindre viktigt). En riktig kammare (på skjutvapen) eller ett fall mätare är båda sätt att testa detta, men ett fall mätare är säkrare, lättare att transportera och mindre benägna att få en patron fastnat i ditt vapen.
 • De flesta laddar pressar kommer att annonsera en mycket snabbare att ladda takt än möjligt. Med en vanlig multi-station press, kunde en genomsnittlig person laddar 200-300 rundor per timme vilket inkluderar att plocka upp primers och kontroll pulver nivåer i magasinet och höljet regelbundet.
 • Höljen kan laddas tills de börjar visa tecken på slitage, till exempel en minut spricka nära målet munnen. Imediatley kassera alla ärenden som har en buldge nära basen.
 • Om du är den enda bidragsgivare till din mässing, måste du cykla i tillverkade ammunition i mixen regelbundet för att ersätta de höljen som får fler omladdningar.
 • För att snabba upp saker och ting, har en vän plocka upp primers och lägg dem i primern tratten medan du laddar. Också ha vän markera kulorna. Håll dig levereras kan lägga till ytterligare hundratal patroner som laddas i en timme.
 • Många lastning handböcker har all information du behöver för att korrekt läsa in en viss kaliber. Ofta finns total längd mätningar för olika typer av kulor, crimp diametrar, kammarmusik tryck, hastigheter, och även vissa egenheter eller problem som en viss kaliber kan ha när lastning.
 • Vid kalibrering placeringen av kulan och pressning av höljet en tjocklek (eller mikrometer) är ett mycket användbart verktyg. Loading handböcker kommer sannolikt att ge storlekar för specifika delar av en patron. Följ handboken så nära som möjligt. En korrekt initial inställning gör att du kan producera många Worry Free och säkra patroner.

Varningar

 • Laddning av en patron med mer eller mindre än den rekommenderade mängden pulver kan vara mycket farligt. Medan revolvrar och bolt-action gevär är mer förlåtande när det kommer till stora pulver laster, alla höljen kan blåsa ut och alla vapen är mottagliga för kbyte! Ing (exploderande).
 • Krut och primers är mycket brandfarligt och känsligt för antändning. Håll dem förvaras på en säker plats borta från värmekällor och andra antändningskällor.
 • Över-pressning eller sitta en kula för djupt kan också orsaka överdriven kammartryck och höljet eller pistol för att blåsa ut eller spränga (respektive).
 • Medan omlastning bör du alltid bära skyddsglasögon för din säkerhet.
 • Aldrig, under några omständigheter, extrahera en levande primer från ett hölje, kan det antända primer som kan vara farliga.
 • Lägg alltid i ett väl ventilerat område som inandning av krut damm eller bly kan orsaka allvarliga medicinska problem.
 • Gravida kvinnor eller kvinnor som kan bli gravida ska inte hantera delvis mantlade kulor, som bly är känt för att orsaka fosterskador.
 • Tvätta alltid händerna och alla ytor som har kontaktat kulorna efter en laddning session, bly kan vara giftiga eller orsaka fosterskador. "Total Metal Jacket" (TMJ) kulor är tillgängliga som minskar sannolikheten för kontakt med bly.

Saker du behöver

 • En belastning press (pressar från Dillon Precision och RCBS är mycket hög kvalitet och rimligt prissatta).
 • Primers (se till att du får rätt typ, det finns många olika storlekar och typer).
 • Pulver (en belastning handbok kommer att berätta rekommenderade pulver och belopp).
 • Höljen (nya höljen är trevliga, men du kan spara en massa pengar genom att plocka upp används tarmar och rengöring dem).
 • Bullets (för praktik skytte: det billigare, desto bättre, undersöka dyrare kulor om du anger tävlingar).
 • Pulver skala (digital eller analog arbete bra, se till att du får en skala som mäter minst 1/10 av ett korn).
 • Om du tänker rengöra använd mässing, ett fall renare såsom en vibrerande renare och majs eller valnöt media kommer att behövas.
 • Kaliber-specifika dör (hårdmetall dör möjliggör användning utan att smörja höljen - RCBS producerar några högkvalitativa hårdmetall dör).
 • De flesta multi-station pressar kräver kaliber-specifika "konverteringssatser" som gör kulor som ska hållas på plats korrekt på karusellen.
 • En väl respekterad lastning handbok. Det är ofta grundläggande tutorials för lastning i dem, och ännu viktigare statistik om hur du fyller på specifika kalibrar.