Wke

Hur man väljer beten för Bass Fishing

Att gå till fiske butik kan vara överväldigande, eftersom det finns miljoner av beten att välja mellan, och du kan inte bära allt ut till sjön. Denna guide hjälper dig att begränsa den.

Steg

Hur man väljer beten för Bass Fishing. Förstå att det finns fem huvudsakliga typer av beten.
Hur man väljer beten för Bass Fishing. Förstå att det finns fem huvudsakliga typer av beten.
 1. 1
  Förstå att det finns fem huvudsakliga typer av beten: crankbaits, Spinnerbaits, plast, topwaters och jiggar. Du måste bekanta sig med varje, och deras användningsområden och fördelar. Crankbaits och spinner beten kan du täcka en hel del vatten, och fungerar bäst i ljus vegetation och steniga bottnar. Jiggar ger dig en mycket exakt känsla på linjen, och är en av de mest effektiva beten när den används med en fläsk släpvagn. Topwaters är bäst på mycket grunt vatten, eller i områden som omfattas i ytan vegetation, såsom näckrosor. Plast är den mest mångsidiga. De kan fiskas viktade eller viktlös. Flytande plaster kan användas precis som en topwater, och någon typ av plast kan fiskas weedless att tillåta fiske i extremt kraftig vegetation.
 2. 2
  Crankbaits: välj ett par djupdykning, ytlig och medelstora dykare i naturliga betesfisk färger. Få några "högt" färger. Hitta fett, korta beten. Många crankbaits inkluderar skallror, hjälper detta basen för att hitta bete. En annan bra funktion för att leta efter en crankbait är mycket synliga ögon. Glödande ögon verkar fungera bäst, rovfiskar använda ögonen till hem i på var att slå betet.
 3. 3
  Spinnerbaits: få några spinnare i chartreuse, vitt och svart med olika blad. Guld blad är också bra. Spinnerbaits är vanligtvis tillgängliga i standard eller weedless. Den weedless är ett bra alternativ om du fiskar i en massa skydd, men de är också svårare att ställa in kroken på. Lägg en fuskare krok att fånga korta slående fisk. A 1/0 storlek för 1/4 oz. Beten och en 2/0 med 3/8 till 1/2 oz.
 4. 4
  Topwaters: välja dessa på samma sätt som vevar. Få olika storlekar, är färgen inte så viktigt. Hitta de som producerar en massa oväsen. Populära patters är formade som grodor eller ödlor. Flytande plast maskar imiterar ofta små ormar som simmar på vattnet.
 5. 5
  Jiggar och plaster: få några väskor i mörka färger som svart, lila eller brun. Få olika storlekar. Glöm inte krokar och sänken för att matcha presentationen. Att fiska en jigg eller plast mask kasta ut och ge den linjen gott om tid att träffa botten. Bas brukar träffa ett bete medan det faller, så efter det har suttit på botten för lite ger spötoppen en liten ryckning för att se om något har plockat upp ditt bete. Jiggar och plaster fiskas annorlunda än andra typer av beten. Istället för upprullning i att producera den "åtgärd" betet hämtas genom att flytta stången dricks. Efter betet har nått botten och du har gett det en ryckning, sakta lyfta spötoppen tills den pekar rakt upp i position klockan 12. låt det sitta där en stund och sedan släppa ner till 09:00 till 10:00 ställning och rulle i slack. Upprepa dessa steg tills din linje är i. Du måste ha en bra känsla för din linje att säga när en fisk är bitande. De flesta människor håller sina fingrar mot linjen samtidigt som du lyfter spötoppen. Du letar efter plötsliga motstånd eller stöta på linjen, eller en linje som går slack plötsligt eller svänger i sidled. att ställa in kroken, släpp spötoppen mycket snabbt till läget klockan 3, och dra tillbaka hårt till klockan 12.
 6. 6
  Lägg ett medium HASPELRULLE med £ 10. Linje, och en baitcasting med 14-20 lb linje, och du är redo att börja bassin "på någon typ av vatten. Ha kul!

Tips

 • Vid fiske med plaster, speciellt maskar och ödlor bör du hämta linjen vid varje hastighet du vill och sedan låta det sjunka under 30 sekunder och än lyfter stången till klockan 12
 • Försök fiska parallellt med branter och längs ytterkanterna av ogräs linjer.
 • Försök att matcha dina vev beten till färgerna av betesfisk i vattnet som du fiskar.
 • Om du inte fånga fisk försöka ändra hämtning hastigheter och mönster innan du byter beten eller färger.
 • Kom ihåg att Bass har mycket hårda käkar och kräver en viss ansträngning för att sätta kroken effektivt.

Varningar

 • Gös är närvarande ibland bas vatten och kan fångas med samma redskap. Försök INTE att ta en gös från underkäken, de har stora, knivskarpa tänder och kan allvarligt skada din hand. Om du råkar fånga en gös greppa det på sidorna strax bakom gälarna tryck ordentligt och ta bort din krok med en bra tång
 • Bass har mycket vassa taggar på sina ryggfenor. det säkraste sättet att ta dem är av ansiktet på den undre käken.
 • Även om du glömmer tång och fisk har vassa tänder knäppa kroken eller kapa linjen. Eller om den inte har tänder ryck bara den ut