Wke

Spelregler för fotboll

Fotboll, även känd som fotboll överallt förutom USA och Kanada, är ett roligt, konkurrenskraftigt spel. Det är den mest spelade sporten i världen. Nu är det kallas "det vackra spelet" på grund av sin bländande grader av teknisk skicklighet, lagspel och individuella bidrag. Om du menar allvar med att spela fotboll, vet att du kommer att behöva träna hårdare, längre och snabbare än dina motståndare, och alltid ha en boll på handen. (Kanske du ska sova med en boll i stället för en kudde.) Så vad väntar du på? Läs den här artikeln och du kommer lära dig att spela denna underbara sport!

Steg

Spelregler för fotboll. Lär dig att dribbla.
Spelregler för fotboll. Lär dig att dribbla.

Viktiga färdigheter

 1. 1
  Lär dig att dribbla. Dribblingar styr bollen medan du kör. Om du vill hålla bollen i lagets besittning, du kommer att behöva dribbla väl. Dribblingar handlar om att röra bollen tillräckligt stark för att föra den framåt, men lätt nog så att det stannar vid din sida - och bort från motståndarna.
  • Du kan dribbla med insidan av skon, ovanför tån (med foten pekade ner till marken), och även med utsidan av skon. Det säkraste sättet att dribbla är förmodligen med insidan av skon, men i olika situationer, måste du använda olika delar av skon.
  • Lär dig att dribbla med olika hastigheter. När du kör ner sidlinjen och du har slagit din man, din dribbling ser mycket annorlunda från när du tar på en försvarare huvud.
   • När du är dribbling långsammare, håller du oftast bollen nära din sida hela tiden. Detta sätt en försvarare har att göra ett drag för att ta bort bollen.
   • När du är dribbling snabbare, kan du sparka ibland bollen längre bort och springa till bollen. Detta är oftast om du redan har slagit din man. Du gör detta eftersom de flesta spelare kan köra snabbare i bollen än de kan dribbling det.
 2. 2
  Lär dig att passera. Passing handlar om att sätta bollen exakt där du vill ha den. För att passera en fotboll, mest beroende på att sparka bollen med insidan av foten. Detta kommer att ge dig mindre ström utan mer precision. När du behärskar grundläggande passet, du kan även försöka att skiva och haka bollen i syfte att ge det till en av dina lagkamrater.
  • Var uppmärksam på var din planter foten går. Din planter foten ska vara rätt bredvid bollen, pekade tån till där du vill att bollen att resa.
  • Förutse där en spelare kommer att bli. Eftersom du ofta kommer att passera i farten, sparkar bollen till en öppen plats där du vill att din lagkamrat att vara viktigt. Om din lagkamrat körs alltid sparka bollen framför sig så att de kan springa till bollen.
 3. 3
  Vet hur man skjuter. Om du är riktigt nära målet och allt du behöver är noggrannhet, kan du skjuta med sweet spot på insidan av skon, som ett pass. Men oftast, du kommer att vara längre bort och kommer att behöva makt samt noggrannhet, naturligtvis.
  • Ställ din planter foten och sikta tån på planter foten till där du vill att bilden att resa.
  • Du behöver inte få mycket av en flygande start, men du vill få din fot tillbaka, böjer den som du gör för att få mer makt.
  • Slå bollen på mitten snören på skon, med foten pekade ner i marken. Håll foten pekade ner i marken när du följer med.
  • Använd höfterna för att svinga genom bollen. Ta med din fot hela kroppen om det behövs för att generera ännu mer kraft. Detta bör göra båda fötterna lyfta från marken.
 4. 4
  Tänk på att flytta ut bollen. Vissa beräkningar säger att professionella fotbollsspelare kör 6 till 8 miles under en 90 minuters spel. Det är en hel del löpning. Det tar inte en raketforskare för att räkna ut att en hel del av driften du kommer att göra är när du inte har bollen. Lär dig hur du får in öppen plats, hur man kör dit på din lagkamrat förväntar eller vill att du ska vara, och hur du kör förbi en försvarare som vaktar dig.
 5. 5
  Lär dig att försvara. Att försvara målet är en underskattad prestation. Det kan vara oerhört svårt att vistas på din man eller att få bort bollen från din man. Det finns tre grundläggande saker som du behöver komma ihåg när man vaktar en spelare i fotboll:
  • Låt dig inte luras av finter, trick och Jukes: hålla koll på bollen. En bra fotbollsspelare kommer att försöka juke eller krigslist med sin kropp för att komma förbi dig. De hoppas att vad de gör med sin kropp kommer att distrahera dig från vad de ska göra med bollen. Låt inte detta hända. Håll ögonen på bollen hela tiden, inte på spelaren.
  • Bo i mellan bollen och målet. Med andra ord, låt inte bollen gå bakom dig. Detta är svårare än det låter. Det är en känslig balans hålla tillräcklig press på bollen och ge den person som attackerar tillräckligt utrymme så att de inte får bakom dig.
  • Lär dig att förutse dribbla. Direkt efter en angripare träffar bollen på dribbla - det är den tid då försöka träffa bollen. Detta kallas förutse dribbla, och det är viktigt för att knacka bollen från en anfallande spelare. Bara vara säker på att inte utfall och missar, du är sårbar när du gör detta!
 6. 6
  Få bekväm rubrik bollen.. Försök att slå bollen med huvudet precis där håret möter din panna Använd inte toppen av huvudet När redo att leda bollen, inte lyfta huvudet bakåt,! Flytta din överkropp tillbaka istället. Detta kommer att ge dig mer makt och kommer inte att anstränga nacken så mycket.
 7. 7
  Lär dig att jonglera. Jonglering är mycket svårt att bemästra men en viktig del av spelet. Sanningen skall fram, behöver du inte att jonglera väldigt ofta i ett spel, men att veta hur man jonglera gör flera saker:
  • Det hjälper dig att kontrollera en boll som är kommande på dig från luften. Inte alla pass är på marken. De som är inte behöver fångas upp och styrs av någon form av jonglering.
  • Jonglering bidrar till att förbättra din touch på bollen. Om du vet hur man jonglera din beröring på bollen blir mycket känsligare. Din första touch på bollen är oerhört viktigt i fotboll.
  • Jonglering hjälper dig att använda båda fötterna bättre. Att lära sig att jonglera är en övning använder din icke-dominanta fot bättre. De bästa fotbollsspelare i världen kan använda båda fötterna som dominerande fot.
 8. 8
  Lär dig använda din icke-dominanta fot. Det är verkligen viktigt att kunna dribbla, passa och skjuta bollen med din icke-dominanta fot. Bra försvarare kommer att ta bort din dominanta foten och tvinga dig att spela med din icke-dominanta fot. Om du inte kan använda din icke-dominanta fot, kommer du att spela med ett handikapp.
  • Öva endast med din icke-dominanta fot under träningen eller när du fotograferar eller jonglera själv. Vänja kroppen att muskeln minne är en viktig del av att vara flytande i din icke-dominanta fot.
 9. 9
  Öva med hörnor och frisparkar. Du vill kunna skicka hörn sparkar rätt i mitten av straffområdet, oftast upp i luften så att en lagkamrat kan leda bollen i. Frisparkar kan antingen tas snabbt och enkelt går till en närliggande lagkamrat, eller du kan ordna ett "set spela" där du sparka bollen i ett visst område medan dina lagkamrater utföra en pjäs.
 10. 10
  Vara originell och spontan med din spelstil. Försök att utveckla din egen spelstil, en som passar dig. Är du en knepig spelare som förlitar sig på juking ut andra spelare? Är du tillräckligt snabb för att slå alla med enorma hastighet? Är du bra på att använda din kropp och makt att spränga mål? Är du expert på att hålla motståndarna från att få bort shots? Ta reda på vilken typ av spelare du är, sätta upp mål för dig själv om hur du kan bli en mer rundad spelare, och kom ihåg att ha kul. Fotboll är inte den mest populära sporten i världen utan anledning.

Veta spelreglerna

 1. 1
  Förstå syftet med spelet. Målet med spelet är att göra fler mål än motståndaren poängen. Ett mål görs när någon del av bollen passerar mållinjen. Målvakter i eget straffområde är de enda spelarna på planen som kan använda sina armar. Alla andra spelare får använda någon del av sin kropp utom sina händer.
 2. 2
  Vet positioner fotboll. Det finns 11 totalt spelarna på planen för att starta spelet. Även positionerna kan ordnas men tränaren ser passform, finns det oftast en målvakt, fyra försvarare, fyra mittfältare och två anfallare.
  • Målvakt: den här personen skyddar nätet och är den enda på området som kan använda sina händer i straffområdet. Målvakten måste vara flexibel, snabb att förutse, och bra på kommunikation.
  • Defenders. Defenders brukar bo bakom halvvägs linje i ett försök att förhindra mål från att görs mot dem. De gör bra uttag passerar och är oftast större fysiskt än andra spelare.
  • Midfielders. Mittfältare gör mest löpning, eftersom de spelar en kombination av försvar och brott De brukar orkestrera attacken. De är exceptionellt bra på att hålla i bollen och går.
  • Strikers. Strikers är de som får flest sprickor på att skjuta bollen. De måste vara snabb, smidig och kunna skjuta en fantastisk chans. De måste också vara bra rubriker.
 3. 3
  Vet att avspark startar spelet och början av andra halvlek. Ett lag startar spelet genom att sparka igång. Den motsatta laget får att sparka igång efter halvtid. Vid tiden för avspark, varje lags spelare måste vara helt på sin halva av lek. När visselpipan har blåst och bollen sparkas, kan spelarna röra sig fritt i båda halvorna av lek, förutsatt att de inte är offside.
 4. 4
  Förstå offside. Offsides är en av de mer viktiga regler i fotboll, och den är utformad för att hålla fotbollsspelare från cherry-picking, eller buntning mycket av sina spelare nära motståndarens mål hela tiden.
  • En spelare är offside när han / hon är:
   • Inför bollen, samt
   • I motståndarens hälften, liksom
   • Bakom den sista försvararen när bollen föres till honom av en av hans lagkamrater
  • Offsides hämmas på:
   • Inkast
   • Hörnor
   • Insparkar
 5. 5
  Förstå. Inkast hända när bollen helt färdas utanför området för spel. Possession går till det lag som inte var den sista att röra den. Denna lag får kasta bollen i från den plats där det gick out of bounds.
  • En spelare kastar kan få en flygande start, men måste i allmänhet stannar nära det område där bollen gick utanför gränserna.
  • En spelare måste ta upp bollen med båda händerna bakom hans eller hennes huvud och släppa bollen över hans huvud med båda händerna.
  • En spelare kan inte lyfta fötterna från marken samtidigt som de kastar bollen. Båda fötterna måste stanna på marken.
 6. 6
  Vet grunderna för ett gult kort. En domare utfärdar ett gult kort som en varning till en spelare. Två gula kort resulterar i ett rött kort, varefter den spelaren måste lämna spelet permanent. Orsaker till gula kort är:
  • Dangerous lek. Hög sparkar nära en spelares huvud, till exempel.
  • Illegal obstruktion. Detta händer när en spelare avsiktligt tar en position mellan och en motståndare när den spelaren är inte inom leka avstånd av bollen.
  • Laddning målvakten i målgården.
  • Målvakt spelar bollen med händerna när bollen sparkas av en lagkamrat.
  • Målvakt överträdelser. Osäkra spelar såsom avgiftsbeläggning målvakten.
  • Målvakt tar mer än fyra steg samtidigt kontrollera bollen.
  • Avsiktligt slösa tid i slutet av en match.
 7. 7
  Vet grunderna för ett rött kort. Ett rött kort kan ges ut innan ett gult kort om särskilt farlig lek är inblandad, även om ett rött kort oftast resultat från två gula kort. Skälen för röda kort är:
  • Sparka en spelare avsiktligt.
  • Hoppa upp på en spelare och göra kontakt.
  • Laddning en spelare i ett grovt sätt, särskilt om händerna är inblandade.
  • Laddning en spelare bakifrån.
  • Tripping en spelare.
  • Slå, skjuta, hålla, eller spottar på en spelare.
  • Hantering bollen av en icke-målvakten.
 8. 8
  Vet skillnaden mellan en direkt frispark och en indirekt frispark. En direkt frispark är när du kan sparka bollen direkt i mål för en värdering utan bollen vidrör en annan lagkamrat först. En indirekt frispark ska beröras av en annan lagkamrat innan räknas som en poäng.
 9. 9
  Vet att en foul inne resultaten straffområdet i en straffspark. En straffspark som händer när en försvarare fouls en motståndare i sitt eget straffområdet. Alla andra spelare utom målvakten och spelaren tar linjen straffspark upp utanför straffområdet. Målvakten skall stå på mållinjen och kan inte röra sig bort från den innan bollen slås. Bollen placeras på ett särskilt område som kallas straffpunkten. När bollen slås, är det levande, vilket innebär att om det rikoschetter av målvakten eller post, kan det spelas av endera laget.
 10. 10
  Vet skillnaden mellan en hörna och en inspark. Om bollen går över mållinjen (men inte in i mål) och var senast rörd av det försvarande laget, går bollen till närmaste mållinjen hörnet och blir en hörna, med besittning går till det anfallande laget. Om bollen går över mållinjen (men inte in i mål) och var senast rörd av det anfallande laget, går bollen till kanten av 6-målvakten och blir en inspark, med besittning går till det försvarande laget. Målvakten tar vanligtvis en inspark.

Tips

 • Öva din kick mål.
 • När du förstöra inte sluta försöka igen.
 • Ät mycket frukt och grönsaker.
 • När försvara, positionera dig mellan bollen och målet.
 • Om det finns ett samtal du inte gillar inte slåss domaren kan inte ändra det, så det finns ingen användning i striderna.
 • Om det är svårt i början, hålla öva. Det kommer inte att komma utan lite arbete
 • Argumentera inte med domaren, eftersom du kan få kastas ut ur spelet!
 • Försök lära många tricks, och träna dem väldigt ofta så att du lätt kan passera försvarare och köra in till mål!
 • Fråga dina vänner som har spelat eller spelar fotboll för att lära dig!
 • Övning ger färdighet, så fortsätta att försöka och ge inte upp!
 • Ät inte skräpmat.
 • Se till att du är frisk. Köra runt i en timme till en och en halv timme kan rinna en hel del energi. Det hjälper också att förbättra din uthållighet så du kommer fortfarande vara okej när någon inte så fit är väldigt trött. Du kan ut köra dem på detta sätt.
 • Kom ihåg, om en boll kommer in lågt och du är en målvakt, knäböja. Det stoppar bollen går igenom benen.
 • Lär pjäser och ta reda på vad dina styrkor och svagheter är.
 • Al sätt gör ditt bästa även om du tror att du spelar dåligt.

Varningar

 • Du kan få skador från att spela fotboll, så var försiktig.
 • Om du blir yr, berättar coachen. Aldrig pressa dig så långt att du inte kan stå upp rakt.
 • Denna artikel innehåller inte alla regler, så leta upp dem om du verkligen är intresserad.

Saker du behöver

 • Fotbollen
 • Fotbollsskor (US) eller fotboll stövlar (UK) (företrädesvis fast mark dubbar)
 • Benskydd
 • Fotboll strumpor (långa)
 • Shorts eller byxor svett (ej jeans om du kan hjälpa det)
 • Vattenflaska (vill inte bli uttorkad!)
 • Någonstans där du inte kan bryta en hel del och har massor av utrymme att köra