Wke

Hur att koppla av efter en lång dag

Känner dig spänd och sliten är vanligt att många människor som inte tillbringar mycket tid avkopplande. Utan att ta tid för dig själv, bygger stressen gradvis upp. Istället för att få frazzled och nedgångna, ta en paus och försöka några snabba, beprövade pick-me-ups. Här är några idéer som hjälper dig att slappna av och återgå uppdateras för att möta världen igen.

Steg

Hur att koppla av efter en lång dag. Fyll en varmt bad med aromatiska bubblor.
Hur att koppla av efter en lång dag. Fyll en varmt bad med aromatiska bubblor.
 1. 1
  Fyll en varmt bad med aromatiska bubblor. Hitta några favorit bubbelbad, (spa kvalitet om du har råd med det), men det kan även vara en som dina barn använder, så länge det skapar bubblor och mjukhet runt omkring dig så att du kan slappna av. Bath bomber och "flytande ö" typ bubbla badprodukter är också mycket effektiva.
 2. 2
  Ät favorit och energigivande mat. Mat ger ofta den energi pick-up behövs när du känner dig platt, och det hjälper till att få dig att känna mer innehåll. Soppa och buljong är en idealisk lösning om du är på flykt och har begränsat med tid, så du kan värma vissa sorter i mikron hemma eller på arbetet. Om inte, prova din favorit enkel måltid. Om du är kall, äta något fyllning och varm.
 3. 3
  Tänd några doftljus. Billigt kan vara glada förutsatt att du luktar ljuset innan du köper den - föredrar bivax, soja eller ljus palm över olja och talg ljus, eftersom dessa inte avger giftiga ångor. Lång eller sitta på huk, kommer den fladdrande lågan att lugna ditt sinne.
 4. 4
  Spela en lugnande cd eller tejp. Bra ljud innefattar sådana som klassisk och kanske whale eller buske ljud om du har tillgång till sådana CD-skivor eller nedladdningar. Håll dig borta från rock, opera, punk eller popmusik, om du inte vill bli strömförande.
 5. 5
  Gör din sovande eller vardagsrum bekväm. Om du går att sova efter jobbet, så fort du kommer hem, förbereda din sovande område genom att lägga en varmvattenflaska eller vrida kaminen upp lite om det är kallt, eller öppna fönster några timmar innan du går att sova om det är varm och låt en frisk bris blåser genom.
 6. 6
  Titta på en film. Förbered snacks såsom popcorn och din favoritdrink. Välj ut din favorit film och försöka märka saker som du aldrig har sett förut. Om du är riktigt trött och du kan titta på TV i sängen, gör det!

Tips

 • Använd din favorit doftande bad bubblor - hålla ett lager i utbudet för sådana tillfällen.
 • Försök att inte titta för mycket på TV om du behöver för att få något gjort för arbete, studier, etc. Om du gör, är det troligt att du förmodligen kommer att bli ännu mer stressad eftersom du inte få gjort vad som behövdes för att få gjort. Gör dina uppgifter först så att du kan ha ett klart sinne medan du kopplar.
 • Om ditt hår mår mediokra, ta lite olivolja och blanda det med en äggvita och sprida den över håret, sätta håret i en duschmössa när du badar och när du är klar, skölj och schampo. Det kommer att bli vackra och glänsande.
 • Ta ett djupt andetag, sedan räkna upp till 10.

Varningar

 • Se till att du inte alltför fastna i en TV-show. Om du har TiVo eller kan bara spela in showen, gör det, eller du kommer att sluta gå till sängs senare än förväntat. Detta gör dig ännu mer trött nästa dag.