Wke

Hur att lindra ryggsmärtor utan droger

Är du plågas med ryggont? Är du Weekend Warrior som vaknar upp på måndag morgon med ryggvärk eller täthet? Vill du undvika ganska dyra och ibland farliga receptbelagda läkemedel? Prova dessa åtgärder för att hjälpa till med din ryggvärk.

Steg

Hur att lindra ryggsmärtor utan droger. Starta din återhämtning från ryggont - när du är säker på att det inte finns någon större trauma - med enkla grundläggande övningar.
Hur att lindra ryggsmärtor utan droger. Starta din återhämtning från ryggont - när du är säker på att det inte finns någon större trauma - med enkla grundläggande övningar.
 1. 1
  Varning: Se till att ditt ryggont är inte från en allvarlig olycka som ett fall eller en bilolycka. Kontrollera med din läkare för att utesluta spinal trauma eller brusten skiva. Dessa skador kommer nästan alltid att kräva rehabilitering.
 2. 2
  Starta din återhämtning från ryggont - när du är säker på att det inte finns någon större trauma - med enkla grundläggande övningar. Den bästa och mest fördelaktiga återhämtning träning för någon ryggsmärta är att komma ur sängen eller ur soffan och börja gå. Inaktivitet är kliniskt bevisad att göra ryggsmärtor värre! Börja din återhämtning program (helst) med 30 minuters daglig promenad.
 3. 3
  Lär stretching för smärta i nedre ryggen eller lära yoga för att hjälpa anpassa lederna i kroppen. Införliva en daglig stretching och yoga kan hjälpa till att lindra ryggsmärtor. Stretching och yoga (för personer med smärta) är bäst lärt från en sjukgymnast eller yoga terapeut.
 4. 4
  Studera tai chi för att lära sig att skydda ryggraden genom att hålla den i en neutral position medan skjuta, dra och lyfta.
 5. 5
  Öva avslappning och meditation varje dag. Många medicinska studier har visat att mycket ryggsmärtor orsakas av täthet på grund av psykisk stress! Öva meditation kan du koppla av sinnet och kroppen och släppa spänningar som kan dra åt ryggen - orsakar smärta.
 6. 6
  Utveckla en daglig styrketräning program på en maskin (eller styrketräning) för att förbättra din kärna (rygg-och magmuskler). Innan du börjar, och om du inte är en erfaren idrottsman, rådfråga en certifierad personlig tränare innan du börjar ditt program styrketräning. Resistance utbildning ger dig möjlighet att utveckla svaga muskler som kan orsaka din rygg för att vara dåligt. Använda styrketräning är mycket fördelaktigt för utvecklingen av en stark bål (kropp core) och för att lindra ryggsmärtor. En av de bästa verktygen i styrketräningen använder en kärna boll under din träning.
 7. 7
  Förbättra din hållning! Det hjälper verkligen att alltid ha ryggen rak. Med detta menar jag inte att sätta ryggen i obekväma eller konstiga positioner (detta bara förvärrar ryggen!) Men lära sig att ha bra hållning hela tiden - oavsett om du står, sitter, eller ens sova!
 8. 8
  Ändra din syn på livet. Många gånger depression och ensamhet kan orsaka spänningar och ryggvärk. Komma ut ur din vanliga dagliga rutin är tricket att lindra ryggsmärtor. Försök volontärarbete en dag i veckan för din favorit välgörenhet för att ändra din rutin. Ring en lokal pensionärer hem och fråga om du kan besöka ett par gånger i månaden för att hjälpa till. Engagera dig med din lokala samhället och söka vägar att hjälpa samhället. Ring din lokala sjukhuset och fråga hur du kan hjälpa till. Engagera och hjälpa andra människor är ett bra sätt att utveckla vänner och få ditt sinne av dina problem.
 9. 9
  Få en hund! Att få ett husdjur har två fördelar för att lindra ryggsmärtor. Först har det varit medicinskt bevisat att äga ett husdjur kan sänka blodtrycket och lindra spänningar. Andra, med en hund innebär att du kan behöva komma ut och gå Fido. Hundägare tenderar att spendera mer tid utomhus och få mer motion. Så ta det koppel och gå en lång promenad.
 10. 10
  Simma som en fisk! Simning är en av de bästa träning du kan göra för en dålig rygg. Inte bara öppna den stela och men ditt hjärta blir en stor aerob träning också. Gå till din lokala YMCA eller hälsoklubb och hoppa i och simma. Om du inte kan simma registrera dig för lektioner. Du kommer att simma som en fisk på nolltid!
 11. 11
  Få en massage - det kan hjälpa - men se till att du berättar massage tekniker om din känsligt område av ryggsmärtor, och vad som orsakar det att blossa upp.
 12. 12
  Om du har ett stillasittande jobb som kräver att du sitter på skrivbordet för långa timmar, ta pauser under dagen för att sträcka dig. Upp med händerna över huvudet och stå på tårna. Sedan tillåta dig själv att falla. Sitter långa timmar tillåter inte tillräckligt med vätska rörelse in och ut ur din skiva (någonsin märkt hur du är bara lite längre på morgonen än efter en lång dag? "Vatten" i skivorna mellan din kota sipprar ut i slutet av dagen. Låt det komma att hämtas genom sträckning och förlängning)
 13. 13
  Spot jogging hjälper också.
 14. 14
  En annan enkel övning för att stärka din rygg muskler skulle vara lögn på en madrass (inte mjuka), böj benen vid höfterna och knän och platta ryggen. Håll och räkna till 10 och släpp. Gör detta 5-8 gånger.

Tips

 • Börja långsamt och bygga upp!
 • Få hjälp om hur man kan tänja och hur man gör yoga från en yoga terapeut eller sjukgymnast.
 • Gör någon typ utövar som kommer styrka dina ryggmuskler, promenader, simning,...
 • Kom ihåg att inte vara rädd för vissa mindre smärta under din återhämtning program.
 • Kontrollera alltid med din sjukgymnast eller läkare innan du börjar ett återköpsprogram smärta återhämtning.
 • Går eller springer på mjukt underlag kommer inte anstränga ryggen mindre.
 • Alltid söka hjälp av en sjukgymnast eller personlig tränare innan du startar ett program styrketräning.

Varningar

 • Sluta omedelbart om du har någon domningar eller oförklarlig svaghet och gå till din sjukgymnast eller läkare.
 • Få en sjukgymnaster eller läkare godkännande innan du påbörjar ett återköpsprogram smärta återhämtning.
 • Försök aldrig att göra styrketräning på egen hand eller utan överinseende av en sjukgymnast eller certifierad personlig tränare.