Wke

Hur att rensa ditt sinne innan sängen

Innan du går till sängs du kan vara väldigt hyper och / eller inte trött, borde Denna guide hjälper dig att slappna av innan du somnar.

Steg

Hur att rensa ditt sinne innan sängen. Glöm alla dina bekymmer.
Hur att rensa ditt sinne innan sängen. Glöm alla dina bekymmer.
 1. 1
  Glöm alla dina bekymmer. Ofta anledningen till att du har svårt att få sova eftersom du är oroande om allt som hände dagen innan.
 2. 2
  Koppla av. Ett bra sätt att slappna av är att andas in ett djupt andetag och håll den så länge du kan. Låt den ut långsamt. När all luft är ute, håll den så länge du kan. Upprepa.
 3. 3
  Försök att inte dricka något. Det är bättre om du inte dricker något om du inte är extremt törstig eller verkligen inte kan få sova.
 4. 4
  Gå till badrummet. Om du tömma blåsan innan sängen, kommer du inte att ligga där och tänka på att komma ur sängen för att gå på toaletten mitt i natten.
 5. 5
  Tänk på något som egentligen inte stressa dig. Big testa imorgon? Tänk inte på det. Vill du ta en stor bild av dina vänner på lördag när du är i parken? Bra, tycker om att gå dit.
 6. 6
  Ställ in dina "undermappar." Filtrera all information och flytta data in i respektive mentala "mappar". Goda tankar bör flyttas till relaterad mapp och dålig tanke bör flyttas till mappen Skräppost.
  • Radera din Spam Mapp. Lås mappen Skräppost och hit Skift + Del i ditt sinne.
 7. 7
  Countdown: Börja erinrar om antalet från 10 i fallande ordning. I det ögonblick du ska avsluta på Zero. Ditt minne har tvättats då.
 8. 8
  Drick lite varm mjölk. Varm mjölk, men inte vetenskapligt bevisat att effektivt öka hormon som ansvarar för sömnighet, dricka det kan ge din kropp en indikator på när du går till sängs.
 9. 9
  Justera dina kuddar eller vad du kanske tror stör dig om du känner dig obekväm.
 10. 10
  Upprepa stegen ovan tills du vaknar upp på morgonen efter en uppfriskande natts sömn!
 11. 11
  Granska och analysera dagens interaktioner och incidenter av dagen, mentalt söka var du var fel och förlåta andra där andra var fel, och gör långsamma och djupa andetag i några minuter.

Tips

 • Stretching är trevligt att hjälpa dig att få sova.
 • Undvik koffeinhaltiga drycker och alkohol innan sängen.
 • Gå inte på datorn eller spela tv-spel eller något som kräver för mycket att tänka rätt innan sängen. Kanske reservera en halvtimme eller så bara för att koppla av.
 • Läsning är mycket lugnande och tröttsamt på samma gång, försök att om du fortfarande inte trött.
 • Tänk om lyckliga saker som du gjorde under dagen för att hjälpa dig somna med goda drömmar.
 • Drick lite varmt te innan sängen.

Varningar

 • Titta inte på klockan och försöka beräkna hur många timmars sömn får du om du går att sova just nu! Det kommer att göra dig mer stressad!
 • Göra aktiviteter som att springa, spela på datorn, varje övning, eller något annat som får ditt hjärta racing är inte bra att göra minst en timme innan du sover!
 • Dricka läsk eller sockrade drycker kommer att höja ditt blodtryck, så det är ett no-no.