Wke

Hur du kan hjälpa någon med låg självkänsla

Oavsett om det är din vän eller ditt livs kärlek, alla människor vill ha hög självkänsla. Men alla har sina inre svagheter, liksom.

Steg

Hur du kan hjälpa någon med låg självkänsla. Se till att du är sen till vrede.
Hur du kan hjälpa någon med låg självkänsla. Se till att du är sen till vrede.
 1. 1
  Berömma dem ofta. När de gör eller säger något sött, omtänksam, ärlig, rolig, vad som helst, ta det nådigt och säga att det var en fin gest eller de är roliga, vad är det rätta svaret.
 2. 2
  Var uppriktig. Även om vi som människor inte alltid kan hantera sanningen, är det oftast det som vi måste höra. Om personen ställer en fråga, svara ärligt och snyggt utan att såra deras känslor eller överdrift. Även om det kan vara lite hård, säger det så vänligt som möjligt.
 3. 3
  Se till att du är sen till vrede. Det är lätt att bli irriterad på en person som är konstans sätta sig ner men de är på en mycket bräcklig ställning just nu och blir arg på dem kommer bara att förvärra situationen. Om du attackerar dem eller arg att de kommer att känna att du hatar dem och bli ännu värre.
 4. 4
  Var medveten om sina känslor. När folk ser sorgliga människor tenderar att undvika dem eller låtsas som om de inte existerar, så att de inte kommer att föra dem ner. Detta är dock, är motsatsen till vad som behöver göras. Den person med låg självkänsla behöver veta att de bryr sig om dem eftersom de förmodligen känns som ingen gör. Låt oss säga att du såg honom / henne på bänken, gråter. Du går över och frågar vad är fel, och de säger att försvinna. GÅ INTE BORT! Detta kommer att få dem att må sämre. Sitt bredvid dem och trösta dem, även om de inte säger det som gör dem att må dåligt.
 5. 5
  Ta reda på vad de kämpar med. Det kan vara utseende, självförtroende, social rädsla, mobbning, att inte passa in, känna sig ensam, eller många andra skäl till att de känner sig underlägsna. Ta reda på varför de känner som de gör, vad de egentligen känner, och vad de egentligen vill.
 6. 6
  Försök att inkludera dem. När du har en fest, bjuda in dem, när de försöker komma på ett samtal, ta med dem, då de är rädda för att träffa någon, presentera dem. De flesta människor med låg självkänsla känns som om ingen tycker om dem eller någon variation på det temat. Om du tar dig tid att låta dem vara med och ta reda på att vissa människor verkligen gillar dem, kommer de att vinna förtroende.
 7. 7
  Inse att de kan vara en smula bitter. Och ta det med en nypa salt. När människor som dessa har tagit ett känslomässigt stryk av sig själva och människorna omkring dem att de inte kan vara trevligt hela tiden. Du måste vara medkännande och varsam med dem eftersom de flesta av dessa människor är vana vid att lägga ner hela tiden och så allmänt på defensiven.
 8. 8
  Var försiktig med vad du säger. Människor med låg självkänsla är mycket känsliga och sårbara i de områden som de är osäkra. Om en person kanske axelryckning en sida anmärkning off, kan en person med låg självkänsla internalisera den och smulas sönder inifrån. Precis som du inte skulle förvänta sig ett barn att "jogga off" ett blåmärke eller skada, kan du förvänta dig inte en person med låg självkänsla att bara skaka av en otäck kommentar eller en pika skämt.
 9. 9
  Inte bebisen dem. Det finns en fin linje mellan att vara trevlig och lägga det på för tjockt. Om du är för snäll hela tiden kommer de antingen blir kränkta, creeped ut, eller inte kunna hantera att vara utan dig. Var noga med att vara trevligt men bara ta det lugnt.

Varningar

 • Gör inte skämt som skulle kunna vidtas offensivt. Det kan skada mer än att ha den önskade effekten av att göra dem att skratta. De kan även skratta och täcka upp det gör det värre.
 • Ljug inte för att få dem att må bättre. Det kommer att komma tillbaka för att hemsöka dig.
 • Låt dem inte tror att du är i dem. Om de gillar dig också, och de tror att du gillar dem, kommer de bara har lägre självkänsla när de får reda på att du inte gör det.