Wke

Hur har geocaching log etikett

Det finns många belöningar för geocaching - pussel, som går in i en ny miljö, och det faktum att cachen. Med allt som händer, kan du vara motiverade att dela dina erfarenheter med andra. Samtidigt tar det kreativitet för att sammanfatta allt upp i stället för att skapa en dagboksanteckning. Här är hur man har etikett geocaching log.

Steg

Hur har geocaching log etikett. Vänligen använd inte geocaching förkortning-bara och "fikonspråk" enbart stockar.
Hur har geocaching log etikett. Vänligen använd inte geocaching förkortning-bara och "fikonspråk" enbart stockar.

Online cache log

 1. 1
  Vänligen använd inte geocaching förkortning-bara och "fikonspråk" enbart stockar. Efter att ha skrivit en meningsfull mening eller två, kan du avsluta din logg med en av de vanligaste förkortningarna, men gör det inte det enda i din logg.:
  • TFTC = Tack för cacheminnet
  • TFTH = Tack för hike
  • TNLN = Tog Ingenting, lämnade inget
  • SL = Signerad Log.
 2. 2
  Vara exakt och trackables.
  • Alltid anteckna i både spårbar och cache loggen om något saknas. På så sätt kommer den spårbar ägaren underrättas om det gick saknas och vem den sista personen att hålla det var - liksom meddela alla som söker för cachen.
  • Skriv ner alla trackables som du tar eller lämna, trots att det förekommer / försvinner i spårbara listan. Många trackables har resor uppdrag, så det är alltid intressant att läsa om något går till ett annat land eller utomlands.
 3. 3
  Behandla cachen som din egen och logga ner några villkor. Huruvida loggen är fuktig / våt, nästan fylld med signaturer, eller saknas, meddela ägaren omedelbart. I en sådan nödsituation, kan du använda en notifieringsikon avseende förhållandena. Om du kan, ta ett foto av cache tillstånd att göra inlägg med ditt "behöver underhåll" log. Vänta inte för en cache loggbok (Loggboken) för att vara helt full innan du rapporterar det. Notera den nästan full bjälken i ditt online-logg.
 4. 4
  Ta time out för att skriva några erfarenheter på resan. Varje cache är placerad i en annan miljö. Eventuella muggle hinder? Wildlife?? Hur lätt eller svårt var det att slutföra pusslet? Tog du någon med dig?
 5. 5
  Undvik att lämna några ledtrådar. Hela konceptet geocaching är som "att hitta skatten vid slutet av en regnbåge". Förstör inte det för andra människor genom att beskriva närområdet (eller "ground zero"). Om du har behov av att alltid chiffer (koda) som del av din logg.
 6. 6
  Ta bilder runt området, aldrig i själva cachen positionen. Höstens bladverk, snötäcke, djur i närheten, historiska statyer och andra intressanta sevärdheter kan förbättra din online-logg för andra att njuta.

Fysisk cache log

 1. 1
  Bekräfta storleken på cachen. Ju mindre cache, desto mindre din logg måste vara.
 2. 2
  Vet de begränsningar av en nano / micro cache:
  • Datumet och ditt smeknamn är riklig. Alltid lämna utrymme för andra människor!
  • Var noga med att dubbelkolla på ägarens begäran om online-loggen om ett smeknamn eller initialer är tillräcklig.
  • Säkert och tätt rulla pappret log tillbaka. Se alltid till att placera den i locket eller locket på cachen innan du vrider på cachen stängde upp och ned. När den placeras i kroppen av behållaren, river upp det och expanderar tillbaka ut. Detta gör det svårare att stänga på rätt sätt, samt gör det svårare att öppna för nästa person.
 3. 3
  Lämna en tacksam anteckning och liten sammanfattning på en större anteckningsblock. Berätta vad du såg eller vem du förde tillsammans för resan.
 4. 4
  Använd geocaching förkortningar och "lingo" för snabb uppskattning. Vissa cache ägare älskar att hålla gamla stockar som souvenirer, så visa din uppskattning på papper också!

Tips

 • Ibland kan geocaching vara "on the fly" eller vid oväntade tider. Med detta, kan en person som inte har ett skriftligt instrument med dem. Om du hittar en geocache och vill logga det, är det alltid lämpligt att ta en bild av cache i sin specifika hitta plats. Erbjud dig att maila cache ägare med bilden och vara väldigt specifik om ground zero. Om det är på ett järnstaket, förklara vilken stav eller hörn det är i. Flera bänkar i området? Berätta för dem som är den rätta och enligt vilken bänk ben. Logga dina fynd på nätet och ange att du har mailade ägare med ditt fynd.

Saker du behöver

 • Geocache gear
 • Relevant log