Wke

Hur man borsta tänderna med hängslen på

Hängslen är instrument för att placera på sina tänder. De rätta positionen för tänderna och förbättra tal. Dock är produkten av dem väl värt besväret. Ändå, om ordentlig borstning teknik inte genomförs, kan du vara kvar med missfärgning eller håligheter på dina tänder, eller tandköttet som är svullen och infekterad. Denna artikel kommer att hjälpa dig att lära ordentlig borstning tekniker.

Steg

Hur man borsta tänderna med hängslen på. Få en rengöring med din tandhygienist.
Hur man borsta tänderna med hängslen på. Få en rengöring med din tandhygienist.
 1. 1
  Få en rengöring med din tandhygienist. Om du kan, få en tid efter din åtstramning. Chansen finns, måste du få den hydro-rengöring som det är ibland knepigt för tandhygienister att manipulera runt din maskin. Användningen av vatten i stället för pick är till stor hjälp för dem med gingivit. Fråga om de kan använda vattenstrålen stället.
 2. 2
  Rengör efter varje måltid. Det verkar som en smärta, men det är viktigt! Gingivit former i 48 timmar: Det kan hända från brist på tandborstning, tandtråd, eller felaktig teknik. Följande steg kommer att lära dig det bästa sättet att borsta. Gör detta varje dag efter varje måltid. Att fortsätta även efter det Gingivit har gått.
  • Skölj munnen. Innan du börjar, swish lite vatten runt i munnen. Spit, och upprepa. Detta blir en del av de lösa partiklar av mat ur din mun.
  • Skölj din tandborste. Det sista du behöver göra är att mata din tandköttsinflammation. Skölj din tandborste i varmt vatten. Kör fingret uppåt och nedåt på borsten för att bli av med eventuella matrester du kvar från förra gången. Skölj med kallt vatten efteråt, om varmt vatten känns alltför främmande i munnen.
  • Börja. Sätt tandkräm på borsten. Med tungan, tryck tandkrämen in i borsten. Detta gör att den håller längre och förhindrar den från att falla ned i mitten av borsten. Börja på din nedre käken. Med borsten skev mestadels till toppen av munnen (men bara något lutande inåt mot tänderna), börja borsta på utsidan baksidan av nedre käken. Motionen kommer att vara något flytta borsten fram och tillbaka samtidigt som man gradvis flytta den upp. Detta får all mat ut ur mellan dina konsoler. Fortsätt denna runt hela nedre uppsättning hängslen tills du är klar. Spotta om nödvändigt. Vänd din tandborste, pekar borsten nedåt och något skev mot dina tänder. Du kommer att fortsätta på samma sätt bara föra borsten gradvis nedåt istället. Fortsätt runt de bästa käken hängslen tills du är klar. Spotta om nödvändigt.
  • Med din tandborste vände nedåt, borsta fram och tillbaka längs översidan av de bästa käken hängslen. Vänd på tandborsten och upprepa längs bottnarna på nedre käken hängslen. Detta steg tar bort en del av plack längs den del av tanden närmast tandköttskanten. Det lösgör också eventuella matrester fastnar direkt ovanpå dina fästen.
  • Göra motsatsen till vad du just har avslutat. Med penseln dök upp, borsta botten av dina bästa käken hängslen. Så, till skillnad från de tidigare stegen, där borsten är vänt bort från ditt tandkött, är du borsta nära toppar i tänder med borsten pekade mot tandköttet. Borsta fram och tillbaka för att ta bort plack. Vänd din pensel och upprepa längs översidan av botten käken hängslen.
  • Förvandla din borst så att de direkt möter ytan av dina tänder. Borsta fram och tillbaka längs den övre och undre käken yttre tänder-sida (den sida folk ser när du ler). Borsta varje käft satt en i taget. Det är bra att ha en orto-borste för detta steg, eftersom du rengör trådarna, men en vanlig tandborste fungerar bra. Nu, bita ihop och borsta fram och tillbaka längs alla dina tänder. Detta hjälper dig att få plack nära topparna på tänderna som du kan ha missat om din pensel gled av dina tänder. Med dina tänder fortfarande lite tillsammans, försiktigt borsta i cirkulära rörelser.
  • Gapa stort och börja borsta toppar av tänderna (som var dina kindtänder crunch din mat). Se till att få din yttersta kindtänderna (eller visdomständer, om du har dem). Det är en bra idé att borsta baksidan av dina längst-de flesta tänderna. Detta kommer att vara vid sidan av de tänder som exponerades på baksidan av halsen. Många glömmer att borsta det, vilket resulterar i dålig andedräkt, plack, och, ja, tandköttsinflammation.
  • Fortsätt att borsta inre tänder-sidor. Fram och tillbaka, upp och ner, och sedan cirkulära rörelser. Den inre tänder-sidor är det lättast att borsta, eftersom de inte är trångt med hängslen (Det är, naturligtvis, om du inte har dessa typer av hängslen. I vilket fall, det är rekommenderat att du följer dessa steg i omvänd ordning.).
  • Förvandla din tandborste i sidled. Tandborsten bör linje un-längden med utrymmen i tänderna. Borsta fram och tillbaka längs alla utrymmen, justera tandborste när du flyttar. Detta skurar det lättare att nå platser i mellan tänderna.
  • Fokusera på din faktiska munnen. Det är infekterad med bakterier! Det hjälper inte den gingivit, eftersom den trivs off av bakterier, plack och mat. Spotta om det behövs innan du börjar (det spelar ingen roll). Använd din tandborste, börja försiktigt borsta tandköttet över (eller under) tänderna. Efter detta, vrid borsten 180 grader mot din kind. Kinden är svårare att borsta, men fäst den med andra handen om det blir för svårt. Spett. Vrid borsten nedåt och borsta den mjuka botten och tandkött där tungan lägger. Borsta under tungan, och sedan taket i munnen. Slutligen, sticka ut tungan och borsta den. Var noga med att andas ut ur munnen, annars får du börja munkavle. Spotta och skölj munnen och tandborste.
  • Kontrollera dina tänder. Ser de rena? Om du ser några plack eller mat, ta din sköljda tandborste och borsta bort det. Om du känner för det, borsta dem (som du vill) verkligen snabbt att bli av med allt du kanske har missat.
  • Om du har en End-Tuffed Brush, fortsätt med det här steget. Annars, hoppa över den. Skölj av din ET (End-Tuffed) Brush. Utan att klistra på det, borsta över topparna på dina fästen. De flesta konsoler har hål i dem (mycket svårt att se) så försöker vicka ET Brush ner i varje konsol. Fortsätt denna med bottnarna av konsolerna. Lätt borsta varje tand, men lagt mycket fokus på att borsta mellan tänderna. Skölj och spotta vid behov.
  • Dags att använda tandtråd. Ta ett långt snöre floss, vira den runt fingret, och vicka den i varje tand rymden. Försök att böja strängen runt tänderna på vardera sidan om det istället för tandtråd raka och sant. Det tar bort all plack fastnar där. Om du har efterbehandling ledningar, är det nästan omöjligt att få tandtråden under eller över din dubbla uppsättningar av trådar, så bara trycka tandtråden ner, som beskrivits, in i tanden rymden. Men om du inte har din fulländande sladdar, det är rekommenderat att trä tråden under eller över dina trådar, eftersom detta är det mest effektiva sättet att bli av gingivit och borsta tänderna.
  • Efter tandtråd, använda munvatten i 30 sekunder. Det skulle vara mest lämpligt att använda en som hjälper befria munnen av tandköttsinflammation. Spotta och göra en snabb skölj med lite vatten.
 3. 3
  Gurgla med saltvatten två gånger om dagen - På morgonen och kvällen. Det svider om du har ont, men det dödar det. Det fungerar på samma sätt med gingivit, både gurgla och salt vatten.
 4. 4
  Skär tillbaka eller undvika socker helt. Sockerhaltiga livsmedel och pop ruttna tänderna och orsakar plack, vilket i sin tur orsakar tandköttsinflammation. Kolla in en annan Google för information om att sluta dåliga vanor.
 5. 5
  Ät frukt och fiber. Vitaminer och mineraler som finns i dessa livsmedel hjälper dig att kämpa och hålla bort tandköttsinflammation. Det råkar också god hälsa.
 6. 6
  Bakpulver. Blanda lite vatten i några bakpulver. Se till att det är mer pasta-liknande än flytande-liknande. Gnid den längs tandköttet med fingret.
 7. 7
  Använd dessa tips för att bli av gingivit och hålla den från att komma tillbaka. Gå nu ut och briljera din vackra leende.
 8. 8
  Observera att din ortodontist kommer högst sannolikt att ge dig en proxy borste, även känd som en "julgran pensel," det är en pinne med en pekande spets att rengöra mellan tråden och din faktiska tand. Se bara till att byta ut huvudet ofta. Spetsen kan få mycket grov om du inte byta ut den ofta. Om din ortodontist inte ge dig en, de är tillgängliga på vissa butiker. Det är bra att bära en runt med dig!

Tips

 • Använd mjukare tandborste efter att du får dem åt. Det är mycket mindre smärtsamt!
 • Borsta dina tänder, du vill inte ha en vit kvadrat kvar på tanden du har inte borsta.
 • Du behöver en hel del tålamod eftersom att ha hängslen och hålla dem i gott skick är inte lätt, men du måste lära dig att älska dem och ta hand om dem. Du vill inte veta vad för slags tänder folk sluta med eftersom de inte använder rätt utrustning!
 • Använd inte tandkräm med whitening - det kommer att orsaka missfärgning när du får dina hängslen rabatt.
 • Kom alltid ihåg att gå in där metalltrådar är. Gör detta med en tunn pensel från din tandläkare.
 • Pensla med varmt vatten som det verkar att stilla tänderna lite och mjuka borsten när du har haft banden förändrats
 • Små cirklar är en bra form, och spendera minst 25-30 sekunder på varje konsol.
 • Det är de små sakerna som kallas Plackers som är som tandtråd på ett pyttelitet pinne. De kan köpas i de flesta butiker, så håll utkik efter dem!
 • Borsta inte för hårt och använd varmt vatten (inte för varmt).
 • Var inte rädd om hängslen många människor har dem.
 • Få en inter-proximal pensel, det är bra för att komma in i trånga utrymmen. Fråga din ortodontist för en, eller en plats där du kan hitta en. de är inte dyra, och är mycket användbara för rengöring i mellan parentes.

Varningar

 • Borsta efter att ha ätit mat med högt socker eller mörk i färgen!
 • Se till att inte skada ditt tandkött borsta! Om ditt tandkött blöder varje gång eller nästan varje gång du borstar, kolla med din tandläkare. Det kan betyda tandköttsinflammation.
 • Se till att borsta lätt, men effektivt. Konsoler och arch-tråd kan se robust, men är bräcklig.
 • Försök att borsta lätt mot hängslen annars kommer de att böjas!

Saker du behöver

 • Tandborste (er)
 • Tandkräm med flera hygieniska effekter.
 • Vax
 • Tandtråd
 • Munvatten
 • Floss gängverktyg (valfritt)
 • Waterpick (tillval)
 • Obs: Alla dessa objekt kan köpas på Walmart eller Walgreens. Observera att vi inte kan vara ansvariga för att tillhandahålla alla dessa saker för dig på en regelbunden basis.