Wke

Hur man handskas med mardrömmar

Mardrömmar är resultatet av det undermedvetna behandlar dina dolda ångest. Inte trevligt, men du kan lugna dig.

Steg

Hur man handskas med mardrömmar. Om du vaknar direkt efter mardröm, ta ett djupt andetag, titta på din omgivning, och försäkra dig om att den mardröm du såg var inte riktigt.
Hur man handskas med mardrömmar. Om du vaknar direkt efter mardröm, ta ett djupt andetag, titta på din omgivning, och försäkra dig om att den mardröm du såg var inte riktigt.
 1. 1
  Om du vaknar direkt efter mardröm, ta ett djupt andetag, titta på din omgivning, och försäkra dig om att den mardröm du såg var inte riktigt.
 2. 2
  Om du delar säng med någon och de är vakna på grund av plötsliga rörelser du gjort, berätta för dem att du hade en mardröm. De kommer förmodligen ge dig en kram eller ens vakna nog att fråga vad det handlade om. Berätta det direkt kan hjälpa dig att komma över chocken. Om personen bredvid dig är fortfarande sover, gosa med dem försiktigt för att inte störa dem. Det kan hjälpa till att lägga örat på sina bröst, om möjligt, som ljudet av deras hjärtslag kommer att lugna dig. Bara vakna upp dem om du verkligen livrädd. De kommer sannolikt att förstå.
 3. 3
  Skriv om din mardröm i detalj. Ibland kan skriftligen ge dig insikt i vad som händer eller åtminstone erbjuda en känsla av nedläggning.
 4. 4
  Tipsa någon annan om din mardröm. Även om de kanske inte förstår, kan ett sympatiskt öra hjälper alltid.
 5. 5
  Slå upp temat på din mardröm i en dröm lexikon. Du kan hitta dem på nätet eller i en bokhandel. Även om det inte alltid korrekt, kan drömma ordböcker få dig att tänka på vad ditt undermedvetna kanske försöker berätta för dig.
 6. 6
  Om du är en religiös person, söka din Gud och be.
 7. 7
  Spela soft lugn musik för att hjälpa dig tillbaka för att sova.
 8. 8
  Läs en fredlig bok eller lugnande musik innan du går till sängs.
 9. 9
  Tänk på angenäma tankar som du somnar.
 10. 10
  Om det passar in i din religiösa tro, gå till en hednisk eller ockult butik och köpa en liten bit av ametist, är det en lila färgad ädelsten som främjar vila, placera den på gaveln av sängen, eller under kudden eller köpa en oklippt bit rosenkvarts som sägs förhindra mardrömmar.
 11. 11
  Försök att inte vara rädd och titta på den ljusa sidan av hur fantasifulla det var, kanske dra en scen av det på papper.

Tips

 • Försök till text någon som får dig att må riktigt bra. Om det inte är en rationell tid till text, försök att föreställa sig att de är där med dig.
 • Undvik läskiga filmer nära läggdags. Dessa bilder stanna i ditt sinne och återkommer i sömnen. Försök att göra något som kommer att hålla din uppmärksamhet på läskig film innan sova om möjligt.
 • Survival horror spel kan ha samma effekt som skräckfilmer. Välj ditt spelande gånger noggrant.
 • Kom ihåg att det är bara en dröm och ingenting som händer i drömmen är verklig.
 • Undvik säger själv att kvardröjande bitar av rädsla från mardrömmar är irrationellt eller dumt. Det kommer inte att göra dig att må bättre om du ligger i sängen tänker på hur dum du är för att vara rädd. Om du har sett något skrämmande eller störande i din mardröm, har du rätt att vara rädd för det.
 • Ofta efter en mardröm, kan mardrömmen bli jagar dig. Försök att blockera ut det omedelbart, vilket kan hindra dig från att komma ihåg det alltför tydligt. För att få ut det, försöka tänka glada tankar, till exempel din favorit semester plats. Det blir de mardrömslika tankar ut. Om du inte kan göra detta, se Varningar.
 • Ta dig tid att lugna dig själv innan läggdags.
 • Om du vill prova att sova i samtidigt ha en mardröm, på den del när du dör (om du dör i mardröm), kommer du vaknar automatiskt och känner uppdateras.
 • Om du behöver komma tillbaka för att sova efter en mardröm, är det bästa råd för att göra ditt rum helt mörkt, eftersom något ljus kan kasta skrämmande skuggor om du bara hade en mardröm. Sov inte med ljuset på! Det kommer att göra allt ser läskig! Även saker som en dator kan vara en hemsk spöke om du är halvsovande!

Varningar

 • Om du "se" saker efter mardröm, är det dags att konsultera en läkare. Detta kan vara ett tecken på mer allvarliga tillstånd. Ibland, om drömmen är mycket skrämmande att du tenderar att "se" den skrämmande sak.
 • "Att se" saker går med "känsla" objekt från din dröm, oavsett i mardröm eller inte. Om du "känner" något, som också kan vara ett mer allvarligt tillstånd.
 • Tvärtemot vad många tror, ​​mardrömmar och helt enkelt bara dåliga drömmar har en skillnad. Mardrömmar är ofta varnar dig om något som händer i ditt liv, där som onda drömmar helt enkelt komma och gå.