Wke

Hur man kan minska feber och kroppen värker

Virussjukdomar är vanligtvis vad orsakar feber och värk i kroppen, tillsammans med andra symtom som ont i halsen, hosta, snuva och illamående. Influensavirus är den vanligaste typen av viral sjukdom och är ökänd för feber och värk i kroppen. Bakteriella sjukdomar kan också orsaka feber och värk i kroppen och påverkar organsystem i kroppen, till exempel centrala nervsystemet, andningsorganen, mag-systemet eller cirkulationssystemet. Influensavirus eller en vanlig förkylning har inte ett botemedel men symptomen kan minskas och hanteras. Bakteriella sjukdomar kräver receptbelagda läkemedel från din läkare för att läka.

Steg

Hur man kan minska feber och kroppen värker. Ta ibuprofen eller paracetamol enligt förpackningens anvisningar.
Hur man kan minska feber och kroppen värker. Ta ibuprofen eller paracetamol enligt förpackningens anvisningar.
 1. 1
  Besök din läkare. Om du visar tecken på feber och upplever värk i kroppen, kontakta din läkare. Han kommer att kunna fastställa den bakomliggande orsaken och administrera den bästa behandlingen för dig.
 2. 2
  Ta ibuprofen eller paracetamol enligt förpackningens anvisningar. Båda typerna av over-the-counter medicin som hjälper till att minska feber och lindra värk i kroppen. Ibuprofen verkar genom att stoppa hypotalamus från att höja kroppens temperatur, samtidigt motverka smärta. Paracetamol kommer också hindra kroppen från att öka dess temperatur och bidra till att minska prostaglandiner, hormoner som orsakar känslan av smärta.
  • Alternate som over-the-counter medicin du tar, vilket kan bidra till att förhindra biverkningar från att ta för mycket av en typ. Ibuprofen och paracetamol varje fungerar annorlunda och omväxlande dem kan vara mer effektiva på att minska feber och värk i kroppen.
  • Ta en kombination av acetaminofen och ibuprofen, som kan behövas för att hjälpa effektivt minska feber. Ta inte dubbel dos men ändå följa anvisningarna på förpackningarna.
 3. 3
  Ta antibiotika om din läkare har bestämt den feber och värk i kroppen beror på en bakteriell infektion. Den typ av antibiotikum är beroende på vilken typ av bakteriell infektion du har.
 4. 4
  Vila och ta det lugnt. Din kropp kommer att kämpa mot det virus som orsakar din feber och värk i kroppen. Även om du kan hjälpa till att lindra symtom, behöver kroppen vila för att vara stark för att bekämpa viruset.
 5. 5
  Ta ett svalkande dopp eller använd coola handdukar att minska feber. Det svala vattnet hjälper till att kyla kroppen ner. Detta rekommenderas inte, men om du upplever frossa, kommer så kyla kroppen främjar frossa, vilket resulterar i din kropp ökar dess temperatur.
 6. 6
  Drick svala vätska för att återfukta och kyla ner kroppen. En feber kan orsaka kroppen att torka så att dricka mycket vätska kan hjälpa till att förhindra detta.

Varningar

 • Undvik att röka och dricka alkohol när du har feber och värk i kroppen.
 • Ibuprofen kan orsaka biverkningar såsom illamående och kräkningar.
 • Aspirin rekommenderas inte för att minska feber, biverkningar av acetylsalicylsyra inkluderar magbesvär.

Saker du behöver

 • Doktor Utnämning
 • Ibuprofen
 • Acetaminophen
 • Vätskor
 • Antibiotika
 • Handduk