Wke

Hur man rida en luft stol

Har du någonsin varit på sjön och sett någon som sitter på en skida, som flyger över vattnet och undrade vad det var? Ett Air Chair är en relativt ny typ av vattensport enhet. Det är oerhört unikt, i stället för att rida på toppen av vattnet som med skidor eller wakeboard, rider du över vattnet. Stolen har en bärplansbåt fäst vid en tre fot långt inlägg som skapar lyft, så att stolen glida smidigt över toppen av vattnet.

Steg

Hur man rida en luft stol. Läs manualen luft stol att lära sig korrekt inställning och alla möjliga alternativ.
Hur man rida en luft stol. Läs manualen luft stol att lära sig korrekt inställning och alla möjliga alternativ.

Setup luften stolen

 1. 1
  Läs manualen luft stol att lära sig korrekt inställning och alla möjliga alternativ.
 2. 2
  Inställning av "bladen". Det finns två blad som utgör bärplansbåt. Den främre bladet är stationär och skapar huvuddelen av hissen. För det andra bladet, det finns mer än ett alternativ.
  • Air Chair levereras med en "nybörjare" blad som är mycket stabil och gör inlärningen lättare. Bladet är något triangelformade med två fenor på botten.
  • En sekundär bakre blad är betydligt mer rundad (som en tjock bumerang). Detta bladet gör stolen lättare att manövrera, men kräver också mer träning för att styra väl. När ändarna på "boomerang" pekas bakåt är det mellanliggande inställning, och när bladet är vänt runt, skapar den avancerade konfigurationen.
 3. 3
  Sätt i kilen. Inte bara är bladen som påverkar hur stolen åkattraktioner, men det finns kilar som passar mellan basen och bladen som påverkar hur mycket hissen skapas och den allmänna vinkel-of-attack som bärplansbåt använder.
  • Det finns olika storlekar av kilar och placeringen av kilen kommer finjustera vinkeln.
  • Det är oftast bäst att börja med den medelstora kil, och experimentera med placeringen, och flytta till de andra kilarna om du behöver stolen att hantera annorlunda.
 4. 4
  Dra åt alla bultar på basen och blad, och infoga posten i botten av stolen och vara säker på bulten för hand åtdragna (inte för hårt) och tappen är placerad genom axeln av stolen för extra säkerhet.

Lär dig att rida

 1. 1
  Hop i vattnet efter att du passar upp med en flytväst och koffertar simma.
 2. 2
  Placera luften stolen i vattnet. Även om Air Chair är tung, om befattningen och bladen är fästa stolen korrekt, kommer ingenting att sjunka. Endast de sista inches av näsan av skidan kommer att ligga över ytan.
  • När du närmar Air Chair vara försiktig i inlägget och bladen som är under ytan som du inte kan se.
 3. 3
  Skjut dina ben in genom säkerhetsbältet när du lossar den. Strap fötterna i tossor genom att dra hälremmen under foten och tätt på hälen.
 4. 4
  Flytta till kanten av stolen, för de flesta människor luften stolen fungerar bäst om din rygg är på baksidan kanten av stolen, så du sitter större delen av vägen från framsidan av sätet. Väl på plats, dra åt säkerhetsbältet och fäst det.
 5. 5
  Gripa tag i repet och rikta den framför den exponerade delen av skidan. Om du lär dig att gå upp, har båten drar du mycket långsamt (idle) i en rak linje. Försök att lära sig att hålla luften ordförande pekade i rätt riktning.
 6. 6
  Styr med repet! Air Chair använder hävstång eftersom det är främsta styrmedel. Flytta repet åt höger och det kommer att dra dig till vänster, och vice versa. Styr vinkel av Air Chair genom att kompensera med placeringen av repet. Detta kommer att ta en hel del övning för perfekt.
  • Föraren av båten måste vara tålamod (liksom du) eftersom du kommer att få vände sidled mer än en gång och du kommer att falla, en gång upp, mer än en gång!
 7. 7
  Med båten drar du i en rak linje, försök till hålla luften stolen rakt. När båten accelererar (när du säger, "Hit it!" (Eller vad din "go" frasen är) att hålla ryggen rak (vinkelrät mot ski), armarna utsträckta och gör och smärre justeringar av din riktning med platsen för. repet (läs ovan) Så snart ski har hyvlat (ej längre dras genom vattnet - men på toppen av det), luta dig framåt för att hålla skidor ner på vattnet.
 8. 8
  Luta dig framåt och hålla repet högt att stanna kvar på vattnet. Detta är det bästa sättet att lära sig grunderna i styrning och kontroll.
 9. 9
  Styrningen är densamma som när i vattnet med ett tillägg: luta. Som en cykel, måste du luta och vrid samtidigt. Men till skillnad från skidor eller wakeboard, om du bara luta vända dig kommer sannolikt att falla. Du måste slå (med rep), sedan luta i sin tur för att kompensera för de krafter som släpps ut på repet. Allt detta blir ännu viktigare när man rider på bärplansbåt snarare än skidor.
 10. 10
  Försök att höja skidor off vattnet. Först är det oftast bäst att försöka bakåtlutad att föra skidor off vattnet. Så fort du är utanför vattnet, lutar sig framåt igen för att få den tillbaka. Håll armarna stadigt för nu (inte flytta dem högre eller lägre). Försök att luta och tillbaka tills du får mer bekväm med tanken på att vara ovanför vattnet.
 11. 11
  Räta på ryggen (så att du inte lutar framåt eller bakåt), och hålla armarna högt (detta håller dig på vattnet). Sänk armarna tills du börjar lyfta från vattnet och sedan föra den tillbaka ner genom att lyfta linan igen. Öva detta några gånger tills du har möjlighet att bekvämt styra din längd av vattnet genom att bara använda armarna (kom ihåg, om du behöver gå ner i en nödsituation, kan du luta dig framåt).
 12. 12
  Öva grunderna i att kontrollera din längd tills du har möjlighet att gå hela längden av inlägget på kommando. Var medveten om att gå till höga kommer sannolikt leda till att du kraschar som luft fastna under bärplansbåt tar bort alla lyft och kommer att ta dig ner till ski i en hast. Bilden till höger är ett exempel på vad som händer när du går för högt.
  • Cutting (vänder sig till de yttre delarna av det användbara vatten) är en unik upplevelse bland vattensporter. Air Chair kräver en hel del balans och kontroll för att manövrera över spåren och sedan att hålla nivån som repet drar dig mer av en vinkel. Repet har hållit er nivå medan bakom båten, men när repet drar på nästan en rät vinkel till din rörelse, är den nedåtgående hävstång borta. Du måste kompensera genom att luta dig framåt eller bakåt för att hålla nivån.
 13. 13
  Hoppa genom att luta tillbaka. Detta är lite av jättekliv från resten av artikeln, men det är en naturlig utveckling, och lära sig att hoppa är mycket enkelt, det är landningen som är mycket svårt. Mark genom att luta bakåt tills din härkomst saktas räta sedan ryggen och kontrollera din höjd med repet.

Tips

 • Air Chair är mycket låg effekt. Lite ansträngning krävs en gång ur vattnet. Bärplansbåt är mycket effektiv och skapar inte mycket friktion. Du kan också rida över vågiga vatten vilket minskar effekterna av grov vatten. Även de kraschar är relativt jämn.
 • Bladet installationen tar lite trial and error innan du hittar den inställning du föredrar.
 • Komma in i tossor kan kräva viss kraft som neopren kan vara ganska tight.
 • Att lära sig att komma upp är den svåraste delen av att lära Air Chair. Bli inte avskräckt om det tar 20 eller fler gånger för att få upp mer än ett par sekunder.
 • Människor som vet hur man rider en enhjuling tycks lära Air Chair relativt lättare.

Dragning av Air Stol från en upphöjd wakeboard torn eller stolpe är bättre än en lägre position, eftersom det kommer att hjälpa till vid djupt vatten börjar liksom den allmänna hanteringen av ordföranden.

 • Någon i båten som vet hur man använder Air Chair är en bra start som de kan observera och ge konkreta tips på vad du gör fel.
 • En erfaren förare som har bogseras Air Stolar kunde inte ont, som bogsering en Air Chair är något annorlunda än bogsering en skidåkare eller en wakeboarder.
 • Avancerade ryttare bör träna kontrollerande höjd och minut manövrar med trycket på näsan av skidan med fötterna. Du kan utföra snabba rörelser med dina ben och fötter.
 • För enkel transport, finns det Air Stol rack som håller Air Stol på sidan av ett torn eller kölvatten bur i det monterade tillståndet.

Varningar

 • Detta är en vattensport, därför finns alla farorna med allt som rör vatten, såsom drunkning. Var noga med att skidåkare är en erfaren simmare och bär Kustbevakningen godkänd flytväst avsedd för användarens vikt och storlek.
 • Vissa olyckor (speciellt under ett hopp) kan vara smärtsamt som vattnet i hög fart kan bli ganska grov på kroppen.
 • Var noga med att föraren är en upplevelse drivrutin som används för att plocka upp nedskjutna skidåkare.