Wke

Hur man spelar hålet set i vattenpolo

Hålet in i polo är motsvarigheten till ett centrum i basket, deras jobb är att göra det möjligt för offensiva progression. Det är den viktigaste positionen. Ett lag med en dominerande hål-set är oftast en utmaning att besegra, så plocka rätt person är viktigt. Han måste ha långa armar, bra händer och ben, och kan inte vara kort stubin. Här är hur man blir en bra en.

Steg

Hur man spelar hålet set i vattenpolo. Komma i rätt position.
Hur man spelar hålet set i vattenpolo. Komma i rätt position.
 1. 1
  Komma i rätt position. Du vill driva din försvarare tillbaka, med höfterna ut framför dig. När bollen passerar, gör detta att du kan gå ut till den och poäng. I tider när du inte kan göra mål, har du också möjlighet att vrida din försvarare. Om du kan sätta försvararen på ryggen, kommer domaren att belöna ditt team med en utskjutning eller en 5-meters. Ett hål uppsättning kan också ta en foul och möjliggöra de två och fyra positioner för att köra.
 2. 2
  Välj din typ av skott. Det finns flera typer:
  • Sopa - Bollen vaggas med handleden och släpptes efter en snabb sväng. Nyckeln till detta skott är snabbhet.
  • Backhand - Håll bollen med handleden pekar framåt och du släpper det snabbt. Denna shot är bäst tas när passet kommer in från lägenheten och du är placerad på den bortre stolpen så att du har hela buren.
  • Lay-out. Detta sköt kräver att spelaren att kliva ut till bollen och sedan komma fram för att skjuta. En försvarare kan nå fram för att blockera bollen. I denna situation, kan du fejka ett skott och slå dem eller så kan du ändra din vinkel skytte. Till exempel luta sig tillbaka och vänta på försvararens flytten. När han flyttar, flyttar överkroppen åt vänster. Detta förvirrar målvakt och försvar. Men kom ihåg, är snabbhet nyckeln till framgång.
  • Andra handen - arbetet med att plocka upp bollen och skjuta med din motsatta hand. Om försvararen vet att du är vänsterhänt, kommer han troligen skugga din starka sida lämnar du öppnar för att göra ett drag för att skjuta med vänster hand.
 3. 3
  Var inte rädd för att trycka ifrån försvararen att skilja dig från honom för att få dig fri att skjuta. Kontrollera din hand är placerad under vattenytan och att din rörelse är inte särskilt aggressiv.
 4. 4
  Skjut aldrig på första passet i 2 meter om du inte har en tydlig bild. Det är alltid lättare att få ett skott av 2 meter om du skjuter på 2: a eller 3: e pass i set. Om du inte har ett bra skott, ta foul eller fat bollen till omkretsen.

Tips

 • Gör försvararen arbete. Bra lag sätta sin bästa spelare för att vakta hålet. Om du gör honom trött ditt lag har en bra chans att vinna
 • Prova olika sätt att göra poäng, främre handen sopmaskin skott, tillbaka handen, utrullningar, och mer, experimentera.
 • Vid högre nivåer av vattenpolo, försvararna kommer framför hålet inställda positionen. I detta fall bör du driva försvararen uppåt och ta emot en passning från en av de två vingar.
 • En anteckning om sopa skott: Alltid leda med din axel. Detta ger bollen mer fart när den lämnar handen.
 • Var snabb. Vet du vad du vill göra innan bollen kommer. Även om läget kräver att du är fysiskt, kan du också vara finess. Du kan rulla eller snurra när försvararen fångar dig.
 • Domarna gynnar brottet. Det är ingen skam i att agera eller göra vånda ljud när du spelar hålet.
 • Om du inte är en snabb simmare, oroa dig inte. Inte många hål-apparater är. Du måste fortfarande reagera snabbt och spela "ställning" vattenpolo.
 • 2 meter spelarna måste ha den 2: a bästa benen i poolen (bredvid målvakter). Alltid vila med händerna upp till villkoret benen under praktiken.

Varningar

 • Du kommer inte alltid att göra eller få en foul, men inte bli avskräckt. Du kommer att få frustrerad och arg, men inte gå efter försvarare i hämnd. Refs tittar alltid på det inställda på en disk! Bli inte för arg!
 • Inte plocka upp bollen från on-top! Detta är en dålig vana, och kommer sannolikt att bli en omsättning, vilket i sin tur kan ge motståndarlaget ett bra tillfälle att göra mål.