Wke

Hur man spelar snooker

Snooker är en av de mest populära biljardspel i världen. Liknar poolen, tar snooker spel platsen på en filt-täckta bord med 6 fickor, en kö pinne och en uppsättning bollar. Här kan du lära dig att spela snooker.

Steg

Hur man spelar snooker. Skaffa rätt utrustning.
Hur man spelar snooker. Skaffa rätt utrustning.
 1. 1
  Skaffa rätt utrustning. Snooker spelas med 22, onumrerade bollar, indelade i två grupper om 15 röda bollar, 6 bollar i olika färger och en vit boll (köbollen). Varje kula har en annan poängvärde: röd = 1, gul = 2, grön = 3, brun = 4, blå = 5, rosa = 6 och svart = 7.
 2. 2
  Förstå att du försöker göra mål ett högre antal poäng än din motståndare genom att sänka bollarna, jag. E. Sjunka de röda och de färgade bollarna omväxlande i tabellen fickor.
 3. 3
  Singla slant för att avgöra vem som ska spela först. Den första spelaren har att få köbollen att träffa en röd boll. Om han underlåter att göra detta, försöker den andra spelaren.
 4. 4
  Den första spelaren att få köbollen att träffa en röd boll fortsätter genom ingjutning eller röra någon av de färgade bollarna och sedan en röd boll i ordningsföljd tills han misslyckas. Därefter sväng flyttas till den andra spelaren, som har att sänka en röd sedan en färgad boll i ordningsföljd tills han misslyckas.
 5. 5
  Fortsätt på detta sätt så länge det fortfarande finns röda bollar på bordet. Så länge som det finns röda bollar på bordet, alla krukväxter färgade bollar återgå till sin ursprungliga position på bordet.
 6. 6
  Potten lägsta värdet till det högsta värdet färgade bollarna i ordning efter de röda bollarna tar slut. Från och med då, de färgade bollarna inte längre läggas tillbaka i sitt ursprungliga läge.
 7. 7
  Den snooker Spelet slutar när det inte längre finns bollar på bordet. Vinnaren är den spelare som hade gjorde flest poäng.
 8. 8
  Färdigt.

Tips

 • Öva värma upp slag före början av varje spel.
 • Planera och leda dina rörelser i förväg.
 • Var uppmärksam på dina motståndare spelar och hålla reda på sina poäng.

Varningar

 • Om du singlar slant för att avgöra vem som bryter, aldrig låta det landa på duken eftersom detta kan minska den, lämnar permanenta skador.
 • Bryt inte koncentrationen av dina motståndare när de skjuter, inte engagera sig i högljudda samtal, skrika, stå i deras väg, etc.
 • Placera aldrig din drink på biljardbord eller nära bordskanten