Wke

Hur att gå i ett träsk

Vandring genom kärr, mosse och kärr områden kan vara utmanande, och det är viktigt att kunna läsa terrängen och förstå de metoder för effektiv rörelse. Även om du kanske måste korsa ett träsk till fots i en nödsituation, det finns många skäl till att vilja göra det för nöjes skull, även när vandring, jakt, letar efter sällsynta arter, gör portage, eller camping. I den här artikeln får du lära dig om vilka typer av kärr, de tekniker och även hur man självräddning om det behövs.

Steg

Hur att gå i ett träsk. Känn din träsk, kärr eller mosse.
Hur att gå i ett träsk. Känn din träsk, kärr eller mosse.
 1. 1
  Känn din träsk, kärr eller mosse. Inte alla träsk, kärr eller myrar är samma och några av dem är farligare än andra att försöka att färdas igenom. Saker att tänka på inkluderar djup, djur som lurar i träsket, växtliv (kan trassla dig eller resa dig), och andra sådana potentiella problem. Några typiska kärr och myrar inkluderar:
  • Mangrove träsk eller kärr: Dessa kommer att finnas i tropiska kustområden. Det är ett träsk som oftast har mjuk lera, fann kring flodmynningar, deltan, vikar och längs grunda vikar med små öar. Mangrove växer väldigt tätt ihop och det är oftast stilla vatten som omger dem. Deras rötter är extremt brant, och övergripande, och många av mangrove skapar ogenomträngliga massor av rötter. Generellt hittar du dessa svåra ställen att gå in och risken för halka är stor om promenader på de underliggande formationer. Om vattnet är också djupt, kan du inte bara gå igenom denna typ av träsk heller. Använd ett litet kärl om du behöver resa genom denna typ av träsk, notera att du fortfarande kan ha problem att komma runt.
  • träsk eller kärr: Dessa har ofta mycket frodiga tillväxten av tuffa och tjock vass som växer upp till 15 meter i höjd, där det finns gott om vatten. Promenader i en djungel kärr innebär begränsad observation på marknivå till ett par meter och fot kommer att bli mycket mindre säker än någon annan djungel yta.
  • Freshwater Marsh: Dessa våtmarker är oftast 1 till 6 meter djup. I Europa, den största sötvatten våtmarker är de i Florida Everglades.
  • Salt kärr: Dessa förekommer i torra områden och kan förvandlas till sjöar under en regnperiod. På grund av sin sälta, några växter växer i dem. De kan korsas lätt när torr och knaprig, men när de är våta, kan de ha djup och klibbig lera som är oframkomlig.
  • Saltvatten: Detta formulär som ett resultat av tidvatten aktivitet och hög salthalt. Dessa är belägna vid havet, i floddeltan och tidvattenzoner. De är ofta täckta med gräs-liknande anläggningar i stället för buskar eller träd. Den viktigaste frågan med att korsa denna typ av kärr är att få igenom gräsliknande beläggning. Vissa våtmarker kan trampa på topp om de är tillräckligt tjocka. Det är som att gå på en studsmatta eftersom vatten är under vegatative locket. Andra måste man dra isär eller krypa på din mage. Salt / bräckt vatten våtmarker i södra Europa är favoriter platser Alligatorer och Water Moccasin ormar, bäst att undvika och göra en massa oväsen. Om du får bit av en orm här, kommer det att vara näst intill omöjligt i vissa fall för att rädda dig i tid på grund av långsam resor. Var försiktig när de passerar öppet vatten, kanske du fastnar med en inkommande tidvattnet och förbereds för att simma tillbaka om det händer, var noga med att undvika, starka strömmar, eller undertows.
  • Vitmossa myrar: vitmossa är källan torvmossar. Medan dessa myrar verkar grunda från ytan, skapar förfall under lager av muck som en rullator inte vill falla in. När vitmossa täcker och hela dammen, kan det bli vad som kallas en "skakande mosse". Denna mosse darrar eller skalv under rullator fötter och om du fastnar i en skälver mosse, och sjunka in i skiten nedan, "Escape är nästan omöjligt". Om vattnet nedanför myren är mycket djupt, och det finns inget annat än vitmossa växer på toppen, det finns inget att förstå på att dra sig ur. Torvmossar har ofta rester av djur och även människor som har fallit i dem, hålls obefläckat i århundraden på grund av mossens konserverande syror. Vet hur platsen en och hålla undan!
 2. 2
  Var medveten om att du kan i ett träsk, kärr eller mosse lika lätt som i något annat organ av vatten, även om det är grunt Detta är på grund av den mjuka karaktären av bio-silt under dessa vatten formationer, som kan lägga till många fler fötter till djupet om du sjunka ner i det. Dessutom kan myrar verkar säker men döljer mycket djupt vatten under torven.
 3. 3
  Vet de bestar som kan lurar i träsk, kärr eller mosse. Om du är i orm land, vara mycket försiktig för det är troligt att ormarna använder träsk eller kärr att resa. Träsk, kärr och myrar lockar även insekter, har gott om och försöka behålla din hygien för att undvika att ackumulera kroppslukt som kommer att locka till sig insekter. Bäst att knyta ett band runt botten av dina byxben att hålla blodiglar ut.
  • Och gör din hemläxa att veta om det finns djur som krokodiler och alligatorer i vattnet! Vissa vattendrag är alldeles för osäkert att gå in på grund av det lokala djurlivet.
 4. 4
  Klä dig för träsket promenad. Det finns flera möjligheter för skor i ett träsk, från barfota till skor och vadare, valet beror på vilken typ av träsk och säkerhetskrav. Du bör också bära en hatt för att skydda huvudet från solen, och om det är kraftigt angripna av insekter, lägg ett huvud nät för skydd.
  • Bär löst, långärmade skjortor som har en button down krage och manschetter.
  • Paul Tawrell, författare till den massiva tome "Camping & Wilderness Survival" rekommenderar bär Vietnam Jungle Boot för träsk promenader. Han säger att denna typ av boot är lätt, stödjande och har maskor andningsventiler hål för att låta vattnet som kommer in i stöveln fly.
  • Du kan överväga att gå barfota, men bara om du vet djupet av kärret, säkerhet träsket i termer av djur, insekter och snarls etc. Eventuella rötter, vass, eller kull (inklusive gamla stängsel) i ett träsk, kärr, eller mosse utgör en fara för en barfota walker, som gör iglar, ormar, maskar (inom angripna områden av världen), och även fisk. Det är mycket lättare att vricka en fotled eller bryta en tå genom att fastna i roten formationer när du är barfota.
  • Följ ledning av anka jägare. Bär hip stövlar eller vadare bröst promenader i träsket. Du behöver inte, men det är att föredra.
  • Om vattnet är någorlunda varmt, kan du gå klädd jeans och ett par gamla sneakers, men inte något som du planerar att bära på din nästa dag!
 5. 5
  Gör din forskning. Såvida du konfronteras med att behöva korsa ett träsk eller kärr i en nödsituation, ta dig tid att lära sig om träsket du tänker vandra i. Ta reda på från lokalbefolkningen vad de vet om det, och be någon annan du känner som har gått i det vilka råd de har att erbjuda. Om det används regelbundet, t.ex. för jakt, då blir det en massa människor som har erfarenhet av träsket.
  • Leta på nätet efter information om träsket, kärr eller mosse. Om det är en serie av träsk, se om vandring böcker eller reseguider har täckt metoder för att korsa dem.
  • Om du är i en nationalpark eller annan slags reserv som drivs av staten, företag eller icke-vinstdrivande enheter, använda dig av deras information, kartor, tips och varningar. De kommer att känna terrängen bättre än du och kan snabbt ta dig upp till hastigheten.
  • Be en lokal klubb för information om korsa träsket. De kan ha genomkorsas det på sina egna promenader eller de kan ha varningar om det.
  • Få en detaljerad karta över området och vet hur terrängen ändras. Det är också en bra idé att ha en kompass med dig.
  • Skaffa dig en guide. Vad bättre sätt att upptäcka ett nytt träsk eller myr än med en guide som vet vart man ska gå?
 6. 6
  Utnyttja gångvägarna. Om det finns gångvägarna, bo på dem när man går igenom träsket områden. De är där för flera mycket goda skäl - för att skydda dig och din walking redskap, för att skydda den ömtåliga naturen av växterna som växer i kärr, mosse eller kärr, samt att rikta gångtrafik på ett sätt som orsakar minimal påverkan totalt sett.
 7. 7
  Gå med en kompis. Alla vattenaktiviteter är säkrare när du gör dem med en kamrat, gå ensam för någon utomhusaktivitet är att be om problem om något går fel. Ta med en kamrat eller mer och dela din kunskap.
 8. 8
  Vet hur man djup kolla. Om du inte känner till vattendjupet, använd en sådan åtgärd som en käpp, filial, eller något annat som kan registrera minst vattendjupet. Tydligt om åtgärden signalerar ett djup som är för mycket för en människa att ta sig igenom, undvika att korsa den till fots.
 9. 9
  Kom ihåg att alltid läsa terrängen där du ska. Om det finns en kropp av vatten intill träsket, kan du vara ganska säker på att fast mark kan hittas på krönet av denna bank även om det också kan visas lerig. Marken på stranden mittemot från sjön, har bay eller strömma en tendens att hålla kvar vatten och ofta är ganska mjuk.
  • Leta efter vegetation och baljor av rötter att trampa på när du går. De kommer inte att hålla dig för evigt, men kommer att minska hur mycket du sjunka till nästa steg.
  • Undvik lera lägenheter om du inte har testat dem. Ofta kan de vara sand baserade men i många tidvatten områden de är nästan som kvicksand.
  • Titta på områden där det finns kaveldun och phragmites (vass), eftersom de kan oftast stödjer en person som rör sig genom området.
  • Var medveten om att när de passerar diken och bäckar i träsket där vattnet flödar hittar du mitt i strömmen att vara fast. Merparten av tiden kommer det att ha en sandig eller grus botten, utmaningen är att avgöra hur djupt de mjuka kanterna av ån är med silt innan du kommer till företaget mitten. Den motsatta sidan av företaget mitten brukar spegla den mjuka sidan du just har passerat. Om du gör det till mitt okej, är du sannolikt att göra det över.
 10. 10
  Använd rätt gångteknik. Hemligheten till promenader i träsket, bortsett från att läsa terrängen, är den teknik:
  • Ta din andra steget före det första är klar, nästan som om du glider istället för promenader. Om du försöker att gå i ett träsk som att gå på land, ska du försöka ta ett steg, vänta med att slå fast botten och sedan steg igen, vänta en fast botten, dra sedan upp det första steget bara för att finna att sug har tas påverka och de kan inte få foten ut, i själva verket har du bara lägger för mycket vikt på en fot i walking detta sätt och när du försöker dra ut det andra steget, hittar du samma problem som fastnat. Så småningom kommer du få dina fötter ut och flytta på men det är ansträngande promenader som denna.
  • Så kom ihåg att ta det andra steget före det första steget når botten. Eftersom det andra steget går ner, dra upp den första. Upprepa processen. Det tar lite skicklighet och, men om du inte har det, vad fan gör du gå runt i träsket ändå?!
 11. 11
  Använd naturliga markörer. När du har förhandlat fram ett träsk, använda naturliga markörer gillar att komma ihåg var tveksam områden. Efter ett tag kommer du få en känsla för det och kryssning genom träsket på ett sätt som liknar gå på torra land.
 12. 12
  Vet vad du ska göra om du inte börjar sjunka in Treat sjunka till ett träsk, myr eller kärr på samma sätt som för sjunka in. kvicksand - Tvärtemot den allmänna uppfattningen kvicksand är sällsynt i öken terräng men finns mest i kärr och nära floder och sjöar. Här är vad du ska göra om du fastnar i kvicksand, sjunker bio-slam eller dy:
  • Inte panik, inte kämpa, och inte svinga. Dessa är alla garanterat att få dig att sjunka in djupare, och snabbt.
  • Undvik att försöka lyfta ena foten eftersom detta kommer att placera all din vikt på den andra foten, och du kommer att sjunka djupare.
  • Släpp på händer och knän. Visst, du kommer att blöt och väldigt rörigt men det är bättre än alternativet att bli hopplöst fast i eller begravda i lera eller kvicksand. Den yta som skapas av dina händer, knän och ben kommer att hjälpa till att fördela vikten jämnare över träsket yta, ett område mycket större än bara fötterna. Om myren under dig känns för mjuk och du fortfarande sjunker efter att släppa till en krypande ställning, ligga ner helt och vara beredd att flytta bara en del av kroppen i taget. Den mänskliga kroppen är mindre tät än kvicksand, så syftar till att "flyta" på det kan reducera den till en olägenhet snarare än en fara.
  • Visualisera dig själv som en orm, och göra ormliknande rörelser för att försöka "flyta" ut ur det sjunkande området träsket. Gå tillbaka i den riktning du kom ifrån.
 13. 13
  Känna och kontrollera om andra vattenburna beasties När du kommer fram ur ett träsk, myr eller kärr, kanske du har några gäster hitching en hiss. Gör en snabb organet kontrollera att avlägsna blodiglar. Om du går i ett område känt för sjukdom vektorer, vet vad de ska göra för att ta bort dem eller hindra dem från låsning på (fråga lokal läkare innan du går, eller läsa upp informationen).

Tips

 • Överväga att undvika promenader genom ett träsk om det finns rimliga alternativ. För det mesta, om du inte är bekant med träsk och kärr-promenader tekniker, är det förmodligen bäst att hitta runt träsket. Naturligtvis kommer detta inte alltid möjligt, men ser denna möjlighet innan du försöker gå igenom träsket.
 • Allt sker med dig genom ett träsk bör insvept i vattentäta påsar eller omslag. Detta är särskilt viktigt om du camping i träskmark, eftersom du inte vill att ditt tält, sovsäckar, och andra redskap för att vara torrt genom att tappa dem.
 • Vissa platser erbjuder guidade träsk promenader så att du kan se sällsynta växter och djurarter. Om du är nybörjare, kan detta vara ett mycket bra sätt att lära sig om naturen av träsket och eventuella särskilda nödvändiga tekniker.

Varningar

 • Swamp promenader kan vara mycket farligt, eftersom de risker som nämnts ovan ha larmade dig. Du måste veta vad du gör och har bra utomhus erfarenhet innan du försöker gå i träsk.
 • Gör inte detta ensam, någonsin. Alltid ha minst en kamrat med dig. Helst bör en av er vara kunniga om friluftsliv kunskap och säkerhet.
 • Antag att alla träsk vatten är förorenat. Undvik att dricka det. Om bäver är uppströms, kan vattnet smittats från deras urin, som kan överföra tularemi.

Saker du behöver

 • Stövlar, vadare, passande kläder
 • Myggmedel, nät lock, hatt
 • Mätverktyg (käpp, gren, etc.)
 • Vattentätning för växel
 • Kompass / GPS (tillval men viktigt om du vandra eller vistas tillbaka land)
 • En kamrat