Wke

Hur att hantera stress

Livet kan vara stressigt, ibland måste du ta itu med pågående stressen positivt. Stress kan ha en mängd olika orsaker såsom familjeproblem, problem jobb, ekonomiska svårigheter, dålig hälsa, eller ens död någon nära dig. Det är viktigt att erkänna de orsaker (del stress är naturligt), vidta åtgärder för att ta itu med roten till problemet, och ta itu med symptomen. Viktigast av allt, gör inte slaget stressen ensam - be om hjälp från en vän och, om nödvändigt, en professionell.

Steg

Hur att hantera stress. Få tillräckligt med sömn.
Hur att hantera stress. Få tillräckligt med sömn.

Behandla stress med fysiska aktiviteter

 1. 1
  Arbeta kroppen ut. Målinriktad träning går en lång väg mot att befria kroppen av stresshormoner. Skapa sig tid under din hektisk dag att utöva, eftersom det håller dig frisk och är ett naturligt utlopp för din stress. Du kommer att märka skillnaden.
  • Motionera lite varje dag. När du tränar, frigör kroppen endorfiner, vilket kan sänka stressnivån. Endorfiner utlösa en mäktig känsla i kroppen inte är olikt effekterna av morfin. Den enda skillnaden är att när du tränar, du gör din kropp (och din stress) bra.
  • Walking för även 20-30 minuter varje dag är tillräckligt om det är allt som du har råd. Promenader är inte bara bra för stress reduktion: Vuxna över 40 som gick raskt i minst 150 minuter i veckan såg deras ökade medellivslängden med 3,4 till 4,5 år.
  • Simning och cykling har visat sig minska stress också. En fördel med simning och cykling är att, motsatt till jogging, de skapar mycket mindre gemensam stam, vilket gör dem perfekta för personer med ledbesvär eller de som vill hindra dem.
 2. 2
  Få tillräckligt med sömn. Ge din kropp den sömn den vill, och din stress tar en störtdykning. Sömn är en mekanism genom vilken kroppen recuperates och återställer sina energireserver. Om du inte får tillräckligt med sömn, behöver din kropp för att använda stressen för att hålla dig aktiv och alert i avsaknad av lagrad energi.
  • De flesta vuxna behöver minst 7-8 timmars sömn per natt. Små barn och äldre vuxna behöver mer, ca 9-10 timmars sömn per natt.
  • Få in regelbundna sömnvanor. Om du kan, försök att gå till sängs och vakna vid samma tid varje kväll och morgon. Routinizing din sömncykel kommer att lära din kropp när det är tänkt att gå för att vara trött, medhjälp i bättre sömn och mindre sömnbrist.
  • 49% av européerna som inte får tillräckligt med spänning sömn skulden som den skyldige. Om du tror att du har fastnat i en ond cirkel av sömnbrist / stressen skapande, se din läkare för mer riktad rådgivning.
 3. 3
  Ät ordentligt. Din kropp behöver för att vara friska, glada och väl underblåst för att hjälpa dig hantera stress. Gilla det eller inte, är stress en kroppslig reaktion på något som stör dess naturliga tillstånd, vilket innebär att din kropp kan ha en djupgående effekt på produktion och lindra stress.
  • Vatten har visat sig lindra stress. Det beror på en uttorkad kropp skapar kortisol, ett stresshormon. En under-hydrerad kropp skapar stress för att motivera ägaren av kroppen skall kunna ta hand om honom / henne.
  • Börja minska koffein och alkoholintag. I vissa fall ökar alkoholintag stress hos människor samtidigt är kopplade till ämnet beroende, en stressande tillstånd själv. Koffein är också ansvarig för att höja stressnivån, speciellt på jobbet, så försök att hålla sig till vatten som en allmän regel.
  • Ät en hälsosam frukost och hälsosamma mellanmål under dagen. Medan det finns vissa belägg för att vissa (dåligt) livsmedel kan orsaka stress, är det överväldigande bevis för att vissa (bra) livsmedel kan lindra stress. Fundera över dessa alternativ för en hälsosam kost som hjälper till att hålla dig fri från stress:
   • Komplexa kolhydrater såsom hela korn bröd och pasta.
   • Apelsiner, hög i vitamin A, som trottoarkanter nivåer av stresshormoner.
   • Spenat, sojabönor eller lax, som är laddade med magnesium.
   • Svart och grönt te, som innehåller antioxidanter.
   • Pistagenötter, valnötter eller mandlar, en bra källa till hälsosamma fetter.
 4. 4
  Lär dig att slappna av. Avslappnande din kropp, oavsett naturlig väg, är ett bra sätt att minska stress. Förvänta dig inte din stress att omedelbart försvinna, det kan ta tid. I de flesta fall, försök att inte snöa in på den stress själv medan du kopplar av. Tänk på något fridfull och lugn, eller tänka på något särskilt. Låt din kropp säger dig att allt är okej.
  • Lyssna på lugn och mjuk musik. Musik blir verkligen dig avslappnad och glad. Försök att lyssna på musik utan sång och plocka musik med instrument som flöjt, piano eller fiol. Klassiskt, jazz eller folkmusik låtar fungerar i allmänhet väl, men om det inte är din kopp te, väljer musik som ger dig en bra plats.
  • Ligg ner på en säng med slutna ögon i ett par minuter. Försök att låta ditt sinne går blankt. Låt dina frustrationer och oro flyta ner ur kroppen. Du kan så småningom somna om du är avslappnad nog.
  • Ta ett bad. Lägg Epsom salter eller andra doftande badsalt för en lyxig touch. Skäm bort dig i din egen tid och slappna av kroppen.
  • Öva djup avslappning, muskelavslappning, och regelbundet schemalägga en dag för avkoppling. Låt någon annan vara ansvarig för kroppens avslappning åtminstone en del av tiden.

Behandla stress med mentala aktiviteter

 1. 1
  Vidta åtgärder mot att tänka mer positivt. Du behöver inte förvandlas till en Pollyanna, men försök att erkänna att det finns några bra saker i livet, och att de förtjänar att firas. När du erkänner det positiva i ditt liv, kommer du att börja återupprätta lite balans i ditt emotionella register, och stress kommer inte knuffa sitt fula huvud så lätt.
  • Stanna och räkna dina välsignelser. Skriv ner även de enklaste saker som du har och njut: ett tak över huvudet, en säng att sova på, livsmedelskvalitet, värme, trygghet, god hälsa, vänner eller familj. Bekräfta att alla inte har dessa saker.
  • Säg något till dig själv så fort du vaknar varje morgon. Detta kommer att hålla din energi och sinne fokuserat på positivt tänkande. Var tacksam för varje dag som du har, du vet aldrig vilken man kunde vara din sista!
  • Använd positiv self-talk. Förstärk din beslutsamhet genom positiva uttalanden som, "jag klarar det här, ett steg i taget," eller "Eftersom jag har varit framgångsrika med detta tidigare, det finns ingen anledning till varför jag inte kan göra det igen."
  • Visualisera positiva saker, det tar inte lång tid, men kan hjälpa dig att återfå fokus. Tänk på framgång, läsa om framgångsrika människor. Inte erkänna nederlag innan du har blivit besegrad. Du förtjänar inte att slå dig ner så att du kan straffa dig själv.
 2. 2
  Anordnas. Sätt upp mål för vad du behöver för att uppnå den dagen, sedan skriva en. Lägg lite andrum i mitten av dagen som kommer att ge dig tid att ladda. När du skriver din att göra-lista:
  • Vet dina gränser. Vara realistiska om vad du kan och inte kan åstadkomma på en dag. Det är inte bra om du biter av mer än du kan tugga och sedan tukta dig själv för att inte få det gjort.
  • dina arbetsuppgifter. Arbetet med att färdigställa högsta prioritet (mest angelägna / viktiga) objekt först. Sätt lågprioriterade objekt på botten av listan.
  • Gör din mest obehagliga eller svåraste uppgiften i början av dagen när du är frisk, och därmed undvika stressen i sista minuten förberedelser. Förhalning feeds stress!
  • Betona kvalitet i ditt arbete, snarare än ren kvantitet. Var stolt över att ha gjort något bra i stället för att ha gjort en hel del något.
  • din dag, om möjligt, så att stressiga scenarier överlappar inte, minska antalet stressfaktorer måste jonglera vid något tillfälle. Stagger tidsfrister för stora projekt.
  • Granska dina mål i slutet av dagen och tänka på allt som du har uppnått. Detta är renande och hjälper dig att sova bättre. Bocka av de saker som du åstadkommit på att göra listan.
 3. 3
  Identifiera de saker som sätter dig under stress. Se till att du förstår varför du blir stressad så att du kan försöka undvika dessa omständigheter. Kunskap är kraftfull, och självkännedom är särskilt kraftfull.
  • Om du märker, till exempel, att du regelbundet får stressad vid en viss tid med en viss person, gå ut ur ditt sätt att förbereda din hjärna för kommande stress. Om personen är någon du älskar och litar på, berätta för dem hur de gör du känner på ett icke-hotfullt sätt. Om du inte känner dig bekväm att dela dina farhågor, påminn dig själv om att tillfället är momentan, kommer den känslan att passera, och du kommer att vara i full kontroll snart.
  • Repetera. När du vet att du kommer att möta en stressande situation, repetera hur du ska hantera det. Tänk dig att övervinna det framgångsrikt. Skapa en mental videoband som du kan spela om och om igen i ditt sinne.

Behandla stress genom att släppa

 1. 1
  Sluta oroa dig för saker du inte kan ändra. Detta gäller speciellt med saker som politik, och ofta gäller för andra individer. Att lära sig att acceptera saker som de är en viktig coping mekanism, men inte så lätt som det låter.
  • Fråga dig själv följande frågor om du är den typen av person som oroar ständigt om mindre saker:
   • Är problemet ett verkligt problem som du för närvarande står inför, snarare än en imaginär vad händer om?
   • Om problemet är en imaginär vad händer om, hur troligt är det att hända? Är din oro realistiskt?
   • Kan du göra något åt problemet eller förbereda sig för det, eller är det utanför din kontroll?
  • Erkänna för dig själv att det finns inget du kan göra åt en viss fråga kommer att gå långt i att hjälpa dig justera. Bekräfta att du kanske foder off av stress, som en adrenalin knarkare feeds off adrenalin, men att det i ditt fall, det blir ohanterligt.
 2. 2
  Ta ansvar för att göra ditt liv vad du vill att det ska vara. Det är mindre stressande att fatta beslut och vidta åtgärder än att känna sig maktlös och reagera på andras beslut. Bestäm vad du vill och gå för det!
  • Lär dig att säga nej ibland. Du kan inte göra allt du ombeds, och även om du kan, du förmodligen inte skulle vilja.
  • Motstå frestelsen att vara perfekt hela tiden. Perfektionism kan orsaka enorma mängder av stress om du håller dig till ouppnåeliga standarder. Vara realistiska om vad du kan och inte kan göra. Ställ inte upp dig för misslyckande bara för att du vill stroke ditt ego.
  • Får inte ner på dig själv för att missa om du provat din hårdast. Du gav er alla, och ingen skulle fråga efter mer. Håll dig till svars, men gör inte vara ansvarig omöjligt.
  • Bli en av dina egna bästa vänner. Det kan låta cheesy, som något av en Lämna det till Beaver kommersiella, men det är sant: Älska dig själv, beror (oftast) på dig själv, och fira de saker du gör bra. Älska dig själv kommer att underlätta den oroliga frågan "Är jag tillräckligt bra?" och ersätta det med "Jag vet att jag är bra nog."
 3. 3
  Utveckla ett sinne för humor. Ett av hindren för att minska stressen är frestelsen att ta saker för allvarligt. Det är okej att backa från din intensitet och se humorn i livets situationer. Skratta lite eller ännu bättre, skratta mycket! Se humorn i stress.
  • Lär dig att skratta åt dig själv. Gör inte dig själv ner, eller piska din självkänsla, men försök att vara lekfullt nedsättande om dig själv från tid till annan. Hur förväntas du skratta åt andra saker om du inte ens kan skratta åt dig själv?
 4. 4
  Lär dig att luta sig mot vänner och nära och kära. Detta är en av de viktigaste sakerna, som att hålla saker buteljerat upp kan bara orsaka mer stress. Dina vänner, om de är riktiga vänner, kommer att försöka förstå vad du går igenom, och kommer att följa att empati med en uppriktig önskan att hjälpa till om det alls är möjligt.
  • Be dina vänner om hjälp. Om du vill ha något gjort, men kan inte finna styrkan eller tid att göra det, det är okej att be dina vänner eller anhöriga om hjälp. Uttryck din tacksamhet och utöka erbjudandet om hjälp som en slags ömsesidighet.
  • Leta efter folks respekt, inte godkännande - dina vänner inkluderade. Dina vänner kommer att respektera dig att de älskar dig, även om de inte alltid håller med dig. Dina fiender (om du har någon) kommer att respektera dig eftersom din motivation kommer från en uppriktig, innerlig plats. Motstå frestelsen att bli älskad och accepterad av alla, det är bokstavligen en svår uppgift. Du hittar själv mycket mindre stressade och mycket mer nöjd om du gör.
  • Sök upp positiva människor snarare än negativa. Det låter som en självklarhet eftersom det är: Omge dig med människor som är lättroad, upphetsad, och typ kommer att hjälpa dig att undvika den stress du skulle känna med pessimistisk, cynisk, elaka människor.

Tips

 • Ber om ursäkt till någon, om du behöver. Se till att det inte kommer att göra situationen värre. Skuld lägger smärta till stress.
 • Om du inte är patient eller öppen för bön eller meditation, bedriva theraputic aktiviteter som att skriva, måla, rita, matlagning, hantverk etc.
 • Upprätthålla perspektiv och vara medveten om att saker och ting inte kan vara lika stressande som du först trodde. Titta på vad som är viktigt i ditt liv som mot orsakerna till stress.
 • Unna dig en massage.
 • Få tillräckligt med solljus. Solljus kan muntra upp dig och lindra säsongs-påverkade disorder (SAD).
 • Tugga tuggummi. Det har visats att verkan av tuggning kan minskar stress, det är därför många människor som är under ständig stress tenderar att äta för mycket. Tuggummi är ett hälsosammare alternativ.
 • Hitta något som du vill göra eller har skjutit upp och fokusera på den uppgiften, att se denna uppgift är inte en form av verklighetsflykt.
 • Var ärlig om dina känslor. Förneka inte dem eller förtränga dem, eftersom detta kommer bara lägga till stress. Var inte rädd för att gråta eftersom det kan lindra ångest och släppte ut buteljerat-up känslor som kan hjälpa dig att hantera.
 • Yoga är en mycket avkopplande klass att ta och kan göra din dag bättre och hälsosammare.
 • Planera en händelse i framtiden att se fram emot. Använd din fantasi kan också bidra till att minska stress.
 • Fysiskt fokusera din stress, slog dvs trumma, en kudde eller en boxningssäck men bara om det är säkert.
 • Föra en dagbok eller dagbok där du kan skriva ner dina tankar, uttrycka dig och analysera situationer.
 • Kom ihåg att stress är ett sätt att veta att du är vid liv. Fira din medvetenhet om ditt liv och gratulera dig själv på dina prestationer.

Varningar

 • Om du upplever kronisk stress-om du märker att du ofta bryta ner i tårar, snabbt vinner eller förlorar i vikt, eller upplever en minskad sexlust-se en läkare om dina symtom. Du kan ha en fobi eller annan sjukdom.
 • Undvik eskapism eftersom det inte kommer att hjälpa dig att klara förutom i de mest extrema fall där du bör söka medicinsk hjälp i alla fall.
 • Undvik självmedicinera genom alkohol och droger, receptbelagda eller på annat sätt.
 • Se vårdpersonal omedelbart om du upplever bröstsmärta eller yrsel.