Wke

Hur man handskas med Alzheimers som vårdare

Alzheimers sjukdom (AD) är en neurodegenerativ sjukdom som successivt förstör kognitiva förmågor. En individ kan gradvis förlora förmågan att kommunicera, fatta beslut eller utföra sina dagliga aktiviteter. De kan uppleva, onormalt beteende, en förändring i personlighet, och en ökning av ångest och demens. Om du vårdar en person med AD, här finns åtgärder du kan vidta för att minimera och maximera komfort.

Steg

Hur man handskas med Alzheimers som vårdare. Förstå sjukdomen och stadier av utveckling.
Hur man handskas med Alzheimers som vårdare. Förstå sjukdomen och stadier av utveckling.
 1. 1
  Förstå sjukdomen och stadier av utveckling. Titta på eller på biblioteket. Hitta lokala organisationer som erbjuder Alzheimers utbildning. Det kommer att bli svårt att möta några fakta, men du måste veta vad som väntar.
  • Det finns 7 beskrivna stadierna till utvecklingen av Alzheimers sjukdom. Många patienter är inte diagnosen förrän de har nått stadium 4. Bestäm vilket stadium personen befinner sig i, och vad symptomen är nu och allteftersom sjukdomen fortskrider.
 2. 2
  Uppsök läkarvård. En läkare ställer diagnosen. Primärvårdsläkare, neurologer och psykiatriker är alla mycket skickliga på att göra dessa diagnoser. Typiskt ett MMSE (Mini Mental State Exam) administreras. PET och CAT-skanning är också gjort för att utesluta stroke som orsak till demens (stroke orsakad demens verkar ha mer steg som nedgång i kognitiv förmåga, medan Alzheimers är en stadigt nedåtgående båge).
  • Det finns idag inget botemedel mot Alzheimers, det finns många läkemedel (kolinesterashämmare) som kommer att bromsa utvecklingen av sjukdomen, och i vissa fall förlänga en patients kognition längre än de skulle ha haft utan mediciner. Dessa läkemedel inkluderar: Kolinesterashämmare: Aricept, Exelon och Razadyne (en version av Reminyl). Kolinesterashämmare kan tas i mycket tidigt till sena stadier av Alzheimers. Namenda är en glutamat reducering som tas som tilläggsbehandling till kolinesterashämmare vid måttlig till sen Alzheimers
  • Alzheimerpatienter lever i genomsnitt 8 år efter diagnos. Vissa patienter kommer att överleva bara 3 år, och andra överlever upp till 20 år.
 3. 3
  Planera i förväg. När du är medveten om hur Alzheimers sjukdom kan påverka den här personen, tänka framåt och vara redo för de förändringar som kommer att följa, både på kort sikt och på lång sikt. Du kommer att behöva förbereda både materiellt och känslomässigt. Så småningom kommer du antagligen behöva göra följande: bistå med toalettbesök och personlig hygien, anpassar matdags ritualer för att passa deras tillstånd, och få en rullstol när rörligheten blir ett problem.
 4. 4
  Skapa en trygg miljö. Gör ändringar i ditt hem som kommer att skydda den person du vårdar. Begränsa tillgången till farliga områden och skåp medicin. Installera barn-säkerhetslås och automatisk avstängning enheter. Installera Grab-barer i badet. Det kan bli nödvändigt att vidta åtgärder som kommer att hindra dem från att lämna huset och vandra iväg.
 5. 5
  Skapa en stödjande miljö. Din älskade kan glömma namn på vanliga föremål. Det hjälper inte att tillrättavisa. En person med demens kommer inte att gynnas ett argument. Erbjudandet, känslomässigt stöd, andligt stöd, intressanta aktiviteter och social samvaro med att förstå människor.
 6. 6
  Förutse beteende och personlighetsförändringar. En drabbad av Alzheimers kommer att förlora förmågan att utföra komplicerade uppgifter, sedan senare, även enkla uppgifter. Sömn-vakna cykel blir störd, håller dig några nätter. De kan drabbas av hallucinationer, även den villfarelsen att du är en fiende eller bedragare. Kom ihåg: Som medhjälpare är du hjälpa en person-inte en sjukdom. Försök att behandla denna person som du själv skulle vilja bli behandlad.
 7. 7
  Dela minnen. Njut dela minnen från personens förflutna så länge som du och de kan. Eftersom personen med AD är att förlora sin förmåga att behålla eller lära sig ny information, talar om sitt förflutna kan göra det möjligt för dem att återvända till lyckligare tider.
 8. 8
  Dela skratt så mycket som möjligt. Även en person med Alzheimers sjukdom inte kan säga vem du är, eller erkänna ens de närmaste släktingar eller vänner, ofta sina känslor kan uttryckas genom interaktioner inriktade sin nuvarande kapacitet. Nästan alla är i stånd att ta emot kärlek och vänlighet.
 9. 9
  Behåll själv. Försök att upprätthålla en känsla av medkänsla, humor och en vilja att lära sig nya strategier för att bistå personen med AD, liksom själv. Den person med Alzheimers sjukdom (och ni, som deras vårdgivare) kommer att uppleva många förändringar under loppet av tiden. Det kan vara skrämmande och kräver flexibilitet. Du både upplever okända territorier. Var snäll mot den personen med AD och dig själv.
  • De flesta av de läkemedelstillverkare har program för äldre personer som inte har råd sina mediciner.
  • Gör aldrig ett löfte som inte bör hållas. Det bästa alternativet för vissa patienter är bosatt i en skicklig ammande anläggning. De kan ge vård och tillsyn som inte är möjligt i ditt hem.
  • Tänk på att andra familjemedlemmar och vänner kommer att vilja hjälpa dig med din svåra uppgift. Allt du behöver göra är att be, och det värsta som man kan göra är att säga nej. Omvårdnad är mycket stressigt och du behöver all hjälp du kan få.
  • Överväg att delta i en grupp vårdgivare stöd som erbjuds av organisationer som Alzheimers Association.
  • Kontakta din lokala areabyrån on Aging genom Äldreomsorgen Locator 1-800-677-1116 eller www.eldercare.gov att ta reda på om gratis tjänster vårdgivare support.
  • Du kan också skriva ner en lista eller en guide som hjälper dig med vardagliga saker och eller uppgifter.

Tips

 • Börja hantera föregripande sorg. Det finns inget känt botemedel mot Alzheimers sjukdom. Det är dödlig. Den drabbade personen inte bjuda in denna sjukdom. Du förtjänade inte denna situation. Du har drabbats av en stor förlust och bör förvänta sig att uppleva smärta. Du bör också leta efter sätt att börja läka efter sorgen.
 • Försök att inte behandla människor med sjukdomar som om de vore ett barn eller oförmögen att enkla uppgifter. Även om så är fallet. Bara erbjuda hjälp på ett sätt som inte verkar påträngande eller krävande. Ofta börjar en mening med "Oroa dig inte låt mig hjälpa dig med det". Talat i en mjuk, vänlig röst.
 • Kom ihåg att inte alla minnesförlust föreslår Alzheimers sjukdom. Likaså föreslår inte alla demens Alzheimers sjukdom.
 • Kom ihåg att ibland göra en uppgift som den person du vårdar verka lätt kan rubba denna person så ibland försäkra dem om att det OK säger saker som "Jag finner det verkligen svårt ibland, jag måste bara vara med en av dessa dagar" och erbjuda en mild leende hjälper alltid.
 • Glöm inte att ta hand om dig själv. Demens vårdgivare avstår ofta sin egen egenvård för att ta hand om sina nära och kära, och, som ett resultat, lider ökad risk för depression, ångest och stressrelaterade fysiska sjukdomar. Hoppa inte över din egen läkare och utnämningar tandläkare.
 • Försök inte att korrigera sin tro alltför ofta. I att förlora sitt minne, patienter minns ofta saker som faktiskt inte hända (de kan säga att de hade lunch med en vän som dog år sedan!) När det är möjligt, inte försöka ändra sitt tänkande. Det kommer att hindra dig och dem. Ofta kommer korrigera dessa misstag sätta på perioder av ångest och stress. Lever i sin värld, om du kan, spela vad du tänker på som "make believe" för att hålla dem glada och stabil.
 • Ge lämplig vård. Var beredd att behandla. Vissa läkemedel kommer att bidra till att ge dem större livskvalitet, även om de inte kan bota Alzheimers sjukdom. Var vaksam för sjukdomar och skador, såsom infektioner eller hudrevor. Se upp för urinvägsinfektioner och andra problem relaterade till inkontinens.
 • Värva hjälp från proffs. Det betalas vårdgivare och sjukvårdspersonal som kan komma in i ditt hem. Många vårdhem erbjuder tjänster vuxen dagis. Skickliga vårdhem kan ge vård på ett kortsiktigt så att både du och den person du letar efter kan få vila och vederkvickelse. Söka hjälp från ett hospice vid behov.