Wke

Hur bli av med en sårskorpa

Sårskorpor kan vara ful innan en stor kväll, eller gör det svårt att bära kjol eller shorts. De metoder som anges här kan behöva upprepas för några nätter för att vara effektiv. Kom ihåg att motstå frestelsen att fysiskt plocka på sårskorpan. Även om det kan vara tillfredsställande, det ökar sannolikheten för ärrbildning.

Steg

Hur bli av med en sårskorpa. Se till skorv inte sipprar pus och det är helt torrt.
Hur bli av med en sårskorpa. Se till skorv inte sipprar pus och det är helt torrt.

Metod ett: bodylotion

 1. 1
  Se till skorv inte sipprar pus och det är helt torrt. Om det sipprar eller våt, tejpa en pappershandduk på den hårt, och lämna den på över natten.
 2. 2
  När det är torrt, lägg ungefär en handfull fuktgivande lotion på sårskorpan. Gnugga inte den i.
 3. 3
  Vira plastfolie runt skorv och lotion. Se till att ingen luft kan komma under plastfolie.
 4. 4
  Låt verka över natten.
 5. 5
  Upprepa tills sårskorpan är borta.

Metod två: vatten blöt

 1. 1
  Blötlägg din skorv i vatten i minst en timme. Det kan vara fördelaktigt att ta ett bad och dränka din kropp, inklusive skorv, vattnet helt.
 2. 2
  Prova att använda epsomsalt i din blötläggning vatten. Epsom salter har många hälsofördelar förutom att vara lugnande: EPSOMSALT kommer hjälpa till att lindra ömhet i samband med skadan och ta bort rodnad runt skorv själv.
 3. 3
  Efter en timme, ta bort sårskorpan från vattnet och försiktigt torka av. Vattnet kommer att ha återfuktad det, och Epsom salt har försiktigt åt sårskorpan.
 4. 4
  Upprepa tills sårskorpan är borta.

Metod tre: kalium alun

 1. 1
  Ta en bit av kalium alun och slipa upp det. Kalium alun är en naturligt förekommande form av aluminiumsalt, och används ofta som en deodorant och ADSTRINGERANDE (eller sammandragning).
  • Kalialun är allmänt tillgänglig förmalt och kan hittas relativt billigt.
 2. 2
  Blanda kalium alun med tillräckligt med vatten till en pasta.
 3. 3
  Applicera alun över hela skorv och låt torka. Alum stramar sårskorpan genom bromsande de omgivande blodkärlen, ultimately lossa sårskorpan från dess förtöjning på huden.
 4. 4
  Upprepa tills sårskorpan är borta. Applicera alun efter en tid i badet för att förkorta skorv livslängd.

Metod fyra: bakpulver

 1. 1
  Ta en bit av natriumbikarbonat eller bakpulver och blanda till en pasta med vatten. Bakpulver är en mild antiseptisk och svampmedel, så förutom att dra åt och dra sårskorpan försiktigt från huden, kommer det också hjälpa döda eventuella bakterier eller svamp som nu kallar sårskorpan hem.
 2. 2
  Applicera bakpulver blandningen över hela skorv och omgivande hud och låt torka. Liksom kalium alun, kommer bakpulver hjälpa till att lossa sårskorpan från dess förtöjning på huden genom att dra skorv närmare varandra.
 3. 3
  Upprepa tills sårskorpan är borta. Applicera bakpulver efter en tid i badet för att förkorta skorv livslängd.

Tips

 • Plocka inte sårskorpan, kommer detta göra att det tar längre tid att läka.
 • Sårskorpor kan börja klia när de är helande och ny hud över såret kan fortsätta att klia även efter det att sårskorpan har fallit bort. Håll med Neosporin eller annan fuktighetskräm att lugna läkande sår tills sårskorpan faller av på egen hand och den nya huden läker. Några Benadryl grädde eller generiskt motsvarande (tillgängliga över disk) kan också hjälpa om klåda är verkligen intensiv. Detta är särskilt användbart vid sänggåendet för att förhindra klåda och kliar på sårskorpan under sömnen.
 • Om skorv är fortfarande fast, försök inte att plocka eller det kommer att lämna ett ärr.
 • Försök inte att plocka eller skal sårskorpan av, kommer detta bara irritera den.
 • Placera inte smink på skorv, som endast kommer att täppa upp.
 • Försök att använda Neosporin istället för lotion.
 • Under hela dagen, satte fuktighetskräm på sårskorpan om du kan.

Varningar

 • Klä och rengöra såret ordentligt efter skada.
 • Plocka eller avskalning på sårskorpan kommer bara irritera huden runt skorv, gör det ont, och kan även orsaka ärrbildning. Försök att undvika att plocka sårskorpan från skadan tills den faller av på egen hand. Sårskorpan är kroppens naturliga försvarsmekanism mot infektioner och en naturlig drivbänk för ny hud.

Saker du behöver

 • Saran wrap / plast mat wrap
 • Pappershanddukar
 • Fuktgivande lotion