Wke

Hur du använder örat ljus

Öron ljus har använts som ett hem botemedel för rengöring öron i århundraden. Även effektiv på sitt syfte, är Öronljus inte en ersättning för läkare i fall du har ett öra skada eller ihållande örat fråga. De flesta hem skjuta idag till Q-tip som örat rengöring verktyg för val i stället för genomlysning. Kanske tanken på att ha eld inom några inches av ditt ansikte är skrämmande. Korrekt kunskap om hur man använder örat ljus ska krossa den rädslan. Om det görs på rätt sätt, är Öronljus ett säkert och effektivt rättsmedel.

Steg

Hur du använder örat ljus. Storlek den lilla änden av ljuset för att passa i örat.
Hur du använder örat ljus. Storlek den lilla änden av ljuset för att passa i örat.
 1. 1
  Storlek den lilla änden av ljuset för att passa i örat. Ljuset ska monteras till örat. Använd sax för att klippa bort slutet, så att öppningen är något större så att det fyller hörselgången. Se till att öppningen är tveksam. Det bör finnas en tydlig väg från ena änden av ljuset till den andra. Om det behövs, använd en skarp, spetsigt föremål för att ta bort alla hinder från den lilla änden.
 2. 2
  Få på plats. Sitt upp och luta huvudet över. En annan potentiell ståndpunkt är att lägga på din sida. Placera ljus i örat som är vänd uppåt.
 3. 3
  Vidta säkerhetsåtgärder. Eftersom branden är involverad i processen för Öronljus, vid en närhet till ditt ansikte, är det klokt att genomföra åtgärder för att förhindra risken för brand eller brännskador. Sätt ett hål storleken på slutet av örat ljus i en bit aluminiumfolie eller en Tin Pan. Passa ljuset i detta hål och hålla upp över örat som rengörs. Nästa, fukta en liten handduk och lägg den runt huvudet och håret.
 4. 4
  Placera den lilla änden av ljuset säkert i ditt öra. Håll ljuset i ett vertikalt upprätt läge.
 5. 5
  Sätt din assistent att arbeta. Har din assistent ljus den stora änden av ljuset. Du kommer att veta om ljuset är ordentligt på plats om ingen rök kommer ut från mellan örat och den lilla änden av ljuset. Om du inte har en säker passform, justera din position eller ljuset. Det är viktigt att få en säker montering. Om detta tar ett tag, kan du behöva prova igen med ett nytt ljus.
 6. 6
  Låt ljuset brinna till inom 3 - 4 inches. Om bränningen tar ett tag, har din assistent kolla den lilla änden öppning efter några minuter för att se till att den inte hindras. Om det behövs, använd en tandpetare för att snabbt rensa öppningen och sätt ljuset i örat. När ljuset har brunnit ner så det är bara ca 3 kvar inches, bör din hjälpare släcka ljuset i kopp vatten.
 7. 7
  Rengör den synliga delen av hörselgången med en tops, om det behövs. Var noga med att inte skjuta någon vax eller rester tillbaka ner i örat.
 8. 8
  Upprepa dessa instruktioner Öronljus för det andra örat.

Tips

 • Avstå från att vara ett föremål för Öronljus om du har några objekt inopererade i öronen (rör, hörapparater etc.).
 • Utför Öronljus med hjälp av en annan person. Tack vare användningen av eld för att utföra denna uppgift, är det inte rekommenderat att Öronljus själv.

Saker du behöver

 • örat ljus
 • q-tips
 • kopp vatten
 • sax
 • tändstickor eller tändare
 • liten, våt handduk
 • folie
 • en assistent