Wke

Hur du handskas med biverkningarna av Coreg (karvedilol)

Coreg (Carvedilol) är en beta-blockerare, en klass av läkemedel som används för behandling av olika hjärtbesvär inklusive hjärtsvikt, hjärta Skador (vanligtvis från en hjärtattack), och högt blodtryck. Även om inte alla av dess effekter är helt klarlagda, det fungerar främst genom att blockera hjärtats respons på adrenalin. Detta bromsar hjärtat, gör det möjligt att pumpa mer effektivt förhindrar att den överansträngda bli och eventuellt ge en möjlighet för ett skadat hjärta att läka, vilket slutligen leder till en ökad ejektionsfraktion. Vanliga biverkningar (se http://www.rxlist.com/cgi/generic/carvedilol_ad.htm ): Trötthet, bradykardi (långsam hjärtfrekvens), hypotoni (lågt blodtryck), synkope (svimning), yrsel, viktökning, diarré, illamående och ödem (svullnad i fötter och händer). Följande steg är avsedda att hjälpa till att hantera den reducerade hjärtfrekvens och blodtryck, som är den underliggande orsaken till många av de negativa biverkningar.

Steg

Hur du handskas med biverkningarna av Coreg (karvedilol). Få regelbunden motion.
Hur du handskas med biverkningarna av Coreg (karvedilol). Få regelbunden motion.
 1. 1
  Få regelbunden motion. Under träning, puls ökar och blodtrycket stiger, motverkar direkt de COREG biverkningar. Motion stärker också hjärtat och förbättrar hjärt-funktion, vilket gör det lättare för kroppen att ta itu med reducerad effekt som orsakas av Coreg, även när de inte tränar.
 2. 2
  Få gott om sömn. Coreg orsakar trötthet och slöhet. För att motverka detta är det oerhört viktigt att få tillräcklig sömn (minst 8 timmar varje natt). Helst bör du sova på ett regelbundet schema varje natt.
 3. 3
  Tid dosen korrekt. Coreg administreras vanligen två gånger dagligen. Det återstår i systemet ca 8 till 10 timmar. Därför är det bäst tas regelbundet ungefär var 12: e timme. Helst på kvällen dosen bör tas minst 10 timmar före den tid du vill vakna följande morgon, annars drogen kan göra stigande svårt.
 4. 4
  Övervaka ditt blodtryck. Många av COREG s biverkningarna är direkt relaterade till lågt blodtryck. Därför kan det vara bra att kontrollera ditt blodtryck dagligen (automatiska blodtrycksmanschetter finns på de flesta apotek). Alltför lågt blodtryck (t.ex. <90 / <60) eller hjärtfrekvens (<55 bpm) kan tyda på att Coreg doseringen är för hög och bör minskas.
 5. 5
  Övervaka symptom. För de flesta människor, omfattningen av COREG s biverkningar varierar kraftigt från dag till dag. Det kan vara bra att föra en dagbok av dina symptom. Notera vilka aktiviteter du deltagit i (motion, sömn, sitta, gå, etc...) inom de senaste 24 timmarna om symtomen förändras. Också, registrera vad du åt och några andra mediciner tas. Detta kan hjälpa dig att identifiera mönster som leder till försämring eller förbättring av dina symtom.

Tips

 • Motion behöver inte vara alltför rigorös. Även promenader ger betydande fördelar. Det viktigaste är att vara konsekvent. Det är också till hjälp för att öka intensiteten (gånghastighet) som din fysiska conditioning förbättras.
 • Trötthet orsakad av Coreg är en vanlig anledning till att inte träna. Men eftersom denna trötthet orsakas av nedsatt cirkulation på grund av Coreg försvinner det snabbt när du börjar träna och ditt hjärta börjar slå snabbare. Du kommer definitivt att må bättre inom några minuter börjar träna.
 • Träningsintensitet bör motsvara din egen kondition och bör ge minst 20 minuter av hjärt-stimulering (förhöjd puls).

Varningar

 • Hjärtpatienter bör tala med sin läkare innan man påbörjar ett rigoröst träningsprogram.
 • Coreg kan orsaka snabba förändringar i hjärtfrekvens och blodtryck under och omedelbart efter träning. Av detta skäl är det ytterst viktigt att utföra en adekvat värma upp och kyla ned före och efter träning. Plötsligt stopp rigorös träning utan tillräcklig nedkylning kan leda till en snabb nedgång i hjärtfrekvens och blodtryck, vilket resulterar i yrsel och / eller svimmar.
 • Inte plötsligt sluta använda Coreg, eftersom detta kan leda till farligt oregelbunden och oberäkneligt hjärtfrekvens. Om du planerar att avbryta Coreg, är det oerhört viktigt att avvänja dig bort av drogen i en gradvis och kontrollerat sätt.
 • Tala med en läkare innan du ändrar din dosering av Coreg.