Wke

Hur man korrekt placera ett test TB hud

Tuberkulos (tbc) är en mycket smittsam bakteriell infektion som oftast drabbar lungorna. I sällsynta fall, kan TB sprida sig till andra organ vävnader eller organ. Det är viktigt att testas för TB om du har funnits någon som är smittad eller om du misstänker exponering. När som testas för TB, är det viktigt att testet ligga på plats för att få en korrekt behandling.

Steg

Hur man korrekt placera ett test TB hud. Välj injektionsstället.
Hur man korrekt placera ett test TB hud. Välj injektionsstället.
 1. 1
  Tvätta händerna.
 2. 2
  Välj injektionsstället. Placera vänster arm av klienten aningen böjd vid armbågen på en hård yta med handen handflatan uppåt. Injektionsstället blir 2-4 inches under armbågen.
 3. 3
  Kraftfullt torka flaskan med tuberkulin lösning med alkoholtork. Låt alkoholen torka innan du tar bort locket på kanylen.
 4. 4
  Vänd flaskan upp och stick in nålen genom proppen.
 5. 5
  Dra tillbaka kolven och dra ut lite mer än en tiondel (0.1) av en milliliter.
 6. 6
  Prime sprutan genom att ta bort kanylen från flaskan, invertera, dra tillbaka kolven något och knacka på sprutan för att bryta upp eventuella luftbubblor och driva utvisa luft och överflödig vätska, vilket exakt en tiondel av en milliliter av tuberkulin lösning i spruta.
 7. 7
  Rengör området med en tuss genom att ringa från mitten av platsen utåt. Låt torka.
 8. 8
  Sträck huden spänd mellan tummen och pekfingret vid injektionsstället. Med nålen avfasning uppåt och sprutan flänsen parallellt med underarmen, håller sprutan mellan tummen och pekfingret, sätt i det långsamt på en 5 - 15 graders vinkel.
 9. 9
  Advance nålen avfasning genom epidermis cirka 3 millimeter så att hela avfasning är täckt och ligger precis under huden.
 10. 10
  Injicera lösningen genom att låta huden gå och hålla sprutan stadigt och tryck in kolven, sakta injicera tuberkulin lösningen. En spänd, blek wheal som är 6 - 10 millimeter i diameter visas över nålen avfasning.
 11. 11
  Ta bort nålen utan att trycka eller massera armen. Om en droppe blod förefaller, blot den lätt med en bomullstuss.
 12. 12
  Markera området med hjälp av en permanent giftfria markör i en cirkel runt valk.
 13. 13
  Släng bort nålen i en behållare för vassa föremål.
 14. 14
  Returnera tuberkulin lösningen flaskan i kylskåpet
 15. 15
  Tvätta händerna.
 16. 16
  Instruera kunden att provningen läsa mellan 48 och 72 timmar.

Tips

 • Förklara för kunden att mild klåda, svullnad eller irritation kan uppstå och dessa är vanliga reaktioner som inte kräver behandling. Repa inte eller gnugga injektionsstället. Håll platsen ren, torr och fri från krämer, lotion och bandage. Sajten kan bli blöt, men inte gnugga eller skrubba injektionsstället.
 • Det område som väljs för testet bör vara fri från hinder för att placera och läsa t.ex. muskel marginaler, överdriven hår, vener, sår, tatueringar, och / eller ärr. Om någon av dessa är närvarande på platsen, använd höger arm eller den plana ytan av endera Capula.

Varningar

 • Bedöma för latex känslighet och genomföra latex riktlinjer som lämpligt. Om latex känslig / allergi, ta bort proppen ur tuberkulin lösning före utarbetandet.
 • Följ allmänna försiktighetsåtgärder.

Saker du behöver

 • Injektionsflaska av tuberkulin (finns i 10 eller 50 injektionsflaskor testa multidose)
 • En 27 gauge, 1/4 till 1/2 tum med kort avfasning
 • Tuberkulinspruta
 • Bomullstuss
 • Tuss (2)