Wke

Hur att övervinna rädslan för injektioner

Rädsla för nålar och injektioner är vanligt, men det kan lösas genom några enkla tekniker.

Steg

Hur att övervinna rädslan för injektioner. Försök att slappna av, desto mer spänd du är desto mer kommer det att göra ont.
Hur att övervinna rädslan för injektioner. Försök att slappna av, desto mer spänd du är desto mer kommer det att göra ont.
 1. 1
  Försök att slappna av, desto mer spänd du är desto mer kommer det att göra ont. Slappna av armarna och hålla axlarna nere. Fokusera på din andning, ta djupa andetag för att hjälpa dig att slappna av.
 2. 2
  Antingen titta på det eller inte. Du måste bestämma vad som fungerar bättre för dig. Om att se hur liten nålen verkligen kommer att hjälpa dig att övervinna rädslan, ta en titt. Om du vet att se nålen kommer missfoster dig ännu mer, fokusera på något annat i rummet.
 3. 3
  Samtidigt ha skottet, distrahera dig. Många människor fokuserar på att få skottet, men att prata med någon, sjunga din favoritlåt tyst, eller, om möjligt, hitta något att bita ner på kan göra bilden lite lättare.
 4. 4
  Ha en positiv mantra. Många gånger rädslan är allt i ditt huvud, så genom att ha en positiv syn kommer att underlätta din rädsla. Fokus på "Detta kommer att göra mig bättre", "Jag är mycket större och bättre än så här - jag kan göra det" eller ett liknande mantra, istället för "Jag vill inte ha en nål" eller "Det här kommer att göra ont"
 5. 5
  Fundera över hur detta skott kommer att hjälpa dig. Förstå varför du behöver skottet - du skyddar dig själv från något mycket värre än en enkel injektion. Vilken skulle du hellre ha, en obotlig sjukdom eller en 5 andra skott?
 6. 6
  Bli inte generad över att gråta, massor av människor är rädda för skott! Läkaren kommer att förstå, och ibland hjälper det att kasta några tårar.
 7. 7
  Ta med en vän eller familjemedlem tillsammans! Om du får vaccineras vid skolan, be en vän att komma och prata med dig eller hålla din hand medan du får skottet - med någon som du vet med dig att lindra dina nerver. Om du blir vaccinerad hos läkaren, be en familjemedlem att komma tillsammans för stöd.
 8. 8
  Tala om för din läkare att du är rädd. Det är alltid bäst att prata om det, och om läkaren vet att du är rädd, kommer han eller hon förmodligen prata med dig eller ge dig några tips som hjälper slappna av.
 9. 9
  Inte tänka på det för mycket, kommer det bara göra det värre den dag som den kommer. Försök att fokusera på andra saker så att du inte får blödiga. Inse att det finns en hel del dramatik över skott, men de är inte riktigt så illa. Den erfarenhet du föreställande i huvudet är nog långt värre än vad det faktiskt kommer att se ut.
 10. 10
  Kom ihåg att allt är över i ett ögonblick. Du behöver inte vara rädd. Vid slutet av dagen, är det en steriliserad, helt ofarliga nål. De flesta människor är rädda för smärtan, men ju mer du bråka om det, desto mer kommer det att göra ont.
 11. 11
  Några vanliga biverkningar är illamående, yrsel och trötthet. Om du upplever något av dessa symtom, huvudet ner till din skolsköterska. Det är bättre att vara med människor som får dig att må bra och sedan sitta i matte klassen när du håller på att svimma.

Tips

 • Det är bäst att inte äta innan ditt skott, men vatten är okej.
 • Om du är livrädd, kan du be sköterskan att ge dig bedövande kräm.
 • Om du är riktigt, riktigt rädd, prova att lägga is på armen innan skottet, kommer det bedöva huden.
 • Tänk på att bilden bara kommer att pågå i ungefär en sekund och en halv, och kommer inte att orsaka någon mer smärta än så länge.
 • Sakta din andning ner och koncentrera sig på något annat. Innan du vet ordet av kommer det vara över och du kan vara stolt över dig själv för att få igenom det.

Varningar

 • Inte fortsätter att försena det som sjuksköterskan frågar dig om du är redo, detta bara gör dig mer orolig, bara låt honom / henne ge det till dig, och det kommer att vara över i ett ögonblick.
 • Gör inte spänt upp. Tensing upp kan resultera i en dålig blåmärke.