Wke

Hur du handskas med tinnitus

Tinnitus är ringningar i öronen. Detta tillstånd är ganska förvirrande, och man måste helt enkelt vänja sig. Även om din tinnitus kan eller inte kan botas, här är några tips för att klara av livet från och med nu.

Steg

Hur du handskas med tinnitus. Försök antihistaminer.
Hur du handskas med tinnitus. Försök antihistaminer.
 1. 1
  Orsaker:
  • Ringmärkning av öronen orsakas av många saker. Högt buller, vapen och explosioner, högljudda maskiner, hörlurar, konserter, aspirin och speciellt Ascriptin med Malox, smärtstillande, olyckor, åldrande, överbelastning i bihålorna, överdriven öronvax, försämring av hörselbenen, en tumör, diabetes, sköldkörtel problem, skador på huvudet eller nacken, och en mängd andra orsaker, inklusive läkemedel såsom antiinflammatoriska medel, antibiotika, lugnande medel och anti depressiva. Den vanligaste orsaken är högt ljud som kan orsaka nervskada. Olika människor har olika känslighet för buller och för vissa är det inte mycket. Ringande öron kan orsakas av högt blodtryck i vilket fall man bör se en läkare för detta, och för att kontrollera om det är ett symptom på något riktigt allvarligt.
 2. 2
  Oroa dig inte:
  • När man först får ringande öron från nervskador kan det vara riktigt högt och outhärdlig, tillräckligt för att leda till självmordstankar. Det kan vara som en högljudd telefon kopplingston som är konstant och aldrig sinande. Tuffa ut och det bör bli bättre. Se en läkare för att se om det är symptomatiskt för saker som en tumör i hjärnan, högt blodtryck, eller andra medicinska tillstånd. Undvik saker som Prozac, Paxil och Zoloft som människor har varit kända för att begå självmord med hjälp av dessa läkemedel i kombination med svåra ringande öron. Riktigt högt ringande från nervskador kan avta i allt från några dagar till några veckor. Men Tinnitus är oftast för livet så vänjer sig. Kolla in Google efter lösningar. Gå till om rum online chat för Tinnitus att få andra människors erfarenheter. Miljontals människor har det. Om och när den ringer blir minskat, mest tid du bara inte kommer att märka det.
 3. 3
  Försök antihistaminer:
  • På första skaffa riktigt högt ringande det kan intensifieras av tilltäppta bihålor, varvid örat passager är igensatta, minskar bakgrundsljudet från utsidan intensifiera det på insidan. För svår ringningar i början, försök antihistaminer för att rensa bihålorna. Rengöring av vaxet från sina öron kan eller inte kan help.Waxed upp öronen fungerar som öronproppar, som kan skydda de skadade nerverna från att bli värre, genom att minska yttre buller. Tyst brukar hjälpa att göra det bättre och buller brukar hjälpa att göra det värre.
 4. 4
  Det kan eller inte kan vara ett botemedel:
  • Lidokaininjektioner sägs nu kunna lindrar ringningar i öronen. Ginkgo Biloba sägs bota ringande öron i upp till 40 procent av patienterna med tinnitus, hänföras till otillräckligt blodflöde till öronen, men det finns olika åsikter om detta. Denna behandling krävs för två till sex månader innan något svar noteras. Ginkgo Biloba kan förvärvas högst hälsokostaffär och man skulle behöva forska i doseringen.
 5. 5
  Gör det inte värre:
  • Man vill att ringsignalen ska bli minskat men inte värre, eftersom värre kan vara outhärdlig. Man kan behöva ändra sin livsstil. Undvik all hög musik och högljudda filmer, barer, restauranger, alla högljudda maskiner, smällar och knäppningar, hålla TV och hemunderhållning ner musiken. Bär inte hörlurar speciellt öronsnäckor. Med mer brus ringsignalen kan få starkare och med mindre, mjukare. Det viktiga är man inte vill göra det värre. Man kan bära vax för proppar att använda om man kommer över högt ljud såsom byggarbetsplatser, motorsågar eller Jack hammare. Man kan också använda dessa i filmer och liknande. Man kan alltid vill använda hörselkåpor, för att inkludera vax eller andra proppar med bullriga dammsugare, kaffekvarnar, gräsklippare och snokande maskiner som motorsågar. När som helst, om det ringer blir värre kan det betyda att det är för mycket ljud som TV eller musik, även om det inte verkar alltför högt. Producera en lugnare tillstånd och det ringer bör minska i allt från en timme till en dag. Detta tillstånd kan fungera som varningssystem som vad är för mycket buller. Var uppmärksam på det.
 6. 6
  Försök distraktion och vitt brus:
  • Man kan spela lite bakgrundsmusik för distraktion eller enheter med svagt surrande ljud. Vitt brus kan neutralisera ringmärkning något.

Tips

 • Se till att du inte tar stora mängder av acetylsalicylsyra eller smärta mördare, för mycket, och du kan få tinnitus.

Varningar

 • Se en läkare oavsett vad. Det har föreslagits att tinnitus kan vara en bieffekt av delvis blockerade artärer och begränsat blodflöde som orsakas av högt kolesterol och fettrik kost.
 • Lyssna inte på hörlurarna speciellt öronsnäckor på hög volym. Var försiktig med högt ljud. Vissa människor har fått ringande öron från att delta i en enda hög volym konsert.
 • Kolla mediciner för tinnitus tillhörande problem på Google.
 • Se en läkare om tinnitus har ett pulserande ljud till den. (Liknar dina hjärtslag) kan det vara ett tecken på problem blodflödet.