Wke

Hur man ska behandla lunginflammation

Lunginflammation kan utvecklas från en bakteriell infektion, virus, parasit eller svamp som därmed ger dina lungor att bli inflammerad. Lunginflammation kan vara livshotande för den punkt på sjukhus, särskilt hos äldre, rökare eller någon med ett nedsatt immunförsvar. Symptomen kan likna influensa och ofta feber och ihållande hosta. Du kan också känna andnöd och bröstsmärtor. Här är hur man ska behandla lunginflammation.

Steg

Hur man ska behandla lunginflammation. Boka tid med din läkare för att få rätt diagnos och nödvändig medicin för lunginflammation.
Hur man ska behandla lunginflammation. Boka tid med din läkare för att få rätt diagnos och nödvändig medicin för lunginflammation.
 1. 1
  Boka tid med din läkare för att få rätt diagnos och nödvändig medicin för lunginflammation. Förutom en fysisk undersökning, är en röntgen av lungorna normalt vidtas för att diagnosen lunginflammation. Din läkare kan också utföra tester på blod och slem. Den typ av läkemedel beror på orsaken till lunginflammation.
  • Bakteriell och mykoplasma lunginflammation kan behandlas med antibiotikum. Tyvärr har vissa stammar av bakterier blir resistenta mot antibiotika. Penicillin och makrolider är de vanligaste typerna av antibiotika som används för att behandla lunginflammation. Cefalosporiner kan användas om du är allergisk mot penicillin, eller det fungerade inte. Fluorokinoloner är ibland användas, men de tenderar att ha mer biverkningar än de andra typerna av antibiotika för lunginflammation.
  • Lunginflammation från ett virus kan inte behandlas med antibiotika, men din läkare kan ordinera ett antiviralt läkemedel.
  • Lunginflammation från en svamp kan behandlas med läkemedel mot svamp.
 2. 2
  Ta over-the-counter läkemedel för att lindra symtom, såsom hosta under natten och / eller feber. Helt undertrycka hosta rekommenderas inte, eftersom en hosta är viktigt att rensa lungorna.
 3. 3
  Vila så mycket som möjligt för att hjälpa till att snabba på återhämtningen.
 4. 4
  Drick mycket vätska under dagen. Vatten är det bästa valet för att stanna hydrerade och hjälpa slem att lossna från dina lungor.
 5. 5
  Återgå till arbetet eller skolan när dina feber försvunnit, och du är inte längre hosta upp slem. Du kanske vill börja med en halv dag och gradvis arbeta dig upp till en hel dag, så du behöver inte överdriva.
 6. 6
  Räkna med att läggas in på sjukhus om du utvecklar komplikationer från lunginflammation eller behöver syre eller intravenös antibiotika. Du kan behöva tillbringa flera dagar på sjukhuset innan du återhämtar sig tillräckligt för att fortsätta behandlingen hemma. Komplikationer från lunginflammation kan orsaka andningssvårigheter, bakterier att komma in i blodomloppet och sprida sig till andra organ, vätska att utvecklas i lungsäcken, vilket är det membran som täcker lungorna, eller en böld i lungorna.
 7. 7
  Gå till din uppföljande möte. En annan x-ray kommer att vidtas för att kontrollera att lungorna är tydliga för infektion. Denna utnämning är särskilt viktigt för rökare som kan ha en kronisk hosta och andnöd.

Varningar

 • Avbryt inte ta en föreskriven medicin för lunginflammation utan läkares godkännande. Även om du börjar må bättre, måste du ta hela loppet av antibiotika för att förhindra lunginflammation från att återvända.