Wke

Hur du köper din första surfbräda

Köpa en första surfbräda är en spännande upplevelse. Det finns många faktorer som den medför, och du vill vara säker på ditt val är bra. När du har köpt din surfbräda och använt det, inte längre tillhör surf shop och oftast kan inte returneras som en mikrovågsugn eller stereo.

Steg

Hur du köper din första surfbräda. Bestäm om du vill köpa en begagnad eller ny surfbräda.
Hur du köper din första surfbräda. Bestäm om du vill köpa en begagnad eller ny surfbräda.
 1. 1
  Bestäm om du vill köpa en begagnad eller ny surfbräda. Ditt köp av en surfbräda är mycket som att köpa ett musikinstrument. Vissa begagnade surfbrädor är mycket bättre än vissa nya och likaså med musikinstrument. Erfarna luthiers gör de bäst ljudande, leka och titta gitarrer. De väljer de bästa materialen och använda de finaste verktygen. Erfarna surfbräda tillverkare gör de bästa surfbrädor för samma skäl. Aldrig kompromissa en kvalitet som används surfbräda för en låg slutet / massproducerade ny surfbräda. Massproducerade surfbrädor är som massproducerade instrument. De saknar den rätta utförande, material, och subtila detaljer. I slutändan, producerade en massa produkt kommer att vara en stor krycka till konsumenterna.

Used surfingbrädor

 1. 1
  Ta reda på om surfa butiker på din lokala surfa raster och betrodda internetforum surfbräda (se "externa länkar" nedan). Fråga en lättillgänglig surfare, var i stan bär ett urval av begagnade surfbrädor. Var noga med att berätta för honom / henne att du är lärande och planerar att surfa på nybörjarens fläckar.
 2. 2
  Försök att köpa en surfbräda som gjordes av en av dina lokala surfbräda shapers. Efter att du har erfarenhet och tid i vattnet, kommer du att förstå varför allt för väl. Du bör köpa en hand formad surfingbräda gjord med glasfiber eller epoxi material. Håll dig borta från "mjuka" surfingbrädor (se "Varningar" nedan beträffande andra typer av surfingbrädor som finns tillgängliga ".)
 3. 3
  Förklara för surfbutik anställde hur länge du har varit surfa, var du surfar, hur ofta du surfar, och till vilken nivå surfar du vill gå vidare till. En bra surf shop anställd bör ta den informationen och kunna sälja dig en bra begagnad surfbräda som hjälper dig vidare till det nästa nivå!

Nya surfingbrädor

 1. 1
  Köp från en lokal shaper. Efter att du har erfarenhet och tid i vattnet, kommer du att förstå detta alltför väl.
 2. 2
  Fråga dina anställda surf shop eller shaper (om du köper en anpassad) för hjälp. Det fina med att köpa en ny surfbräda är sorten är oftast mycket större än de som används surfbrädor i butiken. Om du ska köpa en egen surfbräda, kommer shaper göra för dig exakt vad du behöver.
 3. 3
  Tänk framåt och förutsäga vad surfa raster du kommer att surfa på och be säljaren vid surfshop om råd. Deras råd kommer att vara extremt noggrann. Spana olika raster och använda dessa kriterier:
  • Vilken årstid är vågorna rideable eller är pausen året.
  • Avstånd att köra till paus.
  • Är det säkert att parkera bilen där?
  • Dusch och anläggningar toaletten.
  • Är faror där gillar grunt rev, hajar, sjöborrar, fientliga lokalbefolkningen, alltför trångt etc.
  • Finns det en livräddare?
  • Vilken typ av break för att du föredrar, gillar du långa eller korta turer?. Vill du sluttande vågor eller branta vågor?
 4. 4
  Överväg att ha ett koger av brädor och med din första bräda en longboard.

En longboard kan tyckas tråkigt, men när vågorna är mycket små longboards är det enda sättet att surfa.

Tips

 • Den viktigaste faktorn i en surfbräda är prestanda, som aldrig får äventyras för färger och logotyper.
 • "Glass On" fenor har sina fördelar, men fin system gör surfbrädor lättare att lagra, resa med, och du kan använda olika fenor för att ändra prestanda. Red-X, LokBox, Future fenor, och traditionella lång bräda mitt lådan fena är i framkant av fin system teknik. FCS fena system misslyckas ofta, och reparationer kan bli kostsamt.
 • Kom ihåg, innebär en skinande ny surfbräda inte du kommer att surfa som Kelly Slater. Öva, öva, öva. Surfing är en svår sport. Respektera det, och de andra surfare som har betalat sina medlemsavgifter!

Varningar

 • Akta dig för anställda surf shop som försöker styra dig bort från att köpa en glasfiber eller epoxy lokalt tillverkade surfbräda och försöka sälja dig en lägre lönegrad surfbräda.