Wke

Hur juke eller undvika en försvarare i fotboll

Undvika eller "juking" en försvarare är faktiskt det som gör en rusher för att uppnå mer längd än om de skulle försöka köra "igenom" försvaret varje gång. Det fungerar bäst i det öppna fältet. Så snart försvarare sätter ner foten och går för en tackling göra en liten sida steg.

Steg

Hur juke eller undvika en försvarare i fotboll. Håll upp huvudet så att du kan se fältet - Du måste veta vart du vill flytta innan du går.
Hur juke eller undvika en försvarare i fotboll. Håll upp huvudet så att du kan se fältet - Du måste veta vart du vill flytta innan du går.
 1. 1
  Få bollen. Spot försvararen som handlar om att ta itu med dig.
 2. 2
  Håll upp huvudet så att du kan se fältet - Du måste veta vart du vill flytta innan du går. I mitten av fältet är oftast den bästa sidan att köra till eftersom det ger dig mer utrymme att springa fritt. Sidlinjen är försvarets 12th människan. På grund av detta kan det vara lämpligt att juke mot sidlinjen, sedan snabbt dart i den andra riktningen.
 3. 3
  Kör direkt till försvarare innan du gör ditt drag, inte köra till vänster eller höger om försvarare om det alls är möjligt eftersom du kommer att behöva omfatta mer avstånd om du tänker skära tillbaka till den motsatta sidan. Köra direkt på försvararen kommer att göra ditt drag mindre förutsägbar också.
 4. 4
  I allmänhet kommer du inte har tillräckligt med tid att göra mer än ett drag som försvaret kommer att komma på dig bakifrån.
 5. 5
  Erfarna försvarare får lära sig att titta på dina höfter, inte huvudet eller bålen. En oerfaren försvarare (eller i fallet med en enkel pick up spel) kommer att titta på skuldror, använda detta till din fördel. Juke med axlarna roterar i motsatt riktning när du tänker skära ned.
 6. 6
  Som få inom 1-3 meter från försvarare, leder honom att förfölja dig i riktning motsatt den som du tänker gå. Gör detta genom ryckningar höfterna eller vicka på axlarna i den riktningen.
 7. 7
  Om det visar sig att försvararen har åtagit sig att driva dig i den riktningen, great! Du är ett steg närmare att lämna honom i dammet, snabbt plantera foten motsatt den riktning du vill gå, flytta din vikt, rotera höfterna, skjuta ifrån med båda fötterna och explodera i den nya riktningen (du kan behöva göra detta första steg helt i sidled beroende på hur bra din första drag var).
 8. 8
  Använd armen närmast försvarare att slå bort hans händer eller ens lägga en fin stel arm. Om försvararen är riktigt nära, kan du också sänka din axel och ge killen en riktigt hårt under hakan eller i bröstet. 75% av tiden, kommer killen släppa taget. Om det görs på rätt sätt, kan detta orsaka mycket skada.
 9. 9
  Dra fötterna fram och hög, det sista du vill är att vara "shoe string" tacklas efter damning en försvarare

Tips

 • Snabbhet och snabbhet är inte samma sak - du behöver öva snabbhet för juking och hastighet för öppet fält löpning.
 • Ett bra tips om du kör på åskådarplats, hålla fotbollen i armen närmast sidlinjen. Så i fall en försvarare lyckas strippa bollen kommer att falla harmlöst out of bounds och ännu viktigare i ditt team ägo.
 • Aldrig sluta flytta dina fötter - det kommer att hjälpa dig att göra snabbare rörelser
 • Använd mentala bilder för att se själv rör sig snabbt och effektivt undvika försvarare - det är hur professionella idrottare mentalt tåg. Du måste se det fungerar i ditt huvud för att få det att fungera i verkligheten.
 • Glöm inte att skydda bollen
 • Aldrig ledtråd vart du ska. Försvarare kommer antingen följa dina ögon eller höfter. Titta inte i den riktning som du ska
 • Alltid få lågt. Detta kommer att hjälpa din tyngdpunkt

Varningar

 • Håll bollen nära kroppen, inte fångas med armen helt utsträckt när en försvarare kommer och SWATS det bakifrån
 • Inte överanvändning här tekniken - du får finna dig i backfielden förvränga runt människor samtidigt inte göra framåt framsteg. Ibland är det bäst att sätta din axel ner och gå uppåt fältet. Du behöver längd!
 • Var försiktig med "spin move" - ​​även om effektiva, kan du hamna att bli träffad i ryggen eller skada en fotled.