Wke

Hur kan man vara i din lyckliga plats

För stressad? Behöver du lite avkoppling? Din lyckliga plats kommer hjälpa till att lindra dina bekymmer, och få dig att känna som om du är redo att ta på en annan dag. Du behöver en karta för att komma dit, behöver du bara några avkopplande tankar.

Steg

Hur kan man vara i din lyckliga plats. Tänk på var din lyckliga plats är.
Hur kan man vara i din lyckliga plats. Tänk på var din lyckliga plats är.
 1. 1
  Tänk på var din lyckliga plats är. Var känner du dig bekväm? Vad gör dig glad? Vad tror du gillar att göra med din tid? Din lyckliga plats kan vara med en släkting som har gått bort, eller du kan vara i ett snötäckt fält omgiven av fåglar och träd. Tänk på vad du anser vara "en lycklig plats."
 2. 2
  Slappna din kropp genom att sitta på golvet, eller varhelst du är mest bekväm, och börja andas långsamt.
 3. 3
  Andas in, vänta några sekunder, andas sedan ut. Upprepa tills kroppen känns i fred. Nu vänder din avkoppling till att tänka på din lyckliga plats. Nu när du är avslappnad, blunda och tänka på din omgivning. Var är du? Vem är det med dig, eller är du ensam?
 4. 4
  Återstår fortfarande andas långsamt, tänka på de samtal som pågår runt omkring dig. Lyssna på det sätt som din mormor skrattar, eller ta in doften av din farfars gryta. Tänk på saker som du älskar, och de saker som du missar.
 5. 5
  Koncentrera och agera som om dessa människor verkligen är där med dig. Om någon hör dig prata med dig själv, inte betala någon uppmärksamhet till det, hålla dina tankar om var din lyckliga plats är.

Tips

 • Om du inte kan komma undan under dagen för att hitta din lyckliga plats, kan du göra detta medan du ligger i sängen, badkaret, eller när du tar en dusch.
 • Varje liten prop eller memento hjälper dig att hitta och vara i din lyckliga plats, så länge du är avslappnad och fokuserad på var din lyckliga plats är, och att du är på den platsen med människor och saker som du älskar, och tankar som gör dig lycklig.
 • Om din lyckliga plats är på en strand, håller en snäcka i dina händer och samtidigt hålla ögonen stängda. Tänk dig själv böjd över att plocka skal upp från sanden.
 • Om det hjälper dig, använder fotografier av dina nära och kära. Ställ dem av dig, för att påminna dig om varje liten detalj, deras ansikte, ögon, hår, även personlighet.
 • Försöker hitta din lyckliga plats medan du gör rätter eller städa huset får inte koppla dig nog att hitta din lyckliga plats. Ditt sinne kommer att koncentrera sig på dina dagliga sysslor, snarare än lyckliga tankar.
 • Ofta hjälper det att föreställa sig din älskade och gå en promenad i parken.

Varningar

 • Somna inte i badet.
 • Var medveten om din omgivning
 • Låt dig inte ryckas med att vara i din lyckliga plats.