Wke

Hur man blir en bättre basket shooter

Dessa basket skytte tips är ett bra sätt för spelare, föräldrar och tränare för att lära sig och förstå de riktiga mekaniker och tekniker som behövs för att bli en bra dribbler. Varje basketspelare älskar att skjuta bollen! Den mest praktiserade skicklighet i spelet är dribblingar. Coacher tillbringar en stor del av sin praktik tid på skytte övningar för att förbättra sina spelares spelstyrka. Trots allt, om du inte kan skjuta - du inte kan göra mål!

Oavsett om en spelare skjuter ett hoppskott, lay-up, eller frikast - det finns vissa tekniker som de måste använda för att bli framgångsrik. Basket skytte tips nedan kommer att ge spelare, föräldrar och tränare en bättre förståelse för vad dessa tekniker är!

Steg

Hur man blir en bättre basket shooter. Minns BIFF (balans, ögon, armbåge, fullfölj) vid inspelning av basket och "lägga handen i kakburken" för att hjälpa dig titta på din fullfölj för att öka noggrannheten.
Hur man blir en bättre basket shooter. Minns BIFF (balans, ögon, armbåge, fullfölj) vid inspelning av basket och "lägga handen i kakburken" för att hjälpa dig titta på din fullfölj för att öka noggrannheten.
 1. 1
  Minns BIFF (balans, ögon, armbåge, fullfölj) vid inspelning av basket och "lägga handen i kakburken" för att hjälpa dig titta på din fullfölj för att öka noggrannheten. Ta för vana att alltid använda dessa riktiga fotograferingsmetoder -. Särskilt metoder för att göra det "automatiskt" i ett spel om rätt teknik inte praktiseras så dåliga vanor bildas som ofta är svåra att rätta till. Om du inte har ett tränat skytte teknik - du behöver träna en!
 2. 2
  Var avslappnad och koncentrera sig på korgen. Fokusera på baksidan av fälgen som du gör ett hopp skott eller skjuta från frikast linjen. När fotograferingen lay-ups och skott bank, fokusera på den del av den bakre skivan där du kommer banken bollen.
 3. 3
  Vet när du har ett bra skott - och sedan ta det. Hitta rätt balans mellan att skjuta alltför ofta och inte skjuta tillräckligt. När du utvecklar förtroende för ditt skott, kommer du att utveckla också förmågan att veta / känna när du har en bra chans att ta.
 4. 4
  Håll en jämn köl, vara i god balans, när du fotograferar i basket. Inte hoppa / skrovunderhåll till ena eller andra sidan. Känsla en lämplig balans (både front-to-back och sida-till-sida) är kritisk på alla skott, och leder till konsekvens.
 5. 5
  Följ med på varje skott du tar. Håll fullfölja eftersom detta är en sak som kommer att visa dig varför du gjorde eller missade skottet.
 6. 6
  Hoppa naturligt. Undvik att tvinga ditt hopp - det ska vara trevligt och enkelt. Du bör hoppa rakt upp i luften smidigt och släpp skott på toppen av ditt hopp, låter kraften lätt glida av fingrarna samtidigt.
  • "Upp, Hang, Shoot" är ett enkelt sätt att komma ihåg detta.
 7. 7
  Kontrollera att du har en båge på varje skott du tar. Höjden av bågen varierar från spelare till spelare. Vissa spelare skjuter med en hög båge, medan andra har ett lägre båge skott. Så länge du använder rätt fotograferingsmetoder, konsekvent och skotten går in, då bågen är bra.
 8. 8
  Vara avslappnad när du fotograferar fria kast. Koncentrera dig på korgen, och ha knäna lätt böjda. Håll dina rutiner på samma sätt som det normalt skulle vara. Detta hjälper dig att kunna fokusera på uppgiften. Undvik överdriven och onödig rörelse. Använd endast den rörelse som krävs för att ta och göra bilden.
 9. 9
  Öva alla dina skott. Lär dig att skjuta från valfri plats på banan, inom ditt område. Genom att göra detta, du blir mer av en all-around shooter. Sträva efter följande fotograferingsmetoder mål: 90 +% uppläggningar och närbilder bank, 70 +% gratis-kast, 45 +% mål fält, 30 +% 3 pekare. Dessa mål kan modifieras för yngre spelare.
 10. 10
  Glöm missar: Inte överreagerar - samtidigt vistas synbart lugn och hålla på att försöka - faktiskt är en större, viktig del av att vara en mycket bättre skytt.

Tips

 • Tillstånd (motion och andas hårt) för uthållighet - och att förlora kroppsfett - att kunna hoppa, stanna och köra igen, skjuta och flytta med energi och snabbhet.
 • Spela bra (avstängning) försvar kommer att öka ditt självförtroende och bidra till att skapa momentum för dig och dina lagkamrater, och därigenom förbättra dina möjligheter till bättre prestanda vid brottet, också.
 • När du skjuter bollen, inte hålla händerna stel och spänd. Du bör låta dina handleder och armar att slappna av, böja och sträcka sig - som en del av skytte och följa igenom.
 • Ha tålamod och lita på dina lagkamrater samt själv.
 • Bygg "muskelminne" (vanligtvis utbildade reaktioner / svar) istället för långsamma beräknade åtgärder. Hur? Prova varje vinkel i spel hastighet, 1000 gånger, ständigt öva för omedelbart "läsning": golvet, dina bilder, passningsvägar och dina öppna möjligheter väg, även från ögonvrån. Men ändå - utom för konditionering borrar - undvika över-beskatta till sjuk-trötthet, skakningar, verklig smärta och extrem kippar, out-of-control, off-balance (som alla tillsammans kan bryta ner din muskel minne, störa goda bollen hantering och vanor skytte!)
 • Öva dribblingar, spendera 1 eller 2 dagar per vecka för att dribbla bollen mer. Kontrollera att du kan använda antingen handen tills bollen känns som en förlängning av din kropp.
 • Vara långlivade. När du tränar, inte låta dig lämna banan utan att ta ett visst antal lay-ups, fria kast, etc. Håll skytte dagligen.
 • Bara för att du missar så många gånger i rad, betyder inte att du inte kan göra det. Alltid lugn och praxis god-formen när du fotograferar så du upprätthålla goda vanor, och samtidigt utveckla din beröring från olika fläckar på golvet.
 • Att få ett field goal känns bra, men kom ihåg att ge och ta emot en assist gör också: det är trevligt när du inte haft en chans - men du passa bollen, och han / hon träffar målet.
  • När bollen skickas till dig, om du är öppen skjuta men om inte, så gör det bästa av det genom att föra den vidare till den öppna spelaren.
 • Vara en lagspelare inte skjuter alltid - när det finns någon öppen (t.ex. i hörnet) som knappt får en chans att skjuta - passa bollen.
  • Endast dribbla när det inte finns några som finns kvar, eller skjuta när du får öppna.
  • Var självsäker, fick du den här
 • Finslipa ditt skytte formuläret.
 • Om dina motståndares händer är nere skjuta och tro på ditt skott.
 • Följ med och titta på baksidan av fälgen.