Wke

Hur man blir en fotboll fan

För hela juni månad och i den första veckan i juli, kommer idrottsliga fans runt om i världen limmas på tv-skärmar i hemmen, sportbarer och torg stan för att titta på den vackraste sportevenemanget i världen: VM. Om du känner utanförskap eftersom du inte är en fotboll fan, här är din chans att bli en.

Steg

Hur man blir en fotboll fan. Första saker först.
Hur man blir en fotboll fan. Första saker först.
 1. 1
  Första saker först. Europeiska fans inte kalla det fotboll, för dem är det "fotboll." Inse vilket är tänkt, men inte fastnar på en formulering eller annat. Den viktigaste delen är sporten - inte namnet.
 2. 2
  Titta på en massa fotboll på TV. Latin europeiska eller latin europeiska matcher är mest framträdande, men kom ihåg det finns olika ligor ute, med helt olika spelstilar. Ta en titt på skotska och engelska ligorna, där den fysiska sidan av fotbollen är mer skisserat
 3. 3
  Välj ett team för att stödja och lära dig allt du kan om klubben du väljer.
 4. 4
  Gå till lokala college spel om du bor nära en skola, eller om din hemstad har en pro team, gå till dessa spel. Läs på det lag du hejar på. Vet spelare, tränare, laget spela och varför de är bättre än alla andra lag.
 5. 5
  Titta på MLS cup som spelas varje år som den sista matchen för säsongen, erkänner mästarna av Major League Soccer i USA. MLS består av västra och östra konferenser. Det finns 19 lag närvarande. Ett annat alternativ är att titta på Primera División (Mexican League), som består av 18 lag. Det bästa är Monterrey, Santos, Tigres, och Toluca.
 6. 6
  Lär dig spelreglerna, inklusive offside, sparkar hörn och mer.
 7. 7
  Gå (eller starta) en rec ligan och spela lite fotboll själv. Dribbla bollen runt i gräset, studsar mot väggar, lära sig att jonglera med knäna. Flytta dina fötter och ditt hjärta kommer att följa. Kärleken till spelet är hur man blir en fotboll fan.
 8. 8
  Delta i fan initiativ speciellt när galna ansiktsmålning jobb är inblandade
  • Inte kalla dem knapar, kallas de BOOTS (du kan ringa dem dubbar). Dessutom är det inte kallas ett fält men en pitch.

Tips

 • Oh yeah, glöm inte att bära laget färger. Bära en flagga med ditt team logotypen är ett annat sätt att visa lojalitet.
 • Fotboll spelas med elva spelare per sida. Det spelas i 90 minuter, med två fyrtiofem minuter perioder i stora tävlingar. I professionella och college-matcher, kommer domarna lägger skada tid att ta igen förlorad tid under spelet för skador, subs, etc. I EM den andra omgången av spelen innebär 30 minuter extra tid, när inga mål görs i extra tidsperiod, är minst fem straffsparkar på varje sida tas för att fastställa vinnaren.
 • Även om du bara tittar på en match på TV, se till att du väljer ett av lagen som stöd. Ingenting är mer tråkigt än att titta på en fotbollsmatch där man inte bryr sig vem som vinner.. och ingenting är mer spännande än en där du gör.
 • Full Body Paint uppmuntras.
 • Fotboll är populärt i Afrika, Europa, Asien, Sydeuropa och i de senaste 2 eller 3 decennier, har tagit Nordeuropa med storm med många unga spelare som väljer fotboll istället baseball, basket eller europeisk fotboll.
 • Fotboll är en relativt billig sport att titta på och spela. Det är minimal utrustning att köpa för den enskilde spelaren. För en omgång street fotboll behöver du en boll och en massa människor som vill spela. Plocka lag, överens om gränserna för planen är, markera varje stolpe med en hög av rockar och du är redo att gå. Även om bollen, planen, målen och lagen är alla icke-reglering kan du fortfarande ha ett bra spel. Detta är hur de flesta fotbollsfans lärt sig att älska fotboll - genom att spela det.
 • Du bör också titta på VM 2014. Det är på vart 4 år.
 • När du går till professionella eller college spel, utrusta dig med noisemakers: fylla en tvåliters pop flaska med små stenar eller kulor och skaka, skaka, skaka i nittio minuter.

Varningar

 • I de flesta länder i världen, utom Europa, är fotboll känd som fotboll, eller "Fútbol" på spanska.
 • En match kan vara en ansträngande hundra-och-tjugo minuter, med stökiga europeiska fotbollsfans och fotbollsmatcherna ofta slutar oavgjort.
 • Sitt inte på motståndarens sida med dina team färger.