Wke

Hur man hanterar ett skjutvapen på ett säkert sätt

Skjutvapen är farliga verktyg, men de kan också vara väldigt roligt utomhus fritidsaktivitet, eller ens en familj händelse. Innan ens röra någon typ av skjutvapen, finns det några kardinal regler som bör följas vid alla tillfällen. Även om det finns några "10 regler för skjutvapen säkerhet" affischer och talesätt eller spydigheter, de flesta vapenägare tror att det finns mer än bara 10. Här har vi listat 15 regler, även om vissa av dem i detalj mer än en specifik sak att följa.

Följande regler är i allmänhet i prioritetsordning (högst till lägst), men de är alla mycket viktiga och bör följas vid alla tillfällen. Säkra skjutvapen hanterar tekniker bör ske konsekvent varje gång: att vara 99% säker är ett recept för tragedi när det gäller skjutvapen.

Steg

Hur man hanterar ett skjutvapen på ett säkert sätt. Alltid hålla nosen pekade i en säker riktning.
Hur man hanterar ett skjutvapen på ett säkert sätt. Alltid hålla nosen pekade i en säker riktning.
 1. 1
  Alltid hålla nosen pekade i en säker riktning.
  • Denna regel överträffar alla andra regler. Det är ett väldigt enkelt koncept, om skjutvapnet pekar i säker riktning, kommer avsiktliga eller oavsiktliga utsläpp skadar inte någon. Den säkraste riktning bör väljas, så människor, djur och sedan döda ting är alla beaktas.
  • Detta innefattar även att vara säker på att när du bär vapnet du har möjlighet att fullständigt kontrollera mynningsriktning och vinkel, speciellt om du går, eller på annat sätt reser (i fall du snubbla över, är det också hjälpt av artikel 3).
 2. 2
  Skjutvapnet är alltid laddad.
  • Även om vapnet är känt att lossas, bör den behandlas med respekt av en laddad pistol. Till exempel, även om du har bara tredubbla kontrolleras och vet att det är oladdat, du fortfarande pekar inte det på människor (följ Regel 1 vid alla tidpunkter).
 3. 3
  Håll fingret på avtryckaren.
  • Detta förhindrar oavsiktliga utsläpp från en avtryckare. Med en pistol, finns det oftast ett område ovanför avtryckaren där du kan vila avtryckarfingret (de ofta kallar detta "index punkten"). För gevär eller andra skjutvapen, är det bäst att ta bort hela handen från det område där triggern. Det finns gott om andra säkra sätt att bära vapnet.
  • Tillsammans med detta, bör det understrykas att inte förlita sig på skjutvapen säkerhet. Även den mänskliga faktorn är många gånger mer sannolikt att orsaka ett problem, kan säkerheten misslyckas, och trycka på avtryckaren kan resultera i en oavsiktlig urladdning.
  • Vissa pistoler har inte manuella safeties alls. I detta fall, de ofta har safeties integrerade i avtryckaren, rygg rem (eller grip), eller hammare. Dessa typer av vapen är särskilt farligt runt oerfarna användare. Men utbildning och aggressiva verkställighet av säkerhetsteknik kan övervinna många av farorna med en säkerhets-mindre skjutvapen.
  • När du är på linjen för att skjuta, inte sätta fingret på avtryckaren tills du har pekat in på målet. Detta kan vara en svår vana att bryta så du kan känna att det är naturligt att ha fingret på avtryckaren när du tror att du vill skjuta.
 4. 4
  Var säker på ditt mål och allt som är nedåtgående.
  • Detta är viktigt. Nu när du har nått den punkt där du kan skjuta, vill du vara helt säker på vad ditt mål är, och vad som ligger bakom det. I många fall kulan avfyras kan gå igenom målet och ut på andra sidan. Allt downrange är viktigt att titta på. Kulor kan slå en avsiktliga eller oavsiktliga målet och studsar, rikoschett, eller på annat sätt ändra riktning.
  • Vara säker, om du fotograferar med andra runt, att du inte står bakom någon när du avfyrar. Inte bara är detta osäkert, men det är oartigt. Någon skytte bör vara sida vid sida. Detta förhindrar oavsiktlig skottlossningar, hindrar det också någon från att skrämmas av nosen viskning från skjutvapnet. Även små vapen som en.22 LR pistol kan lägga ut en skitkul att göra en vuxen man hoppa. Och något framför eller på sidorna av nospartiet kan känna det. Större kaliber skjutvapen kan faktiskt orsaka huvudvärk eller skador bara från nosen blast.
 5. 5
  Skjutvapen ska lossas vid överlämnande till någon eller när den inte används.
  • Om du lämnar ett skjutvapen till någon bör lastas. Kontrollera magasinet och kammaren. När vapnet inte ska användas omedelbart, skall det lossas på samma sätt. Om du får ett skjutvapen från någon, bör du kolla tidningen och kammaren för att se till att vapnet inte är laddat, tills du tänker skjuta.
  • Ett bra sätt att låta dig själv och alla runt omkring dig, vet att vapnet är oladdat är genom att låsa bulten, slide, eller cylinder i öppet läge. Detta gör det så att även om man trycker på avtryckaren, kommer ingen kula avfyras.
  • Läs i manualen för skjutvapen. Det kommer i allmänhet att nämna det säkraste sättet att bära eller lasta av skjutvapnet.
  • När du inte använder vapnet eller när den transporteras bör du alltid lasta skjutvapnet. På många platser, det finns lagar mot bär ett laddat vapen i ett fordon utan rätt tillstånd, även om det bara transport till och från ett skjutfält eller verkstad.
 6. 6
  Användning av riktig ammunition.
  • Använda felaktig ammunition för ditt vapen kan inte bara skada eller förstöra ditt skjutvapen, men kan också orsaka allvarliga skador eller dödsfall. Skjutvapnet är särskilt utformad för en viss kaliber eller mätare och eventuellt även en viss belastning av ammunition. Alltför-reloaded eller felaktigt hand-laddade patroner eller skal kan vara en fara och skada på vapnet, skytten, och andra runt vapnet. En felaktig detonation i ett skjutvapen som inaktiverar skjutvapnet är känd av många som en "Kaboom" eller "kB!" för korta.
  • Till exempel: om en.40 S & W kaliber patron kan ladda in en.45 ACP tidskrift, placera den mindre rundan i pistolen gör stöds hölje blåsa ur pistolen, eller spränga sönder kastar granatsplitter från pistolen. Vissa pistoler är kända för att ha kB! Er från reloaded eller hand laddad ammunition. Ett par vanliga vapen är M1911 och Glocks i.40 S & W (båda är kända för att göra det med "heta" hand-laddad ammunition). Dessa beror på branta matningsramperna och ofta stöds områden på patronen under bränningen.
  • Tillverkas ammunition är oftast bäst. De har testat de belastningar och påfrestningar många gånger med dyra maskiner. De sätter alltid ut de mest konsekventa belastningar. I allmänhet är dyrare ammunition mer konsekvent, men det är inte alltid fallet. Match-grade ammunition är specifikt mäts och konstruerad för att vara så konsekvent som möjligt. Det är också oftast den dyraste ammunition.
  • Pulver laster är också viktigt att uppmärksamma. Både 9x19mm (9mm Luger Parabellum) och.45 ACP (och andra patroner) har rundor kallas "TAP" eller andra smeknamn av företag, dessa kallas "heta" rundor. De har extra pulver som resulterar i extra kammartryck. Nästa steg är upp "+ P", och 9x19mm patroner kan också komma in "+ P +". Varje steg leder upp större kammartryck som också resultera i högre nosparti hastigheter för ammunition. Men många pistoler är oförmögna att skjuta "+ P" tillförlitligt, utan att skada delarna. Tvåstegs rekylfjädrar är en bra indikator på att en pistol kan skjuta de "heta" laster utan problem, men undrar med tillverkaren eller kolla manualen är den bästa insatsen för att säkerställa att du inte skadar ditt vapen eller sätta dig på risk.
  • För gevär såsom.223 Remington, finns det ytterligare överväganden samt. De 5.56x45mm Natos rundorna är exakt samma dimensioner som de.223 Remington rundorna. Dock är den allmänna tumregel detta: om vapnet marknadsförs som en.223, inte brand 5.56x45mm ammunition genom den. Det finns olika typer eller mottagare / kammare specifikationer. De flesta.223 gevär har samerna-spec kammare som inte är samma som Mil-Spec kammare, som skulle vara på en M16 eller annan militär typ gevär. Samerna är utformad för att vara mycket exakt, men inte lika hållbart som Mil-Spec, vilket ger upp toleranser för tryckhållfasthet och tillförlitlighet. Mil-spec kamrarna kan skjuta.223 rundor fina (men mindre exakt), men inte tvärtom.
  • Den.308 Winchester och 7.62x51mm Natos rundorna är desamma. Så inga försiktighetsåtgärder krävs i detta fall.
 7. 7
  Använd hörselskydd och ögonskydd.
  • För många små kaliber gevär hörselskydd är inte helt nödvändigt, men det rekommenderas starkt. Även ljudet från finkalibrig eld inte kan orsaka smärta, har det fortfarande en potential att skada din hörsel. När du fotograferar något större än en.22 LR, är det starkt rekommenderat att du använder hörselskydd, speciellt vid långvarig användning. Ringningar i öronen efter att ett skott har avfyrats är ett tecken på att dina öron är mer än sina slående begränsningar och eventuellt orsaka permanenta skador.
  • Ögonskydd är ett måste. Även om du kan vara säker på att det inte finns några problem med din skjutvapen, kan små problem uppstår från ditt skjutvapen värms upp från bränning, eller från ammunition defekter. Det finns också problemet med flygande mässing (förbrukade kassetter) slår dig i ögat. Ett annat problem presenterar sig vanligen med större kalibrar och pistoler med mycket korta (mindre än tre tum) fat, det kan finnas oförbrända pulver flyger genom luften, eller ens studsade på baksidan av kulan precis sparken, som sedan kan omdirigeras mot dig.
 8. 8
  Om din pistol avfyras inte när man trycker på avtryckaren, vara försiktig.
  • När man trycker på avtryckaren, och det finns ingen "boom", tror att du hade en runda i kammaren. Om du är helt säker på att du inte har en i kammaren, åtgärda problemet. Om du tror att det fanns en patron i kammaren, håller pistolen, pekade mot målet. Du kan prova att avfyra vapnet igen (om det är en dubbel-action pistol), prova denna gång, kanske två gånger, och om ingenting händer fortfarande, hålla pistolen riktad mot målet i ungefär 20 sekunder. Om rundan fortfarande inte eld, försiktigt ta ut magasinet (om möjligt) och mata ut runda ut ur kammaren. Placera dud patron i ett säkert område (bort från människor, värdesaker eller annan ammunition).
  • Problemet är oftast på grund av en blindgångare primer, och är mycket vanligare i hand-laddad ammunition än tillverkade ammunition (se regel 6).
 9. 9
  Var noga med att skjutvapnets pipa, kammare, och handling är fritt från hinder före detonationen.
  • Allt fångas i pipan kan orsaka stora skador på ditt fat och / eller skjutvapen, det kan även orsaka ett kbyte! Hinder i kammaren kan orsaka rundan inte ladda ordentligt, eller inte läsa alls. Det kan också orsaka utvinning och utstötning problem som drastiskt minskar tillförlitligheten av vapnet. En åtgärd hinder kan hindra hammaren av skjutvapnet från att träffa den runda (eller slagstift) eller hindra det från att dra igen för att skjuta en annan runda.
 10. 10
  Behåll din skjutvapen ordentligt.
  • Underhåll är ett stort bekymmer när man äga ett skjutvapen. Ju äldre skjutvapen desto viktigare kan bli. I allmänhet bör skjutvapnet rengöras efter varje användning. Vissa skjutvapen tillverkare rekommenderar att bära ögonskydd innan fältet strippa vapnet. Detta kan bidra till att förebygga eventuella ögonskador till följd av misstag "lansera" fjädrar eller andra komponenter när fältet strippa vapnet.
  • Pistols bör vara, åtminstone, "fältet avskalade" (om möjligt), rengöras med en trasa och / eller borste och lösningsmedel. Tunnan bör borstas ut med en tunna borste. Det kommer sannolikt att bli en hel del kol och pulver bygga upp i kammaren, så en pick och mer lösningsmedel kan användas där. När det är klart, torka igen med en ren trasa (för att avlägsna allt lösningsmedel). Varje rörliga delen bör smörjas med pistol olja (utom slagstiftet av semi-auto pistoler som kan bli gummerat upp med grime och kol samlas in av oljan). Utsidan av tunnan och slidstyrningar järnväg speciellt (på bilden och ramen) bör också smörjas. Använda för mycket olja, men kan uppmuntra pulver och kol uppbyggd i dessa områden. När detta är gjort, torka de externa ner med en ren trasa för att avlägsna överflödig olja och dra bilden tillbaka ett par gånger för att arbeta en del av oljan runt.
  • Field stripping gevär och hagelgevär för rengöring är oftast lite svårare eller komplex. Alternativt kan en borste med lösningsmedel ska användas för att rengöra verksamhet och kammaren utan mycket, eller något, nedmontering. Torka så mycket av med en ren trasa som möjligt. Använd fat lösningsmedel för att rengöra pipan bäst, eller ett hål orm kan fungera mycket bra också. Olja avtryckarenheten (enligt manualen), och olja, med pistol olja, bulten och handling. Dra bulten fram och tillbaka ett par gånger för att arbeta oljan i. Torka bort överflödig olja med en ren trasa.
  • Om vapnet inte ska avfyras under en avsevärd tid, är det bäst att göra en mycket noggrann rengöring innan lagring. Det finns produkter på marknaden för att skydda din skjutvapen under många år (decennier om det behövs), men dessa är inte rekommenderas för lagring under bara några år (eller mindre). Det är bäst att ordentligt rengöra, sedan olja din skjutvapen (kanske över-olja skjutvapnet). Var 6-8 månader, ska vapnet tas ut och oljas igen (kanske rengöras också om det finns damm bygga upp). Med massor av olja och en god initial rengöring, bör vapnet stanna i perfekt skick. Förvaring i ett torrt område skulle hjälpa också, men oljan ska tränga och skyddar mot fukt på ditt vapen. Efter att inte använda skjutvapen under en längre tid, är det bäst att rengöra och re-olja innan användning.
 11. 11
  Korrekt modifiering av skjutvapnet.
  • Medan många inte rekommenderar att du ändrar ditt skjutvapen (detta har störst chans att hålla garantin och ditt skjutvapen tillförlitlig), kan det göras på ett korrekt sätt. Det är i allmänhet bäst att låta fabriken göra alla dina ändringar, men detta är inte alltid möjligt. En certifierad vapensmed med ditt vapen är tillverkarens certifiering skulle vara det näst bästa valet. Om du inte har många vapensmeder i ditt område eller ingen av dem är certifierade av tillverkaren av skjutvapen, är det förmodligen bäst att inte ha din skjutvapen modifieras. Gör aldrig några ändringar själv. Ändringar i ditt skjutvapen som görs felaktigt kan ge bestående skador på vapnet, och kan orsaka problem såsom ett kbyte! när den avfyras.
 12. 12
  Läs säkerhets-och bränning kännetecken för skjutvapnet.
  • Att lära sig använda ett skjutvapen på ett säkert sätt är av största vikt. Lär dig att lasta tidningen (om tillgängligt), lossa och kolla kammaren, aktivera säkerhetsspärren (om tillgängligt), tydliga sylt, pröva pipan, och fältet remsor (om tillgängligt) skjutvapnet.
  • Firing egenskaper är också en viktig del av att veta skjutvapnet du använder. Om du är omedvetna om vissa aspekter av vapnet som mängden spark från ett skjutvapen, fråga någon som är kunnig med den specifika skjutvapen. Var säker på att du har möjlighet att konsekvent driva vapnet på ett säkert sätt.
 13. 13
  Skjut aldrig hårda eller plana ytor (inklusive vatten).
  • Medan vissa objekt kan verka lockande att skjuta, kan många metalliska eller andra hårda och / eller platta föremål vara mycket farligt att skjuta. Dessa föremål, inklusive vatten, kan orsaka kulan studsar eller rikoschett i oväntade och farliga riktningar. De är ännu kunna studsa tillbaka mot eller i närheten av skytten.
  • Mindre, låg hastighet kulor (t.ex..22 LR) mycket väl kända för sin förmåga att rikoschett. På grund av sin låga vikt och låg hastighet, kan saker som trä, stenar, eller ens smuts förorsaka kulan till rikoschett. Hänvisar till artikel 4.
  • En god nyhet om rikoschetter är det faktum att (i allmänhet) kulor inte studsa (som en boll skulle), på grund av de extrema hastigheterna (av även låga hastighet kulor) och eftersom de mjuka blykulor tenderar att följa relativt parallella banor till planet för det objekt som har drabbats. Således, där skytten står, är oftast det säkraste stället att vara när en rikoschett inträffar. Det finns undantag till detta, till exempel fast kärna kulor (inget bly kärna) som förändrar dynamiken i kulan, kan gummi orsaka en kula att studsa rakt, och hårda föremål som är vinklade kan orsaka kulan att linda runt tillbaka mot shooter.
 14. 14
  Låt aldrig ditt laddat vapen utanför din kontroll.
  • Om du har ett laddat vapen, aldrig lämna den obevakad. Detta är samtidigt utbudet och ditt hem. Om du inte kan vara säker på sin status eller som har tillgång till det, är det bäst att lasta skjutvapnet, låsa skjutvapen med ett glidlås (för en pistol) eller låsa skjutvapnet i en hård väska eller ett värdeskåp. För optimal säkerhet, hålla ammunition i ett separat område, låst upp också.
  • Var noga med att följa alla statliga och lokala lagar om skjutvapen förvaring. Vissa stater kräver inte skjutvapen låsas in, men tänk på att det finns barn eller andra som kan få tillgång till dina vapen eller ammunition.
 15. 15
  Blanda aldrig alkohol eller droger med skjutvapen.
  • Även den minsta bit av alkohol eller droger (även receptbelagda läkemedel) kan försämra eller förändra din bedömning av ens vanliga eller enkla saker. Denna kombination kan vara en dödlig dos för dig själv eller andra runt omkring dig när du inbegriper skjutvapen. Aldrig, under några omständigheter, använda skjutvapen utan helt nykter.

Tips

 • Vet hur man använder säkerhet på vapnet (om tillgängligt).
 • Med undantag för skjutvapen transporteras i försvarssyfte, bär bara tom, tas ner, öppna insatser, eller låsta skjutvapen i din bil, läger eller hemma.
 • Bär aldrig ett laddat vapen medan klättra över ett staket eller ett träd. Jägare använder trädbeståndet bör hissa sin obelastade skjutvapen upp efter de är säkert i trädet med hjälp av en linje eller sladd. Vid fallande, lasta ditt vapen innan den sänks den, även när du har bråttom att spåra att färskt kill.

Varningar

 • Tvätta händerna noggrant efter att ha skjutit ett skjutvapen. Effekt rester, smörjmedel och även bly kan fästa sig på din hand och alla dessa är potentiellt skadligt vid förtäring.
 • Titta aldrig ner pipan till ett skjutvapen, lastad eller inte. Första gången kan vara den sista.
 • Försök att inte bära ett skjutvapen i linningen på byxorna eller i fickan. Detta är ett bra sätt att blåsa din egen fot utanför. En riktig hölster håller vapnet på plats och håller föremål ur varbygeln.
 • Läs manualen på den specifika vapen du ska använda innan någonsin plockar upp den.
 • Var noga med att följa alla statliga och lokala lagar när du fotograferar. Observera att många lagar om skjutvapen förändras drastiskt från stat till stat, och kan även växla mellan länen eller ens städer.
 • Skjutvapen kan vara mycket farlig och till och med dödliga. De bör endast användas av erfarna skjutvapen användare eller under direkt överinseende av en expert skjutvapen instruktör.