Wke

Hur man inte plocka en sårskorpa

Sårskorpor är inte avsedda att plockas, men de flesta människor inte vet att de inte är avsedda att täckas upp heller.

Steg

Hur man inte plocka en sårskorpa. Veta vad en sårskorpa är.
Hur man inte plocka en sårskorpa. Veta vad en sårskorpa är.
 1. 1
  Veta vad en sårskorpa är. Så snart du skrapa eller bryta huden någonstans på kroppen, som kallas speciella blodkroppar trombocyter skrida till verket. Trombocyter hålla ihop som klister på snittet, som bildar en propp. Denna propp är som ett skyddande bandage över din klippa som håller mer blod och andra vätskor från att rinna ut.
 2. 2
  "Så småningom faller en sårskorpa bort och avslöjar nya huden under. Detta händer oftast av sig självt efter en vecka eller två.
 3. 3
  Försök att bli av med dem! För att ta bort sårskorpan, kommer du vill fukta den genom att tvätta det med tvål och vatten. Eller du kan också använda utspädd ättika med ett förhållande på 1 till 24 ättika till vattnet. Blöt en ren trasa med lösningen och placera den på sårskorpan. När sårskorpan har mjuknat, tvätta händerna med tvål och vatten och skala sårskorpan långsamt. Tvätta såret med tvål och vatten och använda aktuella antibiotika för att bekämpa infektionen. Om infektionen blir riktigt illa, gå och se en läkare. "
 4. 4
  Antibakteriella aktuella salvor hjälpa immunförsvaret att försvara kroppen mot infektioner. Även om du inte har en infektion är det kanske inte är en dålig idé att använda någon form av antibakteriell utvärtes salva.
 5. 5
  Se till att du låter sårskorpan torka varje gång du tvättar det eller behandla det. Sårskorpor behöver vara torr för att fungera korrekt. "
 6. 6
  Täck inte sårskorpan med någonting. Den enda gången ett sår ska täckas är om det blöder, sipprar, eller infekterad. Annars är det bara att hålla sårskorpan ren och torr. Sårskorpor fungerar inte om de är torra. När sårskorpor bli blöt, börjar de att falla sönder och riva, vilket gör att bakterier att komma in och orsaka stora problem. Om du måste täcka en sårskorpa, endast använda ett bandage och hålla den på för bara några timmar åt gången. "
 7. 7
  Varje dag inspektera din skorv för tecken på infektion. Är det skorv ändrar färg, blir svullet eller sipprar alls? Är huden runt skorv anbudet, rött, eller varm? Detta är tecken på en infektion som måste behandlas.
 8. 8
  Tvätta skorv flera gånger om dagen med tvål och vatten. Om du har valt att använda en salva, applicera den enligt anvisningarna. Håll såret torrt genom att låta det andas efter tvätt.
 9. 9
  Ät en balanserad måltid och ta vitaminer och kosttillskott. Studier gjorda av riktiga läkare har visar att ta dagliga vitaminer och kosttillskott kan och hjälper kroppens immunförsvar och hjälper dig att läka snabbare.
 10. 10
  Titta på bilder från smittade sårskorpor. Du vill inte att det ska hända tror du?
 11. 11
  Gör något annat. Titta på TV, gå på datorn, allt för att undvika att plocka den.

Tips

 • Om du väljer eller dra på skorv, kan du ångra reparation och slita huden igen, vilket betyder att det förmodligen kommer att ta längre tid att läka. Du kan även få ett ärr. Så låt det skorv sitta där - din hud kommer att tacka dig!
 • Om skorv är i ansiktet, satte inte under några omständigheter smink på det. Detta med all sannolikhet kommer att lägga till dina potentiella ärrbildning.
 • Inte plocka sårskorpan om det inte blir smittade. Plocka kommer bara göra ärret mer märkbar.