Wke

Hur man kan minska feber för barn

Lågvärdiga feber är inte skadligt för barn och kan öka immunitet när det tillåts att köra sin kurs. När ett barns kroppstemperatur överstiger 102 grader Fahrenheit (38,9 grader Celsius) barnet kan vara i fara för anfall, och du bör vidta åtgärder för att minska feber.

Steg

Hur man kan minska feber för barn. Klä febriga barn i lätta kläder och täck med en tunn filt eller plåt om frossa eller klagar över att vara kall.
Hur man kan minska feber för barn. Klä febriga barn i lätta kläder och täck med en tunn filt eller plåt om frossa eller klagar över att vara kall.
 1. 1
  Klä febriga barn i lätta kläder och täck med en tunn filt eller plåt om frossa eller klagar över att vara kall.
  • Tung kläder och filtar förhindra att kroppen naturligt kylning själv.
 2. 2
  Sänk termostaten så att rumstemperaturen är något svalare än vanligt. Håll en fläkt nära om det behövs för att hålla dig sval.
 3. 3
  Administrera en dos av barns paracetamol eller ibuprofen.
  • Mayo Clinic säger att endast använda febernedsättande läkemedel när febern är över 102 grader Fahrenheit (38,9 grader Celsius). Kontakta ett barns barnläkare om mediciner inte lyckas med att sänka febern.
  • Båda läkemedel är tillgängliga över disk och är effektiva för att minska feber. Det är säkert att ge paracetamol till barn som är mer än 2 månader gammal, och det är säkert att ge ibuprofen till barn som är mer än 6 månader gammal. Referera till doseringsguide på förpackningen för att mäta en lämplig dos baserad på barnets vikt.
  • Paracetamol kommer att hålla febern nere i 4 till 6 timmar, och ibuprofen kommer att sänka febern för 6 till 8 timmar.
  • INTE alternativa doser av paracetamol och ibuprofen såvida instrueras att av en läkare. Denna metod kan användas i sällsynta fall när febern är över 104 grader Fahrenheit (40 grader Celsius) och inte minskar efter administrering av en typ av medicinering.
 4. 4
  Sponge barnet i ljummet vatten om temperaturen förblir över 104 grader Fahrenheit (40 grader Celsius) 30 minuter efter att du har administrerade läkemedel.
  • Sitt barnet i 2 inches (5.1 cm) av vatten som är 85 90 grader Fahrenheit (29 och 32 grader Celsius). Använd en svamp eller tvättlapp för att kontinuerligt fukta hans nakna hud.
  • Shivering kommer att orsaka hans kroppstemperatur att stiga, så något höja vattentemperaturen vid behov.

Tips

 • Håll barn hydratiserad med vatten, juice, popsicles, buljong eller drycker som innehåller elektrolyter som är avsedda att rehydrera kroppen.
 • Dess bättre att tillämpa våt trasa på pannan händer och fötter för att sänka temperaturen.

Varningar

 • Aldrig ge ett barn acetylsalicylsyra för att minska feber, eftersom det kan orsaka en dödlig sjukdom som kallas Reyes syndrom.
 • Kontakta ett barns barnläkare som helst finns det en feber över 100,4 grader Fahrenheit (38 grader Celsius), om yngre än 3 månader gamla. Kontakta en läkare eller räddningstjänsten om ett barn har feber över 105 grader Fahrenheit (40,6 grader Celsius), oavsett ålder.