Wke

Hur att administrera läkemedel till en resistent barn

Om ditt barn tar medicin varje dag, kan det vara en utmaning. Här är ett par knep för att hjälpa dig igenom.

Steg

Hur att administrera läkemedel till en resistent barn. Skräddarsy din inställning till barnets ålder.
Hur att administrera läkemedel till en resistent barn. Skräddarsy din inställning till barnets ålder.
 1. 1
  Skräddarsy din inställning till barnets ålder. Du kan närma sig en sju år gammal mycket annorlunda än du kan en 2-3 år gammal. Såvida det sju år gamla uppträder som en 2-3 år gammal. Anledning med ditt äldre barn, är medicinering viktigt. Belöningar är bra för gott uppförande. Den udda fall av bestickning är inte uteslutet heller.
 2. 2
  Sluta använda flytande oral medicinering eller Chewables! De smakar otäckt och har för mycket sackarin och röd färg för att vara bra för någon. Lär ditt barn att svälja piller. Detta kan och bör göras så tidigt som fyra. (Se tips)
 3. 3
  Ha din flytande läkemedel smaksatt. Det kostar 5€ 0,00 på de flesta apotek och är väl värt pengarna om det sparar kampen. Det finns många barnvänlig smaker, med körsbär och bubblegum är den mest favorit. Vet att varje barn är olika, så du kan behöva lägga till en smula av vatten blandat med sin flytande medicin eller ha dem använda vatten eller sockerfri saft som en trollslända.
 4. 4
  Använd en choklad chaser. För ett barn över ett års ålder, kan du ge dem en chaser av Hersheys Syrup på en sked efter dåliga vinprovning medicin. Ha det färdigt på skeden så det är minimal fördröjning. Den chokladsås är tjock nog att täcka munnen och dölja bitterheten av vissa mediciner. Du kan också använda en mjukare Hershey kyss.
 5. 5
  Ta reda på varför barnet inte tar medicinen (om ditt barn är fem år eller äldre). Barnet kan ha ett legitimt skäl till att de inte kan verbalisera effektivt. Barnen kan ha medfödda reaktioner på ingredienser utan att veta varför - MSG, nitrater exempelvis i livsmedel. Medicineringen kan mycket väl ha en bieffekt som gör att ditt barn mår dåligt - se tips.
 6. 6
  Använd den här metoden som en sista utväg (endast använder den här tekniken om att inte ta medicinen skulle resultera i potentiellt omedelbara skadliga möjligheter):
  • Lägga barnet på golvet (detta kan kräva två personer när barnet får nys om vad som kommer) med huvudet mellan knäna och deras ben vända fram och bort från dig.
  • Använd dina knän för att hålla barnets huvud stilla. Var försiktig, inte krama, bara håll. Detta ger dig båda händerna för att administrera läkemedlet.
  • Nyp barnets näsa stängas med en hand och spruta medicineringen i munnen med den andra. Släpp inte taget förrän de sväljer. När du klämmer näsan, kommer de att öppna sin mun för att andas, inget val. Med näsan ansluten, de måste svälja eller kvävas. Återigen, detta är en sista utväg, tillfälligt tills bättre arrangemang kan göras.
  • Gör inte berömma barnet efter användning av denna teknik - gör den en icke-plus situation. Ge någon kredit kommer bara att uppmuntra en upprepning episod.

Tips

 • Tänk hur mycket lättare det kommer att göra det åt dig, inga mäta skedar, inga kylskåp, inga slagsmål på grund av dåliga vinprovning medicin, inga fler spill.
 • Apotekare bär titeln Pharm D, doktor i farmaci. Deras utbildning avser specifikt till dig och dina mediciner.
 • Om ditt äldre barn inte tar medicin och du misstänker en underliggande orsak förutom dålig smak, gör dina läxor. Fråga apotekspersonalen om bipacksedeln från medicinering. Detta skiljer sig från den Patientinformation Sheet du får med varje nytt recept. Detta är en liten papper fäst vid medicinering av tillverkaren. Du kan också gå till biblioteket och slå upp det i en PDR (Läkarens Desk Reference.) Denna uppsats kommer att ge dig alla de biverkningar och interaktioner med andra läkemedel, livsmedel etc. tillsammans med mer information än du förmodligen någonsin skulle bry sig att veta. Läs det här dokumentet med försiktighet, är det skrivet för vårdpersonal så låt inte den informationen skrämma dig.
 • Om du upptäcker en möjlig biverkning eller interaktion, kontakta apoteket och diskutera det med dem. De är experter. De har den kunskap och erfarenhet för att kunna avgöra om det du har upptäckt är troligt, och erbjuda några alternativ. Ta anteckningar så att du tydligt kan förmedla till läkaren i hans eller hennes eget språk.
 • Börja när barnet inte är sjukt. En 4-årig är perfekt för detta, fysiologiskt deras käken ändrar form gör svälja vuxen mat lättare. Psykologiskt de vill göra allt stora, inte vara ett barn.
  • Gör det till en lek, som arbetar på det lite i taget. Börja med att visa barnet ett mynt och förklara att detta var storleken på din hals när du var en baby. Krypa runt på golvet och hitta något mindre än en fjärdedel. Detta ger dem förstärkta bilder av storlek. Aldrig berätta för ett barn att en tablett är för stor för dem att svälja, kan de vara svårare på grund av form eller struktur, men de är inte alltför stor. Om det inte är större än en fjärdedel, kommer det att gå ner.
  • Nästa resa till affären engagera barnet genom att fråga dem som de gillar bättre, käglor eller regelbunden M & Ms Låt dem plocka ut dem och ge dem en separat påse. Dumpa godis i en särskild skål just för dem. Hjälp barnet separera alla de gröna godisar och lägg dem i en separat behållare. Placera den ursprungliga behållaren bort. Förklara att de lär ta vuxit upp medicinen så att de inte kommer att ha barnet medicinen längre. Använd de gröna godisar för praktik och när de sväljer dem alla, kan de få återstående godis som belöning.
  • Öva under flera dagar så de får kläm på det. Visa dem hur man sätter "p-piller" på baksidan av sin tunga, ta ett glas vatten och svälja. Go Easy de faktiskt undervisar tungan för att göra något annorlunda. När ett barn sjuksköterskor eller drycker från en flaska de trycker tungan på gommen att tvinga mjölken ut och svälja. När de gör detta med ett piller, det fastnar, smälter och smakar hemskt. De måste lära sig att hålla tungan ner när de sväljer. Aldrig skjuta eller kritisera dem, berömma dem för att försöka och försäkra dem om att med praktiken kommer detta att fungera. Följ med på ditt löfte att ge dem resten av godis, tjänade de det.
 • Först efter att ha talat med apotekaren, kontakta din läkare. Var ihärdig, men ha tålamod, kan läkarna inte möjligen ha alla biverkningar och interaktion informationen i huvudet. En låg incident reaktion kan kräva viss forskning på deras sida. Inte avskräckas av dem diskontering vad du säger. De kan känna att du ifrågasätter deras omdöme och förskrivning förmåga. Läkare är utbildade för att vara säker i sina beslut, som ofta flyger i ansiktet av att göra "rätt beslut." Om du inte får tillfredsställelse, överväga att byta läkare, eller åtminstone, få ett andra utlåtande.
 • Alla mediciner har biverkningar, några bra och några dåliga. Det är poängen. Återigen med exemplet Amoxicillin det goda (önskade) bieffekt är att medicinering faktiskt orsakar infektionen att växa för snabbt, (bakteriostatisk) gör det svagare, vilket gör att kroppens eget immunförsvar att slå bugg. Det dödar inte felet på egen hand. Några av de dåliga (mindre önskvärda) biverkningar det kan orsaka illamående, diarré, nässelfeber, svampinfektion, andfåddhet, svullnad i halsen och anafylaxi. Dessa inte hända alla, är de enda möjliga.
 • Du kan hitta några motstånd från barnläkare att skriva för tabletter eller kapslar. De flesta verkar vara programmerad att skriva för flytande former. De flesta doseringar kan omvandlas eller redan är likvärdiga. Exempel: Amoxicillin suspension är 250 mg per 5 ml (tesked), amoxicillin kapslar kommer i 250mg vardera. Detta är samma och kommer att ha någon terapeutisk skillnad. Beroende på skick, kan apoteket konvertera dosen från en form till en annan. Om staten inte tillåter en apotekare att göra en form ändras, kan de, och ska ringa din läkare för dig. Men det kan ta tid, är det bättre om du har recept skriven för tabletter eller kapslar till att börja med (lära sig läsa recept.) Låt inte läkaren säga att det spelar ingen roll hur de skriver det, eftersom det gör. Apotekspersonal kan också lägga till en kommentar i barnets akt om inställningar för medicinering formulär.
 • Den korrekta medicinering, vid rätt dos, vid rätt tidpunkt, för lämpligt villkor, för rätt patient.
 • Räkna piller och sticker klistermärken är bara början.
 • Om du läser det här inlägget innan du tar medicin, får du aldrig ta någonting igen. Samma biverkningar regler gäller för homeopatiska mediciner också. Om insatsen säger att det finns en 2% chans att en given bieffekt, inte rabatt det. Ofta patienter är allergiska eller känsliga för en inaktiv beståndsdel i läkemedlet IE konserveringsmedel eller färgämne. Om ditt barn har ADHD och är känslig för rött färgämne, då det röda färgämnet i Amoxicillin suspension kan störa dem.

Varningar

 • Aldrig bryta, krossa eller upplösa en kapsel eller tablett utan att tala med apoteket. Fler och fler nya läkemedel är i en fördröjd frisättning. Detta kan bli instabil om struktur piller ändras.
  • Resultatet kan vara farligt antingen på grund av för mycket medicin för snabbt eller medicineringen aldrig kommer in i systemet alls.