Wke

Hur man laddar ett hagelgevär

För vissa skytte sport, och vissa djur spel, är ett hagelgevär det perfekta verktyget för att nå framgång. Även hagelgevär tekniken har avancerat under åren, lastning hagelgevär är en enkel uppgift.

Steg

Hur man laddar ett hagelgevär. Verifiera att vapnet har säkerheten på.
Hur man laddar ett hagelgevär. Verifiera att vapnet har säkerheten på.
 1. 1
  Verifiera att vapnet har säkerheten på. På grund av de många märken och fabrikat av hagelgevär, bör du rådfråga din bruksanvisning för att lokalisera säkerhetsfunktion.
 2. 2
  Bestäm vilken mätare (håldiameter) ditt hagelgevär är, vanligaste storlekarna är 10, 12, 16, 20.410 borrning, och 28. Shotshell av en mätare kan avfyras i ett hagelgevär i en annan mätare, men detta kräver en speciell slang som författaren kommer att anta att du inte har.
 3. 3
  För pump (även känd som "slide action") hagelgevär, bör du placera först rumpan av beståndet på vänster lår när du sitter. Kontrollera att avtryckaren och varbygeln är placerade på den andra sidan av hagelgeväret från dig.
 4. 4
  Med ett enda skal, bör du placera änden av skalet mot lastklaffen precis framför varbygeln och, med hjälp av tummen, skjut skalet rakt upp tills ett tydligt "klick" är både kännas och höras som fälgen på skal passerar tidningen fångsten.
 5. 5
  Upprepa ovanstående steg tills du försöker ladda ett skal i magasinet röret, och det kommer inte att gå in. Tidningen Röret är nu laddad.
 6. 6
  För att ladda kammaren, driva sliden bakåt och sedan framåt med en rimlig mängd kraft. Detta kommer att ta bort ett skal från magasinet och ladda in den i skjutplatsen. Hagelgeväret är nu klar för eld!
 7. 7
  För att ladda enkelskott hagelgevär, skulle du hitta bara pipan brott spärren för att sänka cylindern bort från kroppen av hagelgevär, avlägsna den förbrukade höljet och ersätta det med ett nytt skal, och sedan föra pipan tillbaka upp tills ett klick hört / filt.

Tips

 • Halvautomatiska hagelgevär ladda i stort sett samma sätt som pump hagelgevär, rådfråga din bruksanvisning om du tror att din semi-auto kan laddas annorlunda.
 • ALLTID kontrollera att kammaren är tom om du inte är på väg att skjuta.
 • Nyare hagelgevär kan ha en överraskande stark tidningen våren, och kan kräva lite mer kraft för att få skalet i tidigare tidningen fångsten.
 • I vissa hagelgevär, kan det inre av lastytan vara något skarp, en snabb titt inuti bör ge dig och idé där eventuella grader är.
 • Använda dynan av tummen tillåter mer hävstång för att trycka skalen in i magasinröret än ett finger.

Varningar

 • Försök ALDRIG att tvinga en Shotshell i magasinet med något föremål, t.ex. en skruvmejsel, kan du av misstag bort skalet, allvarligt skada dig själv eller andra.
 • Vapen är inga leksaker! Skjutvapen ska behandlas med respekt och aldrig hanteras av barn utan vuxen tillsyn.
 • Försök aldrig att "mismatch" skjutvapen och ammunition, får den runda passar i kammaren, men det kan vara en betydligt högre effekt och kan skada eller döda dig eller andra personer i närheten.

Saker du behöver

 • Ett hagelgevär.
 • Tankar som matchar markeringar på pipan på geväret.