Wke

Hur man överlever om din fallskärm inte öppnas

Du äntligen beslutat att ta upp fallskärmshoppning. Men det finns en rädsla i bakhuvudet... tänk om rännan inte öppnas? Denna guide kommer att visa dig vad du ska göra om din fallskärm inte öppnas. Denna guide är inriktad på en modern rigg med fyrkantig fallskärm. Fråga alltid en certifierad instruktör om något är oklart för dig!

Steg

Hur man överlever om din fallskärm inte öppnas. När du öppnar din fallskärm, är det bäst att räkna 1001-1003.
Hur man överlever om din fallskärm inte öppnas. När du öppnar din fallskärm, är det bäst att räkna 1001-1003.
 1. 1
  När du öppnar din fallskärm, är det bäst att räkna 1001-1003. Om den tiden du inte ser en fallskärm i själva öppnandet, eller om du inte känner någon form av öppning chock, har du förmodligen en felaktig funktion.
 2. 2
  Bestäm vilken typ av fel. Är din fallskärm en enda boll av tyg som aldrig kommer att mynna i något anständigt, eller är det en enkel vridning på raderna? Att veta vad du har att göra med är hälften av vad som krävs för att åtgärda det.
 3. 3
  Ta reda på om ett fel på huvudskärmen kan ändras. En vridning i linjerna är lätt behandlas, särskilt om du fortfarande är högt upp.
 4. 4
  Om din huvudsakliga fallskärm är bortom allt hopp, inleda din reserv förfarande.
  1. Steg 1 av reserven förfarande: Kontrollera din höjd! Om du är under 1.000 ft, kommer hela proceduren tar för lång tid, så hoppa till driftsättning reserven utan att skära bort huvudskärmen.
  2. Hitta din huvudsakliga fallskärm cutaway handtag. Det är oftast till höger om din rigg, i brösthöjd.
  3. Ta huvudskärmen cutaway handtag.
  4. Hitta din reserv handtag fallskärm driftsättning. Det är oftast placerad på vänster sida av din rigg, i brösthöjd.
  5. Ta din reserv handtag fallskärm driftsättning.
  6. Arch din kropp bakåt, placera ditt huvud i din hals.
  7. Dra huvudskärmen cutaway handtag. Dra det med all den kraft du har.
  8. Dra din reserv handtag fallskärm driftsättning. Gör så här när du drog huvudskärmen cutaway handtag, så du vill vara tydlig på den felaktiga huvudskärmen innan driftsättning din reserv. Återigen, dra med allt du har.

  Tips

  • Öva reserven förfarandet i ditt sinne otaliga gånger. Agera ut det när du kan. Om du behöver den upp i luften, måste du kunna slutföra det inom några sekunder, utan att egentligen tänka på det.
  • Efter din reserv förfarande, inte kasta bort den (numera löst) cutaway handtag och driftsättning handtag. De är dyra, så lägg dem någonstans under din overall.
  • Fråga alltid en certifierad instruktör om du har några frågor om säkerheten. Säkerheten är det viktigaste i sporten i fallskärmshoppning, kommer kul bara sekund.
  • Kontrollera alltid din utrustning innan ett hopp, be någon erfaren för att hjälpa dig att kontrollera.
  • Efter en reserv förfarande, alltid gå till en certifierad riggare (fallskärm tekniker) för att få din reserv packas och din huvudsakliga re-anslutna.
  • Har din reserv fallskärm kontrolleras av en riggare gång varje stund, även om du inte använder den.