Wke

Hur man räddar en aktiv drunkning offer


Föreställ dig själv sola på stranden eller avkopplande som dina barn simma i. Plötsligt ser du någon som kämpar för att hålla sig ovan vattnet, stänk och oförmögna att simma i säkerhet. Den personen är. Det kan hända var som helst, när som helst. Vill du veta vad du ska göra?

Steg

Hur man räddar en aktiv drunkning offer. Identifiera en drunknande offer.
Hur man räddar en aktiv drunkning offer. Identifiera en drunknande offer.
 1. 1
  Identifiera en drunknande offer. En aktiv drunkning offret är vid medvetande och kämpar. Denna typ av offer uppvisar följande karakteristika:
  • Oförmögen att kalla på hjälp
  • Tröska armar
  • Vertikal i vattnet
  • Body är mycket lågt i vattnet, med munnen precis ovanför ytan.
 2. 2
  Alert hjälp, om möjligt. Om du är den enda person närvarande, fortsätt att rädda offret. Om det finns åskådare, skrika på hjälp så att andra är medvetna om situationen och kan också hjälpa till med räddningsarbetet.
 3. 3
  Få en flytväst, om sådan finns. Detta gör att offret något att hålla fast när han / hon har nåtts. Den vanligaste typen av flotation enhet kallas en räddningsaktion rör, ses ofta på offentliga pooler och stränder, och används av livräddare.
 4. 4
  Börja undsättning. Ange vattnet och närma offret. Det säkraste sättet att undvika att skada sig själv är att närma sig offret bakifrån. En aktiv drunkning offrets enda intresse är att få luft. I rädsla, kan han / hon ta på dig och dra dig i, vilket resulterade i två offer.
 5. 5
  Placera armarna under offrets. När du sätter dig bakom offret, placera armarna under varje av offrets armhålor. Böj armarna bakåt så att du pekar på dig själv och hålla tätt. Om du använder en flytväst, hålla det mellan dig och offret, över bröstet.
 6. 6
  Försäkra offret. När du drar offret till säkerhet, lugna offret ner genom att säga "Är du okej?" eller "Du kommer att bli bra." Simma lugnt och långsamt samtidigt som du drar offret, såvida de behöver omedelbar hjälp.
 7. 7
  Övervaka offret. När du har nått säkerhet, söka medicinsk hjälp. Även om en person kan se okej, vatten kvar i lungorna kan döda en människa på bara några timmar.

Tips

 • Om offret är nära kanten av vattnet, kan du dra dem till säkerhet genom att:
  • Lägga ansiktet mot marken och nå din hand eller en flytväst ut till offret.
  • Sitter på marken och sträcker benet ut.
  • Med hjälp av en handduk, skjorta, rolig nudel, rör, plattor, etc. för att nå till offret.
 • Reagera snabbt. Det är viktigt att du reagerar snabbt till en aktiv drunkning offer. Det kan ta mindre än en minut för ett offer att sjunka under ytan av vattnet.
 • Om offret börjar att dränka dig, simma nedåt, de kommer inte att följa.

Varningar

 • Inte rädda inte ett offer om du inte kan simma själv! Det skulle inte vara till hjälp för offret eller säkert för dig om du försöker att rädda ett offer utan att veta hur man simmar. Få hjälp eller kasta en flytväst till offret.
 • Inte rädda inte ett offer om du känner offret är för stor för dig att ta med till säkerheten. Det skulle inte vara bra om du når offer men kan inte flytta honom / henne.
 • Lämna inte ett aktivt drunkning offer medan du gå för att få hjälp. Kom ihåg, det tar mindre än 1 minut efter någon att drunkna.