Wke

Hur att rensa din hals

Sångare, högtalare, skådespelare och alla som använder sin röst som ett verktyg vet vikten av harklingar att befria halsen av slem för att projicera en stark, i samklang röst. Till exempel kan lära sig rätt teknik harklingar hjälpa en sångare att mer effektivt slå höga toner, sjunga i skalor och förbättra allmänna prestanda. Även om de flesta människor kan harkla sig genom att helt enkelt utvisa överflödigt slem, vissa människor behöver för att vidta ytterligare åtgärder. Rensa din hals innebär hosta, dricka citronsaft i vattnet, undvika mejeriprodukter och rök, och kan även innebära att söka medicinsk hjälp om din hals fortsätter att känna sig hindras. Eftersom hosta och halsen clearing kan vara traumatisk och leda till skador på stämbanden, är nyckeln till att börja med det enklaste, minst irriterande metod och arbeta dig till starkare metoder, minska skador på halsen. Följande steg kommer att lära dig hur du rensar din hals.

Steg

Hur att rensa din hals. Harkla dig utan att upphandlande din hals område.
Hur att rensa din hals. Harkla dig utan att upphandlande din hals område.
 1. 1
  Harkla dig utan att upphandlande din hals område. Hosta och överanvända halsen kan skapa slitage på stämbanden. Följande metod skyddar din röst.
  • Kraftigt sniffa, sedan svälja. Upprepa om nödvändigt.
 2. 2
  Drick citronsaft i vatten utan is.
  • Pressa en fjärdedel av en citron i ett högt glas vatten. Sip detta långsamt för 25 till 30 minuter. Citron vatten är till hjälp för att skära igenom extra slem.
 3. 3
  Undvik mejeriprodukter.
  • Mejeriprodukter som mjölk, yoghurt och ost skapar mer slem i kroppen, bland annat i halsen och näsan. Eliminera mejeriprodukter från din kost, eller skära ned kraftigt, borde minska mängden slem i halsen och minska behovet av halsen clearing. Om du inte kan eliminera eller skära ner på mejeriprodukter, bör du försöka att undvika det på dagar du behöver en tydlig hals, till exempel på prestanda dagar.
 4. 4
  Harkla dig på vanligt sätt. De flesta människor klara sin hals med ett hörbart ljud, hm. Den tystare detta görs, desto mindre skador på stämbanden.
 5. 5
  Hosta.
  • Börja med en blygsam, liten hosta. Spotta ut överflödigt slem som kommer in i munnen som följd.
  • Upprepa denna process, vilket gör dina hostar något högre om det behövs, tills din hals är klar.
 6. 6
  Sluta röka och hålla sig borta från passiv rökning. Rökning, oavsett om du är en rökare eller det är någon omkring dig, skapar slem bygga upp
 7. 7
  Behandla eventuella allergier du har.
 8. 8
  Pollen, dammkvalster och mjäll kan alla utlösa allergier, vilket i sin tur utlöser överproduktion av slem. Om du lider av allergier, använder anti-histamin läkemedel för att förhindra symtomen från att påverka dig.
 9. 9
  Söka medicinsk hjälp.
  • Om du inte kan harkla dig efter att ha följt stegen ovan, söka medicinsk hjälp eftersom det kan finnas en mer allvarliga medicinska skäl kan du inte harkla dig. Det finns mediciner kan din läkare ordinera att hjälpa tunna slem.

Tips

 • Drick mer vatten under hela dagen. Ibland människor känner att de har för mycket slem när det verkliga problemet är att ha slem som är för tjock. Öka ditt vattenintag kommer gradvis att hjälpa tunna din slem.

Saker du behöver

 • 1/4 av en citron
 • Högt glas vatten
 • Antihistamin