Wke

Hur man packa en spänning pneumothorax

Så du ska köra hem från jobbet en dag, och du ser en bilolycka. Du tror på dig själv, "Jag hoppas att offret inte har kollapsat hans lunga, eftersom jag inte har lärt sig att åter expandera en lunga ännu." Tja, nu kan du. Detta hur-till kommer att diskutera de viktigaste punkterna i hur man dekomprimera poppade lungan och rädda livet tills en ambulans kan komma dit.

Steg

Hur man packa en spänning pneumothorax. Läs diskussionen sidan av denna artikel innan vi går vidare.
Hur man packa en spänning pneumothorax. Läs diskussionen sidan av denna artikel innan vi går vidare.
 1. 1
  Ring 911, eller vilket larmnummer som ditt land använder.
 2. 2
  Läs diskussionen sidan av denna artikel innan vi går vidare. Sedan bestämma om du vill bry läsa resten av artikeln själv. Erkännandet av en spänning pneumothorax kan vara svårt även för erfarna läkare. Dessutom utför denna procedur olämpligt, som beskrivs i den här artikeln, kan vara dödlig för patienten.
 3. 3
  Erkänn spänning pneumothorax. Patienten kommer att kippa. Endast en sida av bröstet kommer att stigande och fallande. Detta är den goda sidan. Den personen kommer att vara blek / grå / blå, svettig och kall. Puls kommer att vara svag och thready. Du kanske märker svullna hals vener (JVPE) och luftstrupen kan förskjutas från centrum till bra bröstkorg sidan av halsen.
 4. 4
  Exponera bröstet.
 5. 5
  Känn för utrymmet mellan den 2: a och 3: e revbenet på en linje ner på bröstet från mitten av kragen ben (2nd interkostalrummet, medioklavikularlinjen).
 6. 6
  Hitta en penna eller något vasst med ett ihåligt lopp. En stor öppning (14-16 gauge) IV angiokat skulle vara det bästa valet, men improvisera.
 7. 7
  Plunge med kraft den vassa änden av pennan / nålen in i utrymmet beläget i steg 4. Bo nära botten revbenet (Helst ska du borsta förbi den övre kanten). Du kommer att höra en rush av luftutsläpp under tryck. Detta är ett gott tecken. Patienten kommer att andas lättare, kommer de att bli rosa igen och leva för att se ambulansen / EMT-P kommer att ta dem till sjukhus.
 8. 8
  Täck hålet när personen andas och avslöja när de andas.
 9. 9
  När EMS anländer, informera dem om vad som gjordes och sedan gå hem. Sedan vänta tålmodigt på ett samtal från patientens advokat, liksom från stat / provins med anklagelser om praktisera medicin utan licens.
 10. 10
  Registrera dig för tncc, BTLS eller PHTLS.

Tips

 • Se till att du hål i hyper-uppblåsta (dåliga) sidan av bröstkorgen.
 • Se till att auskultera de andningsljud på den sida du tror påverkas. De måste vara frånvarande.
 • Tänk att få lämplig utbildning för att hantera ovanstående punkter som information för att göra detta på rätt sätt inte finns i den här artikeln.
 • Se till att du inte sätter i "objektet som du väljer" alltför långt du kan tränga lungan snarare än att placera den i pleura rymden.
 • Var säker på att du använder rätt plats som felaktig koppling kan sarga den subclavia, subclavia ven, sarga levern eller mjälten, eller om alltför anterior punktera hjärtat.

Varningar

 • Blodprodukter och stänk av offrets blod kan orsaka blodburna infektioner (HepB, HIV etc.).
 • Felaktigt utförande av detta förfarande kan leda till personskador och / eller dödsfall.
 • Detta bör inte utföras av dem utan utbildning och erfarenhet.
 • Om du läser detta och inte är en läkare-INTE NÅGONSIN försöka detta förfarande.