Wke

Hur man skriver till någon som har diagnostiserats med cancer

Det är svårt att skriva till någon med cancer, särskilt om du är osäker på dina känslor själv. Om mottagaren är en nära anhörig, kan du känna dig förvirrad, sårad, eller rädd. I livet, kan man inte undvika smärta. Du kan hjälpa till att göra det verkar mindre smärtsamt genom din uppriktiga stöd.

Steg

Hur man skriver till någon som har diagnostiserats med cancer. Välj genuin oro över sympati.
Hur man skriver till någon som har diagnostiserats med cancer. Välj genuin oro över sympati.
 1. 1
  Utbilda dig själv. Innan du skriver, lära dig vad du kan om vilken typ av sjukdom, och specifikt om patientens individuella situation från hans eller hennes familj eller vänner. Men ge inte medicinska råd: läkaren har tagit hand om det redan.
 2. 2
  Välj genuin oro över sympati. De måste veta att du stöttar och tar hand om dem, inte att du tycker synd om dem. Det viktigaste att göra när du skriver detta brev är att se till att de förstår att du är där för dem och vårda dem. Du ska inte skriva att säga hur du känner om deras diagnos.
 3. 3
  Var uppriktig, men taktfull. Cancer kan vara terminal, hanterbara, eller botas. I varje fall bör du vara noga med att inte närma sig patienten som om du anser dem vara döende. Närma er inte dem med ett "sista farväl" tonen i ditt brev.
  • Det finns fler och fler cancer överlevande berättelser än tidigare. Många alternativa helande terapier erbjuda lösningar som har fungerat för vissa patients.Visit dessa platser för att läsa några sådana historier. Du kommer att känna sig mer hoppfull och det kommer att återspegla i din ton. Du kan även kortfattat föreslå några sådana behandlingar eller webbsidor där patienten kan läs mer. En cancerpatient är ute efter den minsta tillstymmelse till hopp, så något som ger möjligheter till bot på de dystra dagar efter diagnos, skulle vara välkommen.
  • Men stressa inte terapi eller hemsidor att besöka är ditt skrivande. Det är okej att nämna det kort, men inte bo på temat cancer: prata om de saker som du normalt skulle också. Påminn dem om att livet går vidare.
 4. 4
  Om patienten är en troende och du är för, säger att du kommer att be för dem. Det är en sjukdom som kommer från ingenstans, och ingen vet hur det ill slut. Med andra ord bara Gud har svaren, och det skulle vara skönt för personen att veta att det finns människor som åberopar honom.
  • Skriv in ditt brev som du tänker ha din plats för tillbedjan ägna en service till dem, eller något i den stilen, och sedan följa upp även om du skulle ha tjänsten vara en anonym lidande,. Att bevara sin integritet, de kommer känner sig upplyft av den större mängd böner som de kommer att få.
 5. 5
  Viktigast, kom ihåg att det finns liv både under och efter cancer. Cancerpatienter inte alltid vill tänka eller prata om sjukdomen. Gör en punkt att skriva om vanliga saker du skulle prata eller skriva om.
 6. Var försiktig med att erbjuda några råd utanför din egen erfarenhet. Om du vill erbjuda positiva ord, väljer dem noga, dela tankar och idéer som är upplyftande och ge styrka. Återigen, det är ditt personliga stöd som kommer att vara till stor hjälp.
Läs ditt brev innan du skickar det. Sätt dig i den andres ställe och se till att ditt brev är något du inte skulle tänka emot.

Tips

 • Tala från ditt hjärta. Även om sjukdomen är terminalen, kan du tala fortfarande vad som finns i ditt hjärta. Efter hospice fördes in, skickade jag bara ett kort som sa "Hoppas du tar det lugnt, och är omgivna av värmen från alla oss som älskar dig."
 • Behåll den övergripande tonen i ditt brev positivt, inte negativt. Åter läsa dina ord och nära på en positiv kommentar.
 • Håll din ton liknar hur du kan skriva till en person som lider av en allvarlig men vanlig sjukdom. Cancer kan inte vara en vanlig förkylning, men det är inte ovanligt!
 • Nämn några liknande fall du känner till som hade ett positivt resultat. Detta ger en strimma av hopp.

Varningar

 • Skriv inte en bokstav och försvinner. Sant stöd kommer med fortsatta insatser, inte bara några få ord.
 • Kommentera inte om saker som du tror att de kunde eller borde ha gjort annorlunda för att förhindra sjukdomen. Även om det är sant, det är inte stödjande.
 • Eftersom personen är sannolika under mycket fysisk och emotionell stress, kan du få någon form av reaktion. Vänligen inte bli besviken även om reaktionen verkar ovänliga.
 • Säg inte patienten att de "måste" tänka positiva tankar för att få bättre. Att säga detta lägger en outhärdlig börda på patienten, och det är inte ens sant.